Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B9 harkinnassa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #31
  Onko porukalla tähän päivitystä? Itselläkin kiinnostaisi bemarien välissä kokeilla tällaista Audia. Työkaverilla ollut yksi diesel ja toinen bensa. Bensassa todella paljon heikompi ajettavuus ja monenlaisia "ominaisuuksia", kuten todella heikko äänieristys jne. Tuollainen diesel voisi kiehtoa, lähtökohtaisesti juurikin 2.0 ja varmaankin quukkeli. S-Tronicin ja koneiden murheet oikeastaan ainoa iso asia mitä miettii. Jos ostelis noin 120-140 tkm mennyn ja nätisti ajelis, niin liekö säästyis isoilta murheilta jos viitisen vuotta pitäis ja sinä aikana kilsat sinne 200 tkm nurkille(?). Yksi VAG ollut ja kun siinä hajosi "kaikki" vuoden sisään, niin ajattelin että on viomimeiseni, mutta nyt jo vettä niistä ajoista virrannut, niin voisi harkitakin Audia.
  Viimeksi muokannut Killeri; 8.6.2023, 16:35. Perustelu: Tapatalk-allekirjoitus poistettu.

  Comment


   #32
   Ei se nätisti ajeleminen autoa sinänsä suojele. Kukaan ei voi taata, että viis vuotta voi ajella murheetta.
   Oma 2014 volkkari 2l TDI tekniikalla kyllä on kestänyt toistaiseksi, mutta esim kaksoismassa on taas menossa. Ensimmäinen vaihdettiin 100tkm pinnassa ja nyt 100tkm jälkeen näköjää pitäisi vaihtaa taas. Sen lisäksi tulee tuon ikäsessä dieselissä Adblue systeemi, joka itseä kyllä karsastaa nykyään todella pahasti. Se jos alkaa temppuilla niin se voi tulla todella kalliiksi korjata.

   Comment


   • #33
    Adblue pois softalla ja samalla tehot käyttöön. Omassa kulkineessa pitkän ajan keskikulutus 4,3 l satasella. Maantiellä talvirajoituksilla menee alle neljän litran. Nyt mittarissa reipas 220 tkm. Ostin auton 100 tkm ajettuna, eikä tähän mennessä ole normaaleja huoltoja enempää tarvinnut tehdä. Tosin ajan paljon maantiellä ja auto pääsee kaupunkiajoa vähemmällä. Aiemmin ollut kaksi b8 koppaista dieseliä ja b9 on selvästi edeltäjää parempi (mukavampi).
    Ja mitä ajettavuuteen tulee: Jos auto ja renkaat ovat kunnossa, niin Audit menee kuin kiskoilla kovassakin vauhdissa oli alla pikitie, sora tai jäätä. Seuraavakin kärry tulee olemaan Audi.

    Comment


    • #34
     Onko kukaan ohjelmoinut tuollaista 190hv 2.0tdi moottorilla varustettua A4? Ilmeisesti sillä saa n. 30hv lisää mutta onko sillä käytännön hyötyä juuri ollenkaan? Kokemuksia olisi kiva kuulla

     Comment


     • #35
      Itseänikin kiinnostaisi kuulla tästä käyttäjäkokemuksia. Juttelin kerran kyseisen koneen ohjelmoinnista paikallisen viripajan kanssa ja heidän mielestään tehonlisäys ei ole kaiken työn ja vaivan arvoista. Eivät myöskään pitäneet Turbotecin ilmoittamia lukemia realistisena. (ks. kuva)

      Kone on ilmeisesti jo tehtaalta lähtiessään melko äärimmilleen kiristetty.
      Viimeksi muokannut Killeri; 29.7.2023, 12:03. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

      Comment


      • #36
       Eihän se maksimitehon lisäys ihan kaikkea kerro, jos saa vetoaluetta lisää sekä alapäähän että yläpäähän niin kokonaisuus on "enemmän" mitä maksiminumerot antaa ymmärtää. Yläpäähän näissä erityisesti on vähän "tukkoinen", vetävien kierrosten rajotus alkaa niin aikaisin. Vakiona vissiin tyypillisesti mittaavat jotain n. 210hv näistä jos/kun halutaan tietää tilanne ennen ja jälkeen.

       Comment


        #37
        Alkuperäinen kirjoittaja Tomtom80 Näytä viesti
        Onko kukaan ohjelmoinut tuollaista 190hv 2.0tdi moottorilla varustettua A4? Ilmeisesti sillä saa n. 30hv lisää mutta onko sillä käytännön hyötyä juuri ollenkaan? Kokemuksia olisi kiva kuulla
        On joo joitakin kymmeniä :)

        Noin 225hv se venyy. Väännön lisäys on ehkä arkiajossa huomattavampi kuin tehon. Lisäksi laatikon voi ohjelmoida niin ettei turhaan huudata yli 4400rpm ja mikä olennaisempaa niin ettei jyristele pikkukierroksilla.

        240hv voi lyhyellä rykäisyllä saada paperille, mutta ei se ajossa kauan pysy. Suuttimet on verrattain pienet, joka johtaa EGT-haasteisiin. Dieselistä on aika helppo tehdä lyhyen rykäisyn dyno queen, joka ei kuitenkaan käytännössä toteuta kadulla dynolapun mukaan.

        Tämä DETA-kone on ollut minulle pitkään vähän kivi kengässä, kun ei ole saanut oikein laatustandardieni mukaisia virityksiä tehtyä. Nyt ongelmat on kuitenkin selätetty ja jos jollain on ajoittain kaasun löysäyksessä nykäisevä minun (erikoismoottori.fi) virittämä tällainen, sopii ottaa yhteyttä minuun tai edustajaani aiheen tiimoilta ja hoidetaan päivityksellä asia kuntoon.

        ----

        Ketjuun muuten sopivaa asiaa voisin kysäistä itsekin: Voiko B9:ssä 7" keskinäytöstä aina päätellä että on perinteinen mittaristo vai voiko 7" kanssa olla myös virtual cockpit vai onko vc kanssa aina 8.x" keskinäyttö?

        Comment


        • #38
         Alkuperäinen kirjoittaja Aamuetana Näytä viesti
         Itseänikin kiinnostaisi kuulla tästä käyttäjäkokemuksia. Juttelin kerran kyseisen koneen ohjelmoinnista paikallisen viripajan kanssa ja heidän mielestään tehonlisäys ei ole kaiken työn ja vaivan arvoista. Eivät myöskään pitäneet Turbotecin ilmoittamia lukemia realistisena. (ks. kuva)

         Kone on ilmeisesti jo tehtaalta lähtiessään melko äärimmilleen kiristetty.
         Kyllä Turbotecillä ainakin penkissä ohjelma tehdään, näin olen ymmärtänyt. Luulisi silloin olevan mitä lupaavatkin. Ja aika maltillista lisäystä näyttäis olevankin.

         Comment


         • #39
          Mikä neliveto on A4 B9 2.0,190hv Tdi 2017, onko quattro ultra?
          Viimeksi muokannut Killeri; 12.11.2023, 12:11. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

          Comment


           #40
           Torsen vielä.

           Comment


           • #41
            Enkä se on viellä parempi, vain onko kokemuksia quattro ultrasta.

            Comment


             #42
             Keskustelua asiasta: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...and-crown-gear

             Comment


             • #43
              Hei! Autokuume iskenyt ja katsellut A4 2019 tai 2020 bensamoottorilla. Onko luotettavuudessa eroa, onko 110/140kw ja mitä tyyppivikoja mahtaa olla esim.vieläkö öljynkulutus on arkipäivää? :)

              Comment


              • #44
               A4 B9 2.0TDI

               Olen silmäillyt ko. Audeja vm.13-17. On tiedossa önjynsyöntiongelmat Onko tiedossa moottorityyppiä, missä ei olisi tuota "ominaisuutta", ja mitä tulisi välttää? Onko EGR suurin syntipukki öljyrenkaiden jumeihin ja karstan aiheuttamiin kulumisiin?
               Viimeksi muokannut Killeri; 24.1.2024, 09:38. Perustelu: Otsikko ei ole osa viestiä.

               Comment


                #45
                Velma tuossa ikäjakaumassa alkupää on B8 joten tästä lukemaan: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...4-b8-ostamassa
                Viimeksi muokannut Killeri; 23.6.2024, 10:50.

                Comment


                • #46
                 Olen katselemassa B8/B9 A4 quattroa, ja todennäköisimmin 2.0 bensakoneella. Noita on ainakin CNC ja CYR - koneilla. Onko noissa ollut ongelmia, öljymurheet vissiin jo noissa takana päin.

                 Viimeksi muokannut Killeri; 2.2.2024, 15:34. Perustelu: Ei allekirjoituksia, kiitos!

                 Comment


                  #47
                  B8:sta on oma ketju: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...4-b8-ostamassa
                  Viimeksi muokannut Killeri; 23.6.2024, 10:50.

                  Comment


                  • #48
                   Joo on, mutta noista koneista ei juurikaan ole spesifistä tietoa.
                   Viimeksi muokannut Killeri; 2.2.2024, 16:30. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                   Comment


                   • #49
                    Kävin koejamassa tänään yhtä B9:ä, jossa on S-line sporttipenkit. Hidastetöyssyissä huomasi, ettei reisituki eteen vedettynä tukenut juuri, vaan liikkui alla häiritsevällä tavalla. Kokeilin myös vänkärin penkin etuosaa, ja sitäkin pystyi kädellä heiluttelemaan hieman. Kyllä nuo reisituet vielä B7:ssa on ihan jämäköitä. Onko mennyt laatu alaspäin vai oliko tuossa vain maanantaikappaleet?

                    Harvinaisen surkea koeajokokemus muutenkin. Yli 20 000 € auto edelleen. Vikavalo paloi Audi Pre Sense -järjestelmästä ja kaistavahdista. Jarrut täristivät pienessäkin jarrutuksessa. Ratissa tunsi tärinää yli 80 km/h vauhdissa, eli varmaan ongelmia vanteissa tai renkaissa. Ihmettelin näin talvella kun flekti alkoi huutamaan vielä, niin kai DPF-polttokin sattui koeajolle hajuineen. Näin vielä hyvämaineisessa vaihtoautoliikkeessä.

                    Ihmettelin myös että autohold piti laittaa päälle uudestaan, kun auton käynnisti. Golf mk7 kyllä muistaa asetuksen. Tai sitten tein jotain väärin.
                    Viimeksi muokannut Rik3; 9.3.2024, 17:03.

                    Comment


                     #50
                     Reisituen nappi on mahdollista saada jumiin, jolloin se ei lukita kunnolla. Itselleni sattui kaksi kertaa neljän vuoden omistusvuoden aikana B9 Avantissa. Autohold muistaa kyllä asennon. DPF-poltto ei taida katso autoliikkeen nimeä.

                     B9 on mielestäni erittäin hieno peli jos varusteita speksatessa on ruksittu riittävästi kohtia. Vastaavasti karvalakkikapistukset eivät tarjoa oikein minkäänmmoista fiilistä ”kumiratteineen” jne. Pätee toki kaikkiin Audeihin, että varusteethan ne sen auton tekevät, mutta jotenkin nykymateriaaleista puhuttaessa asia vielä oikein korostuu.

                     Comment


                     • #51
                      Juu, kyllähän nuo S-line tai perus nahka-alcantrapenkit tuo ihan eri tavalla tunnelmaa sisätiloihin. Harvoissa autoissa on ruksattu keskipaneelin materiaaliksi muu kuin alumiini. Suhteellisen vähän eroa mielestäni muuten varusteissa, lähinnä adaptiivinen vakkari on melko harvinainen ja kaikissa ei ole matrix-kaukovaloja. Erikoista myös, että aika monessa B9:ssä on vielä 1-alueilmastointi eli edes etupenkeille ei saa eri lämpötiloja. Siinä 3-alueilmastoinnissa on se etupaneelikin hienomman näköinen diginäyttö.

                      Sain autoliikkeeltä tiedon, että tuossa B9:ssä mitä koeajoin etuakselilta oli jousi poikki. Noin 200 tkm ajettu. No ei ihme, että tuntui venkulalta ajaa.

                      Mitä mieltä olette tuosta Audi Pre Sense City -järjestelmässä vanhemmissa autoissa? Siinä on siis enemmän näitä automaattisia turvatoimintoja. Koeajossa herjasi vikaa tästä, joskin vika voi johtua esim. sensorien päällä olevasta kurasta, mutta auto oli kyllä puhdas. Onko riski, että tulee sähkö/sensori/kamera-vikoja siihen jatkuvasti?
                      Viimeksi muokannut Rik3; 26.3.2024, 16:03.

                      Comment


                      • #52
                       No päädytiin A4 Allroadin vuodelta 2017. 2.0 TDI 120 kW. Tuossa oli nahka-alcantrat, B&O ja sähköisesti säädettävä iskunvaimennus rautajousilla. Iskunvaimennus on joko automaatilla, tai sitten sitä voi säätää Drive Select -> Individualista. Ihan selkeä ero kyllä Dynamicin ja Comfortin välillä. Petyin vähän, kun luulin että sisäledien olemassaolo tarkoittaa sitä, että niiden väriä voisi vaihtaa. Mutta ei, jos ei ole lisäpakettia, niin ne ovat vain valkoiset. Allroadin maavara on ihan kiva, kun itse tulee harrastuksen takia liikuttua välillä Metsähallituksen teillä, ja kerran jo pamautin vanhan auton pakoputkiston soratiellä kiveen.

                       Alle viikko kauppojen jälkeen luettiin vikakoodit, ja siellä oli vähän ikävämpi Adblueen liittyvä P20E800 Reduktioaine Paine liian pieni. Tuohan voi olla joko putkien vuoto tai sitten pumppu on hajoamassa. Moottorivikavalo tai jakoavain ei kylläkään vielä ole syttynyt. Vikakoodin päivämäärä oli sellainen, että auto on ollut juuri liikkeessä myynnissä. Lisäksi reklamaatiota siitä, että kuljettajan puolen penkinlämmitin ei toimi. Iso miinus muuten ei-facelift B9:n peruutuskameralle. On niin littana kuva, ettei siitä ole oikein edes hyötyä. Golf 7.5:ssa oli ihan loistava peruutuskamera.

                       Vähän kyllä harmittaa tuo, jos joutuu heti kalliimpaa adblue-remonttia tekemään, vaikka liike tulisikin vastaan reklamaatiosta. Harkitsin pitkään bensaversioita, mutta niitä on nelivetoina reippaasti vähemmän myynnissä ja huonosti varustellutkin ovat kalliita. Sinänsä mielestäni diesel + automaatti on miellyttävämpi ajaa, bensalla tuntuu arpovan vaihteita enemmän ja kiihtyminen on nykivämpää.

                       Comment


                       • #53
                        Mietinnässä olisi reilu 130 tkm ajettu vuoden -16 manuaali A4 Avant Business Sport 2,0 TFSI 140 kW. Olikohan tässä ketju- vai hihnakone? Vieläkö on niitä öljynkulutusongelmia? Jotain muuta?

                        Comment

                        Working...
                        X