Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Paskat ostokokemukset - Slamit

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Paskat ostokokemukset - Slamit

    Kyllä minä niin mieleni pahoitin.

    Päätinpäs tuossa tilata Audiin pestävän "vapaavirtaussuodattimen" kun vakiomallinen olikin jo vaihtoiässä. Ja Slamitilta näyttikin löytyvän BSR:n suodatin joten ei muuta kuin sellainen tilaukseen. Hinta ok huokea 62€ ja postikuluja päälle 6,80 mikä on kohtuullisen paljon nykyaikana mut rahathan on varmasti postinkin saatava.
    Pari päivää odotusta ja posti toikin paketin. Paketista löytyi JR Filterin suodatin, ei mainintaakaan mistään BSR:tä mut se nyt ei kauhea yllätys ollut sillä harvoin ne virityspajat suodattimia rakentelee mut logot tm. aika herkästi niihin eksyy. Mut Slamitin sivuilla suodatinta myydään BSR:nä, ei jr filterinä. No, käteenkin suodatin tuntui sellaiselta että mieluummin laitan paremmin tuntemani, toisen valmistajan suodattimen. Palautusta siis kehiin ja ilmoitus asiasta Slamitille, paketti postiin ja rahoja odottelemaan.
    Rahat tosiaan tuli, mutta! Summasta vähennetty toki alkuperäinen postikulu 6,80 mutta lisäksi palautuskuluja 9,90€! Jokusen vuoden olen tilannut netistä tavaraa ja joskus jotain joutunut palauttamaan mut ei koskaan ole joutunut tällaisia kuluja makselemaan.
    Varmasti toimitusehdoissa mainittu joo mutta paskan maku jäi suuhun joten ainakin minä kierrän ko. puljun tästä lähdin kaukaa. Kiitos.
    Viimeksi muokannut Aaprahammi; 9.2.2020, 15:57.

  • #2
    Viestistä ei selviä että lähetitkö tuotteen mukana palautuslomakkeen?
    Ilman palautuskaavaketta palautetusta tuotteesta hyvitämme enintään 50% alkuperäisestä ostohinnasta.

    Ja lähetitkö paketin heille perille asti vai johonkin noutopisteeseen?
    Mikäli palautat kuitenkin Postikonttoriin/asiamiehelle, joudumme veloittamaan käyttämästämme noutoajasta (vähintään 30min.)

    Comment


    • #3
      Laiteltiin mailia ensin puolin toisin, kysyivät palautuksen syytä ja antoivat postin sopimusnumeron palautusta varten. Erillistä palautuslomaketta ei tämän lisäksi ollut.
      Palautus on viety perille saakka.

      Comment


        #4
        Laita toki linkki siihen tuotteeseen jonka ostit

        Comment


          #6
          Jonkun verran tavaraa slamitilta tilanneena/noutaneena ei ole kyllä ollut ikinä mitään ongelmaa. Ennemmin pari papukaija merkkiä antaisin.

          Comment


          • #7
            Siellähän se sanotaan.

            13.6.2014 ALKAEN ASIAKAS VASTAA ITSE PALAUTUKSEN LÄHETYSKULUISTA. MYYJÄLLÄ ON OIKEUS VÄHENTÄÄ LÄHETYSKULUT (lähetys- ja palautuskulut) MAHDOLLISESTI PALAUTETTAVASTA KAUPPASUMMASTA.

            Comment


              #8
              Taitaa BSR myydä JR:n filttereitä omalla nimellään. Ainakin saman näköisiä kovasti ovat.Että sinänsä sait ihan oikean tuotteen.

              Comment


                #9
                Joo tälle vaikuttaisi: "BSR has chosen to offer air filters from JR. The quality of the filters is very high and the company has received the certificates of ISO 9001."

                Jos myyjä olisi lähettänyt omin päin erilaisen tuotteen kuin mitä asiakas on tilannut, silloinhan on selvä että myyjä toimittaa tilalle korvaavan oikean tuotteen omalla kustannuksella tai vaihtoehtoisesti asiakas palauttaa myyjän kustannuksella väärän tuotteen ja saa rahat takas.

                Comment


                • #10
                  Niin, tilatessa ja jos olisin lopulta ottanut tuotteen ei tosiaan ollut mitään ongelmia. Ja missään vaiheessa en sanonut että olisin väärän tavaran saanut. Hiukan vaatii selvittää että kenen suodattimia BSR käyttää, jos sitä ei suoraan tuotteen sivulla sanota. Mutta palautin, koska etämyyntiin liittyvän lain mukaan tuotteen saa palauttaa ilman sen tarkempaa syytä, pl. erikoistilatut osat tm. Toki kerroin heille syyn kun sitä kysyivät.
                  Harmin aiheutti tässä tuo palautuksen maksullisuus joka myös oli suurempi kuin tilatessa. En ole koskaan ennen tällaiseen törmännyt mutta oppia ikä kaikki.

                  Ja yllättäen keskustelu kääntyy siihen että kärsi tyhmä niin voin sanoa että sain tavoitteeni täytettyä ja harmitukseni purettua. Mut olkoon sitten tiedoksi jos kaltaisiani tyhmiä olis joku toinenkin.

                  Comment


                  • #11
                    Yleensä paras tapa vältellä harmeja nettikauppaostoksissa on kun välttelee kotimaisia nettikauppoja. Lisäksi ulkomailta tavarat saa monesti nopeammin kuin kotimaasta saa edes vastauksen tuotetta koskevaan kysymykseensä. Tässä esimerkiksi jokin aika sitten huomasin varaosassa valmistusvirheen ja varaosan olin tilannut jo kymmenen kuukautta aiemmin ulkomaisesta nettikaupasta. Laitoin reklamaation kuvan kanssa ja rahat palautettiin. Ei taatusti olisi onnistunut kotimaisessa nettikaupassa vastaava noin kivuttomasti tai ollenkaan.

                    Comment


                      #12
                      Tuosta jos lähtee purkamaan tuota hommaa niin tuotteen hinta 62e ja risat, siitä alv pois jää 50e, hankintahinta on jotain niin jäiskö tuosta 20-30e firmaan rahaa? Siihen kun jyvittelee vähän yrityksen muita veroja, tilavuokria, henkilökunnan palkkoja ynnä muita niin aika nopeesti voidaan todeta että yhden filtterin myynti ei yrittäjää rikastuta juuri nimeksikään. Postikulut kuus euroo ja risat, en tiedä millaiset sopparit Slamitilla on mutta Posti ottaa omansa ja sille jantterille joka tuon sieltä varaston hyllystä käy poimimassa, printtaa osoitekortin, paketoi ja laittaa postin kuriirille valmiiksi niin täytyy kanssa jotain maksaa, Suomessa kun ollaan niin suhteessa aika paljonkin. Aika nopeasti siinä Markun kanssa huomattiin että vituiks menee jos paljonkin kurantteja tuotteita lähetellään eestaas firman piikkiin. Että en sinänsä ihmettele, jos on tuollaiset pykälät laitettu.

                      Sehän olis tietysti järkevää kaupan seliteteksteissä mainita että jos paketissa lukee JR, niin siitä ei kannata huolestua kun on virallinen toimittaja.

                      Jussin angstiin kotimaisia verkkokauppoja kohtaan voisin todeta että Suomen kokoisella pienellä markkina-alueella verkkokauppaa pyörittäessä tulee väistämättä haasteeksi se että volyymit ei välttämättä riitä kovinkaan reilun asiakaspalveluorganisaation ylläpitämiseen. Paljon on myös ihmisiä jotka kyselevät kaikenlaista eivätkä koskaan osta mitään. Siinä tulee sellainen mieliteko että palvelee jo maksaneet asiakkaat ensin. Sitten jos menee hyvin niin on aikaa vielä vastailla kysymyksiin jotka ehkä saattaa johtaa kauppaan tai sitten ei.


                      E: Laitetaan vielä sellanen disclaimeri että mulla ei oo mitään yhteyksiä Slamittiin, en tunne ukkoja enkä ole siellä juurikaan edes asioinut.
                      Viimeksi muokannut Mr.Crossfire; 10.2.2020, 19:16.

                      Comment


                      • #13
                        Sehän juurikin nuin kuin Terho kirjotti.

                        Comment


                          #14
                          Kaikenlaista muuta, mutta en auton varaosia, olen tilaillut kotimaisista verkkokaupoista ja minun kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Ne verkkokaupat eivät tosin mainosta olevansa halvimpia, mutta niitä yhdistää omistajansa syvä harrastuneisuus siihen alaan, johon tavaroita kauppaavat.

                          Comment


                          • #15
                            Ei palautukset ulkomaisiin kauppoihin ainakaan helpompia ole.

                            Comment


                            • #16
                              Terholle vastaisin, että mielestäni ongelma on siinä, että meillä ei ole haluta panostaa asiakaspalveluun yleisestikään. Jos vuodessa myydään muutakin kuin se yksi ilmansuodatin, niin asiaa kannattaisi miettiä myös kokonaisuutena. Voin kerralla kantaa sen 30€ liikkeeseen, mutta vuodessa tonnejakin.

                              Voit hyvin olla oikeassa siinä, että jossain tilanteissa ei ole kannattavaa palvella asiakkaita, mutta juurisyy on mielestäni kuitenkin siinä, että meillä ei vain ole sellaista asiakaspalvelukulttuuria.


                              Tässä joku aika sitten sain melko nopeastikin vastauksen osakyselyyni ja ihmettelin, että tässä on koira haudattuna, kun .fi loppuisesta nettikaupasta saa vastauksen ja vieläpä inhimillisessä ajassa. No selvisi sitten tutkimalla, että olivat Ahvenanmaalta.


                              Pari viikkoa sitten kyselin 2250€ arvoisesta peräkärryssä tietoja suomalaisesta nettikaupasta. Vastaus tuli, mutta siinä ei vain ollut vastausta selvään kysymykseeni. Laitoin uudelleen saman kysymyksen ja en saanut enää vastausta. No lähetin suoraan tehtaalle saman kysymyksen ja kas kummaa, en ole saanut sieltäkään vastausta.

                              Sunnuntai-iltana laitoin autokorjaamoon ajanvaraustiedustelun ja isolla ikkunalla, että melkein aika kuin aika käy. Kas kummaa, ei tullut vastausta siihenkään.

                              Jos laitan nyt kysymyksen vaikka virolaiseen nettikauppaan, niin minulla on aamulla sähköpostissa vastaus ennen puolta ysiä, todennäköisesti ennen kasia.

                              Minusta jaloillaan äänestäminen on pitkässä juoksussa palvelus meille kaikille. Kotimainen nettikaupan pitäjä pääsee siitä taakastaan eroon, kun menee lappu luukulle, tai hän joutuu opettelemaan asiakaspalvelun ja neuvottelemaan tuotteiden ostohinnat sellaisiksi, että ei ole enää puolet Suomi-lisää hinnoissa. Suomi-lisäkin olisi vielä ihan ok, jos se ei samalla tarkoittaisi huonompaa asiakaspalvelua ja kaupan ehtoja kuin siinä edullisemmassa vaihtoehdossa.


                              Ja mitä tulee ulkomailta ostettujen osien palauttelun vaikeuteen, niin ei minulta ainakaan ole kukaan pyytänyt muuta kuin kuvan ja vikaselostuksen, jotta on saanut rahat takaisin. Se on sitä asiakaspalvelua, jolla saadaan tilaamaan toistekin osia. Auton osissa harvemmin edes tulee ongelmia, kun tilaa alkuperäislaatua ja varmistaa osien sopivuuden hyvin etukäteen.

                              Comment


                                #17
                                Tälleen yrittäjän näkökulmasta se juurisyy on siinä, että taloon ei tule rahaa jos ei myy/toimita semmosille ihmisille tavaraa jotka on rahatuppo kädessä ostamassa. Monesti se tilanne ainakin omasta näkökulmasta on se, että on x määrä asiakkaita jotka ottaa yhteyttä ja sanoo että mä ostan sulta nyt tän, koska teet/saa tulla hakemaan. Mä en voi nähdä mitään muuta loogista vaihtoehtoa kuin se että mun on pakko palvella sellaiset asiakkaat ensin. Sen jälkeen voi perehtyä erilaisiin kyselyihin, aika suurella prosentilla niihin pystyykin vastata mutta valitettavasti aika monesti loppuu päivästä tunnit kesken.

                                Sen takia nekin firmat joissa sitä asiakaspalvelua ei internetjuttujen perusteella osata, pysyy pystyssä vuodesta toiseen kun siellä on yhtä vastaamatonta kyselyä kohden 10-100 onnistunutta kauppaa. Se on pirun hankala juttu, vaikka olis rehellistä sanoa asiakkaalle että valitettavasti en ehdi etsimään vastausta esittämääsi kysymykseen niin sekin todennäköisesti aiheuttaisi harmitusta. Voi hyvin olla että joku tälläinen kysely olisi johtanut pitkäaikaiseen ja tuottoisaan asiakassuhteeseen, mutta kun sitä ei voi etukäteen mistään tietää. Olishan tää bisneksen tekeminen helppoa jos aina osais valita prospekteista ne kaikista tuottoisimmat keikat jo ennalta.

                                Markkinatalouden puolestapuhuja olen henkeen ja vereen, joten toki kannatan ehdottomasti sitä periaatetta että ihmiset ostakoot sieltä mistä kokevat saavansa parhaan palvelun ja/tai hinnan tai näiden yhdistelmän. Meihin yrittäjiin mahtuu monenlaista säätäjää ja toisilta asiakaspalvelu käy paremmin kuin toisilta. Noitten hintojen neuvottelemisten kanssa on vähän semmonen juttu, että niillä volyymeilla mitä tänne Suomen markkinoille saa tavaraa työnnettyä, ei ihan hirveän montaa valttikorttia ole kädessä. Siinä ei auta jonkun saksalaisen tai amerikkalaisen tavarantoimittajan kanssa paljon huutaa vittua ja perkelettä jos myy saman kuin sikäläisittäin jonkun keskikokoisen kaupungin paikallinen diileri.

                                Comment


                                  #18
                                  Koko internetistä tilaamisen kulttuuri on loppupeleissä ylipäätään vielä aika nuori. Siinä on monella myyjällä ja monella ostajalla opettelemista. Ne firmat jotka ovat alusta pitäen lähteneet liikkeelle puhtaasti nettikauppa edellä, ovat ilman muuta siinä suhteessa vahvempia kuin vanha kivijalkaputka joka on sen markkinavoimien puristuksen pakossa laittanut pystyyn.

                                  Comment


                                    #19
                                    Ymmärrän kyllä Jussin kokemuksia, mutta en menisi yleistämään. Itse koen saaneeni välillä huonoa tai olemantonta palvelua kotimaisesta liikkeestä, mutta yhtä lailla asiallista, hyvää ja paikoin jopa erinomaista. Työn puolesta on enemmän kokemusta b2b-kaupasta, jossa ei todellakaan voi yleistää edes kansallisuuksien kohdalla, puhumattakaan "kotimaa vs ulkomaat".

                                    Saksalaiset tunnetaan täsmällisinä ja tehokkaina, omakin mielikuva on sellainen. Silti odotan edelleenkin hintatietoa tuotteesta jota olen tammikuussa kahdesti kysynyt saksalaisesta firmasta, jolta tilaamme tavaraa (sinänsä sujuvasti) useamman kerran vuodessa.

                                    Virostakin on muutaman kerran tullut tilattua jotain, ja toisten kanssa on toiminut hyvin, mutta yhden liikkeen kanssa pikkuasian hoitaminen kuntoon jälkikäteen vaati 8 kk ja lukuisia sähköposteja sekä pari puhelinsoittoa. Eikä ollut mikään epämääräinen nyrkkipaja kyseessä.

                                    En siis ole tässä 30v työrupeaman aikana todellakaan huomannut kategorista eroa siinä, minkä valtion alueelta ostoksia tekee. Sama juttu siviilissä. Yksittäistapauksia kyllä on kaikenlaisia.

                                    Comment


                                      #20
                                      Minusta oleellista tuotteiden ja palveluiden kaupassa on hyvä hinta/laatu -suhde. Tämä taas vaihtelee hyvinkin paljon eri asiakkaiden suhteen. Joku arvostaa eniten sitä, että saa tuotteen/palvelun mahdollisimman halvalla, joku haluaa viimeisen päälle hyvää laatua sekä asiantuntemusta ja on valmis siitä maksamaan. Ja valtaosa on varmaan jotain siltä väliltä.

                                      Comment


                                      • #21
                                        Se voi hyvin olla, että Suomessa olemme vähän jälkijunassa nettikaupan pidossa ja myöhään heränneitä.
                                        Lisäksi kankea asiakaspalvelu saattaa periytyä siitä, kun olemme muutenkin virallisia ja jähmeitä. Kiinalaiset tekevät sairaalan kahdeksassa päivässä ja meillä ei Posti saisi edes rakennuslupahakemusta kahdeksassa päivässä perille, jos ollenkaan. Jossain kohtaa jähmeys on hyväkin asia, mutta ehkä asiakaspalvelukohtaamisissa siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ainakin siitä seuraa se, että yksinkertaisetkin asiat tuntuvat kovin monimutkaisilta saada hoidettua.



                                        Onneksi meillä on vaihtoehtoja. Jokaiselle silloin löytyy toivottavasti se oma kanava.


                                        Tähän voisi vielä lisätä, että se korjaamo, jolta en saanut sähköpostiini vastausta, niin yksi vaihtoehtoni oli laittaa Terholle postia ja kysyä miten onnistuu yksi homma. Mutta kun tällä hetkellä on niin pitkälti matkaa Mäntsälään, niin kysyin paikallisemmasta korjaamosta aikaa. Saa nähdä tuleeko asia kuntoon, vai pitääkö kokeilla miten Mäntsälässä vastataan sähköposteihin :)


                                        EDIT: Ilkka tuossa kiteytti hienosti asian!


                                        Comment


                                          #22
                                          Tervetuloa Jussi vaan koeponnistamaan! Lupaan vastata maileihin parhaani mukaan, mutta joskus voi mennä pari päivää jos on kovin hektistä. Näin sydäntalvella tosin on lyhimmät jonot.

                                          Comment


                                            #23
                                            Minä vältän meiliä tai nettisivujen kautta kysymysten laittamista yhteenkään suomalaiseen korjaamoon tai varaosakauppaan, kun joku odotus on että suurin osa ei ole vielä päässyt sähköpostiaikaan. Tämä on mun oma harhakuvitelma.
                                            Eihän pienillä firmoilla ole varaa palkata yhtä resurssia pyörittämään toimistoa ja vastailemaan sähköposteihin. Se revitään yrittäjän selkänahasta, kun ns "ei tuottavaa" työntekijää koneella istutetaan.
                                            Mikähän pitää olla firman koko, että yrittäjä voi itse istua toimistossa pyörittämässä hommia suurimman osan ajasta.

                                            Noita pikkukorjaamoja mitä itse käytän niin kolme kaveria tekee töitä ja pari niistä vastailee puhelimeen vähän väliä. Helpointa onkin mennä paikanpäälle sopimaan. Varmaan päivittäin tunti-pari riittäisi vastailemaan sähköpostikyselyihin, mutta toisaalta "nettiaika" on kuitenkin aika uutta.

                                            Sitten on olemassa vain tökeröä asiakaspalvelua. Joskus vain se pitää niellä, että asiakas on väärässä, jos sillä saa joko säästettyä aikaa (=rahaa) tai asiakassuhteen.

                                            Hyvä palaute liikkuu hitaasti (jos ollenkaan), paska palaute leviää kuin kulovalkea. Eli kannattaa aina miettiä miten asiakasuhteessa asiakkaille vastailee.

                                            Comment


                                              #24
                                              Yleisesti voitanee laskea että työntekijän palkkakulu työnantajalle on 1.8 kertaa palkka. Eli 35k€ vuosiliksa maksaa työnantajalle 63k€. Siitä voi laskea kuinka paljon pitää enemmän jäädä mekaanikkojen tekemästä työstä tai varaosamyyjän myymästä osasta VOITTOA jotta palkka on maksettu.
                                              Eli jos osassa on vaikka 30% kate niin sillä ei kovin pitkälle pötkitä, ellei volyymi ole todella kova, mitä se ei kuitenkaan ole pienillä korjaamoilla.

                                              Comment


                                                #25
                                                Kyllä nopeitakin vastauksia ja toimituksia kotimaisilta kauppiailta saa. Tepolta meni viime viikolla 12 minuuttia kun vastasi tiedusteluun. Joskus taas tilasin AM-Worksilta sähköpostitse mittojen mukaan bensakiskon iltapäivällä ehkä 14-15 maissa ja seuraavana aamuna 7 jälkeen tuli Matkahuollosta tekstiviesti että tavara on noudettavissa. Nopeaa toimintaa ottaen huomioon että kisko piti vielä tehdä tilauksen jälkeen. Eli pätkäistä oikeaan mittaan, porata suuttimien reijät ja tehdä päihin kierteet.

                                                Comment


                                                • #26
                                                  Slamitin kanssa mennyt kaikki hyvin, viimeisimmästä ostoksesta jäi tosin hieman huono maku vaikka lopputulos olikin tyydyttävä. Tilasin replica-vanteet joissa kaikissa sisäkehällä oli ruma jälki (tehtaalla hiottu pois väärä tuotenumeromerkintä tms.). Sähköpostia laitoin (niihin vastasivat kyllä hyvin) ja sanoivat, että olivat huomanneet saman kun olivat vanteet saaneet tehtaalta. Eivät silti minulle tässä vaiheessa maininneet asiasta, vaan lähettivät vanteet minulle. Selvittelivät sitten kyllä asiaa tehtaan kanssa ja ilmeni, että tehtaallakin kaikissa on tuollainen jälki. Tarjottiin pientä hyvitystä moneen kertaa, jotta olisin pitänyt vanteet ja lupailtiin ettei ne jäljet mitään haittaa, mutta palautin kuitenkin. Ensin meinasivat, että minun pitää maksaa palautuskulut, mutta kun tosiaan viallinen tuote niin antoivat palauttaa ilmaiseksi kun mainitsin asiasta. Tässä aloittajan keississäkin olisi siinä ja siinä, että ilmainen palautus olisi ollut hyvää asiakaspalvelua, tuotetiedot eivät olleet täydelliset.

                                                  Yleisesti ymmärrän kyllä ettei pienet firmat millään ehdi vastata sähköposteihin. Ottaa se silti päähän kun se sähköposti siellä on yhteystiedoissa, ottaisi sitten kokonaan pois kun ei aikomustakaan ole vastata. Yritän käyttää niitä palveluita missä palvelua saa, joskus pitää nöyrtyä ja tilata jostain mistä ei vastauksia saa.

                                                  Comment


                                                  • #27
                                                    Kun tuli puheeksi työntekijästä aiheutuvat kulut, niin eikös sujuvat takuukäsittelyt olisi myös yrityksen etu? Suomessa monesti haluavat tavarat takaisin, mutta ulkomailla on ainakin tähän asti riittänyt kuvat ja vikaseloste. Jos työntekijä pyörittelee jotain 30€ osaa takuukäsittelyssä, niin luulisi olevan yrityksellekin edullisempaa vain palauttaa rahat, kun on nähnyt kuvan viasta? Sen lisäksi asiakas ostaa todennäköisemmin jatkossakin, jos takuut toimii. Ehkä he ovat tuon oivaltaneet jo tuolla muualla?

                                                    Tässä muuten yksi päivä piti saada mursketta. Lähetin sähköpostilla tarjouskyselyjä muutaman ja tein myöhemmin pienen soittokierroksen. Yksi yritys vastasi aamulla 7:30 kyselyyni.

                                                    Soittokierroksellani useampi yritys ei vastannut puhelimeen. Sitten soitin viimeiseksi samaan yritykseen, joka oli tarjouskyselyyni vastannut, niin he eivät vastanneet, mutta oli ainoa yritys, josta soittivat hetken päästä minulle takaisin.

                                                    Arvatkaa mistä yrityksestä tilasin murskeet? Ja kun murskeet oli tiellä, niin naapuri halusi kanssa ja sama yritys sai taas keikkaa.

                                                    Se on varmasti taitolaji yrityksille olla riittävän tavoitettavissa ja vaikeaa vetää viiva siihen kannattavimpaan kohtaan.


                                                    Comment


                                                      #28
                                                      Toisaalta, jos voittoa tavoittelevalla yrityksellä on niin hyvin töitä ettei kaikkia tilauksia ehdi ottamaan ja tekemään niin eikö se ole hyvä asia? Jos kaikki työntekijät ovat koko ajan 100% kapasiteetilla työllistettyjä niin luulisi olevan aika yksinkertaista matematiikkaa ettei kannata välttämättä tehdä tilanteen "korjaamiseksi" yhtään mitään. Turha henkilökuntaa on mitoittaa sen varalle että ehtii jokaisessa tilanteessa aina palvelemaan välittömästi kaikkia. Markkinatalous kyllä huolehtii ja naapuriin avaa sitten hetken päästä kilpaileva liike josta puhelimeen ja viesteihin vastataan kun hommat ja asiakaskunta on vasta kehittymässä ja aikaa on paremmin.

                                                      Comment


                                                        #29
                                                        Alkuperäinen kirjoittaja audiq Näytä viesti
                                                        Kun tuli puheeksi työntekijästä aiheutuvat kulut, niin eikös sujuvat takuukäsittelyt olisi myös yrityksen etu? Suomessa monesti haluavat tavarat takaisin, mutta ulkomailla on ainakin tähän asti riittänyt kuvat ja vikaseloste. Jos työntekijä pyörittelee jotain 30€ osaa takuukäsittelyssä, niin luulisi olevan yrityksellekin edullisempaa vain palauttaa rahat, kun on nähnyt kuvan viasta? Sen lisäksi asiakas ostaa todennäköisemmin jatkossakin, jos takuut toimii. Ehkä he ovat tuon oivaltaneet jo tuolla muualla?

                                                        Tässä muuten yksi päivä piti saada mursketta. Lähetin sähköpostilla tarjouskyselyjä muutaman ja tein myöhemmin pienen soittokierroksen. Yksi yritys vastasi aamulla 7:30 kyselyyni.

                                                        Soittokierroksellani useampi yritys ei vastannut puhelimeen. Sitten soitin viimeiseksi samaan yritykseen, joka oli tarjouskyselyyni vastannut, niin he eivät vastanneet, mutta oli ainoa yritys, josta soittivat hetken päästä minulle takaisin.

                                                        Arvatkaa mistä yrityksestä tilasin murskeet? Ja kun murskeet oli tiellä, niin naapuri halusi kanssa ja sama yritys sai taas keikkaa.

                                                        Se on varmasti taitolaji yrityksille olla riittävän tavoitettavissa ja vaikeaa vetää viiva siihen kannattavimpaan kohtaan.

                                                        Tuotteen takaisin pyytäminen ei minusta ole mitenkään väärin tai huonoa takuun hoitoa. Se on oikeastaan juuri sitä miten takuun pitää toimia, koska silloin tietoaa menee virheestä myös valmistajalle. Jos osa jää asiakaalle niin eihän tehdas koskaan pääse tarkastamaan osaa ja ehkä oppimaan virheistään. Onhan se tietysti asiakkaalle kiva kun voi jäädä osa missä on enemmän kosmeettinen virhe ja sen voikin käyttää ja saa vielä ilmaiseksi toisenkin.

                                                        Niitä 30€ osia kun alkaa tulemaan enemmän, niin summat on jotain ihan muuta lopussa. Ei pidä miettiä sitä vain yhtenä 30€ osana.

                                                        Comment


                                                          #30
                                                          Toisaalta, jos voittoa tavoittelevalla yrityksellä on niin hyvin töitä ettei kaikkia tilauksia ehdi ottamaan ja tekemään niin eikö se ole hyvä asia? Jos kaikki työntekijät ovat koko ajan 100% kapasiteetilla työllistettyjä niin luulisi olevan aika yksinkertaista matematiikkaa ettei kannata välttämättä tehdä tilanteen "korjaamiseksi" yhtään mitään.
                                                          Se ei ole hyvää mainosta, jos joutuu paljon myymään ei oota huoltoaikojen suhteen. Yleensä asiakas silloin kääntyy toisen yrityksen puoleen ja muistaa varmaan mainita kaverillekin "huonosta palvelusta", jonka sai yrityksestä. Eli pitkässä juoksussa se voi olla huonoa asia firmalle.

                                                          Comment

                                                          Working...
                                                          X