Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Parkkeerauksen vaikeus

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Parkkeerauksen vaikeus

    Tulipa tässä käytyä kaupoilla ja pihalla oli reilusti tilaa, joten tyrkkäsin Audin melkein keskelle pihaa, niin eipä kukaan ainakaan kolhi ovella. Kauppaan mennessä sanoin avovaimolle, että "paljon vetoa, että joku parkkeeraa aivan varmasti ihan viereen". No, kaupasta poistuessa lopputulos oli tämä. :D

    Mikä ihme vetää ihmisen autoineen toisen auton oveen kiinni? Kuvassa oleva tyhjä tila on siis pelkkiä tyhjiä parkkiruutuja. Lisäksi tuo Lada oli vielä survottu melko lähelle, piti oikein varoa sisään mennessä. Samalla parkkialueella viimeksi Audin vieressä oli yksi tyhjä paikka ja sen toisella puolella auto, niin siihen rakoon oli sitten pitänyt matkailuauto survoa! Tilaa oli vaikka kuinka paljon pysäköidä muualle, mutta siihen se oli sitten asettunut. Apukuski ei olisi vaaleilla vaatteilla helposti likaamatta sisään päässyt.
    Viimeksi muokannut pasi_; 25.11.2007, 18:54.

    #2
    Joo, tuota ihmettelen itsekin miten yksin kauas muista parkeerattu auto voi "houkutella"
    heti siihen viereen toisen. Mulla kävi kesällä silleen, että joku idiootti kolhi oven ja ei jättänyt yhteystietojaan.
    Laitoin sen periaatteen vuoksi lukijan lyhyet-palstalle itä-savo lehteen, mutta ilmeisesti turhaan. 200 euroa maksaa oven korjaus, joten ei kannata vakuutusyhtiötäkään vaivata.

    Comment


      #3
      Hyvinhän tosta vielä pääsee lähtemään. Kesällä kävin vantaan motonetissä ja jätin duuni pakun siihen keski alueelle, siihen saa kaksi riviä autoja nätisti riviin. No kun tulin takaisin autolle jotku oli kätevästi aloittanut kolmannen rivin tekoa siihen ja itse siis keskimmäinen auto rivissä.
      Auton edessä ja auton takana autot parkissa. Miten voi joku olla niin tyhmä että ei huomaa että keskimmäiset autot ei pääse mitenkään pois ennen kuin toiset autot on lähtenyt.

      No kävin sisällä sanomassa infoon että jos ei kohta ala autot siirtymään niin alkaa menemään focuksen keulaa uusiksi peräkoukulla.

      Kaiken lisäksi kun pari autoa oli tämän tehnyt niin muitakin autoja yrittettiin jatkuvasti jättää siihen parkkiin. Näille kävin huomauttamassa asiasta autoon.

      No sitten edessä oleva auto lähti joka oli ihan oikein pysäköity ja pääsin lähtemään rivien keskeltä kotiin.

      Comment


        #4
        Eräät samettitakkiset nahkasaappaiset herrat sattuivat tulemaan juuri tuonne samaiseen Motonettiin juuri samaan aikaan, kun olin ovelle päin kävelemässä. Oven vieressä oli yksi invapaikka vapaana, johon meinasivat vetää. Juuri kun olivat kääntämässä ruutuun, keksivätkin vielä helpomman paikan; suoraan ulko-oven eteen. Ei muuta kuin mersu siihen keskelle ja ilmaisostoksille.

        Comment


        • #5
          Alkuperäinen kirjoittaja jasso Näytä viesti
          Oven vieressä oli yksi invapaikka vapaana, johon meinasivat vetää. Juuri kun olivat kääntämässä ruutuun, keksivätkin vielä helpomman paikan; suoraan ulko-oven eteen.
          Se on selkeästi mennyt valistus samettitakeille perille, ettei saa invapaikalle pysäköidä.

          Comment


            #6
            Nuohan nyt on vielä ihan siististi pysäköity, yleensä kun lumi peittää parkkiruudun viivat, autot jätetään ihan miten sattuu. Ja kymmeneen parkkiruutuun sopii maksimissaan kuusi autoa. Toisaalta täällä Mikkelissä pysäköidään kesälläkin kuin pellolle...

            Comment


              #7
              Vaisto ajaa suomalaisia pysäköimään niin lähelle kaupan ovea, kuin mahdollista eli kannattaa pysäköidä oma auto sen parkkipaikan kauimmaiseen ruutuun, niin totennäköisesti ei muut pysäköi viereen.

              Comment


                #8
                Jussi, sinä teit tuon viittauksen kyseiseen ryhmään, en minä. :)

                Comment


                • #9
                  Kerran piti mennä pää edellä takapenkin kautta autoon, kun oli kummallakin puolella asuntoauto niin lähellä, ettei saanut etuovia tarpeeksi auki.

                  Silloin ei ollut avanttia et ois päässyt takaovesta.

                  Comment


                    #10
                    Vaisto ajaa suomalaisia pysäköimään niin lähelle kaupan ovea, kuin mahdollista eli kannattaa pysäköidä oma auto sen parkkipaikan kauimmaiseen ruutuun, niin totennäköisesti ei muut pysäköi viereen.
                    Siksi juuri laitoinkin auton pihan puoliväliin tyhjään tilaan, kun kaikki muut olivat jo oven vieressä. :)

                    Comment


                    • #11
                      Nuohan nyt on vielä ihan siististi pysäköity, yleensä kun lumi peittää parkkiruudun viivat, autot jätetään ihan miten sattuu. Ja kymmeneen parkkiruutuun sopii maksimissaan kuusi autoa. Toisaalta täällä Mikkelissä pysäköidään kesälläkin kuin pellolle...
                      Jep. Tämän metropolin keskustassa työskentelevänä kiitolliset ajatukset kanssa-autoilijoita kohtaan valtaavat mieleni lähes joka aamu jos lumi on peittänyt viivat parkkiruuduista. Ei uskoisi miten vähäinen määrä autoja riittää täyttämään tuomiokirkon luona olevan vinoparkin.

                      Ja vaikka pysäköinninvalvonta täällä muuten onkin kovin tunnettu asenteistaan, ei niitä tunnu tuollaiset kiinnostavan. Aika taitaa kulua kiekkoalueilla venttiilinpaikkoja ylös kirjatessa.

                      Comment


                      • #12
                        No osinhan tuo on ihan järkevää parkkeerata viereen. Jos jokainen yrittäisi laittaa autonsa edemmäs toisesta silloin kun parkkiviivat ei näy, niin välit ei jää varmasti sopiviksi, vaan parkki täyttyisi näistä tahattomasti tai tahallisesti vituilleen parkkeeratuista. Tämän takia olisi ihan fiksua parkkeerata aina rivin aloittajan parkkikentän/alueen laitaan ja muiden jatkaa riviä siitä sopivin välein, näin parkkialue täyttyisi suht oikein vaikkei viivoja näykkään.

                        Comment


                          #13
                          Lainaten elokuvasta Shoot em up sanoja; "You know what I hate?..." Pistää kyllä sapettamaan sellanen ku on parkkipaikalla monelle kymmenelle autolle, ellei sadoille tilaa ja sitten joku tulee vielä parkkeeraamaan heti viereisiin ruutuihin. Pisteenä i:n päälle ihmiset tuppaa tollasissa tilanteissa parkkeeraamaan niin lähelle, että autoon päästäkseen pitää vetää vatsa sisään ja poikittain liukuu ovesta.

                          Aivan eri asia on, että jos parkkeeraa ihan ovien viereen jonkun ostoskeskuksen/varastomyymälän tai muun vastaavan pihaan jossa on iso parkkipaikka. Luonnollisesti muutkin ihmiset hakee paikan sieltä mistä on lyhin matka kävellä ostoksille. Mutta kun sen auton tunkee aivan tarkoituksella tyhjälle alueelle eikä edes ovien viereen.. miksi se houkuttelee silti autoja? Jättäis nyt edes yhden ruudun väliä ihan kohteliaisuudesta jos tilaa riittää!

                          Mulla tossa vähä aika sitten tapahtu sellasella ~50 auton parkkipaikalla jolla sinä iltana oli noin kymmenisen autoa. Laitoin auton tahallaan erilleen muista ja kuinka ollakkaan. Kun saavuin autolle, oli siinä yks auto toisella puolella ja aiemmin ilmeisesti toinenkin auto kun oli takapuskurin oikeessa reunassa pien jälki. Ei sitä muuten olis sinä iltana huomannu, mutta ilmeisesti pusun antanut parkkeeraaja oli vähän pyyhkinyt likaa pois puskurista nähdäkseen jäljen. Kurasesta autosta kun muuten ei oikeen näe tollasia muuten. Onneks on muovista tehty eikä muutenkaan painunu sisään. Ei siis näy ulkoopäin ku vasta lähelle. Pien halkeema ja maali vähän lohkeillu. Ei lappua, ei tietoja. Kiitos!

                          Toinen ilmiö mitä inhoan, on taskuparkissa liian lähelle ajaminen. Itselläni ei onneks ole ikinä tullut niin pahaa tapausta vastaan etteikö ruudusta olis päässyt ulos, mutta sellasia tapauksia on tullu nähtyä. Jos ruutuun ei mahu, niin ei mahu. Näyttää olevan aika tuntematon käsite duunin pakettiautoa ajavilla tuolla helsingissä.

                          Comment


                          • #14
                            Turvallisempaahan se on parkkeerata kalliin näköisen auton viereen ennen kuin keskelle laania missä molemmin puolin saattaa tulla tenavavankkureita. Säästyy ainakin toinen sivu omasta vaunusta kun ei se viereinen kuitenkaan raati omaa oveaan hakkoittaa.

                            Laittaa molempiin takasivulasein Nalle Puh- aurinkosuojat ja takalasiin ison baby on board- tarran niin osaavat jättää väliä.

                            Comment


                              #15
                              Itse parkkeeraan nykyään aina silleen, että vasemmalle puolelle jää jo parkissa oleva auto.

                              Tämän opin aikoinaan, kun jätin vasemmalle puolelle tyhjän ruudun ja työkaveri(melko tyhmä sellainen) oli sitten saanut ajettua autonsa siten, että väliä oli noin 20cm autooni.
                              Meinasin käydä leipomassa turpaan(en kuitenkaan oikeasti, koska melko rauhallinen olen). Ei niin tyhmä voi olla!

                              Noh, parkkipaikat pitäisi aina täyttää vasemmalta oikealle. Niistä ruuduista, varsinkaan talviaikana sitten sen enempää väliä...
                              Viimeksi muokannut AhtiL; 31.8.2010, 16:29.

                              Comment


                              • #16
                                meikäläinen tykkää parkki halleissa pysäköidä kahen tolpan väliin, eipä aja kukaan ihan viereen ja kolhi kylkiä.

                                Comment


                                  #17
                                  Aikamoinen pähkinä ratkaistavaksi: miten kymmenen auton parkkiruudukko täytetään kuudella autolla siten, ettei enempää autoja mahdu, mutta kuitenkin niin lähelle toisia, että autoon kulkeminen vaikeutuu?

                                  "Täydellinen pysäköinti" on aika haastava yritettävä näin talvella, kun ohjaavat ruudut ei näy. Aina on liian kaukana tai lähellä toista autoa, usein sekä että, jos katsoo tätä keskustelua :D

                                  Comment


                                    #18
                                    Vois alkaa kylmästi käyttämään sitä kikkaa, että parkkeeraa aina viivan päälle. Jos jotakuta se siellä ahdistaa (joku #&¤%% Audi-kuski), niin antaa ahdistaa. Jos tulee joskus parkkisakko, niin halvemmaksi se tulee kuin kylkien maalaus kolhujen takia. ;)

                                    Comment


                                      #19
                                      Jep, tuttua tarinaa. Edellisen autoni (helmiäismusta Golf) oikeat ovet oli paukutettu 7 v. aikana täyteen ovenjälkiä yms. Keväällä hain Saksasta nykyisen kulkuvälineen ja kahdessa viikossa oli jo tullut ensimmäiset ostoskärrin jäljet kylkeen, prrkkklle! Nykyään parkkeeraan autni marketin viime riveille tai reunapaikalle, silti usein joku ääliö haluaa tulla aivan kylkeen kiinni. Olen harkinnut tuota viivan päälle parkkeraustakin.
                                      Jopa oman talon parkkipaikalla sain edellisen autoni kylkeen muutaman jäljen. Kauheinta oli katsoa parvekkeelta, kun viereiseen autoon lastautui äiti kolmen pienen lapsensa kanssa. Huomautin rouvalle, ettei paukuttaisi ovellansa viereistä autoa. Rouva siihen, että ei ole koskaan sitä tehnyt ja on aina hyvin varovainen. Eihän siinä ollut muuta mahdollisuutta kuin sanoa, että hyvä juttu, jatka samaan malliin.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Sellon parkkihallissa kauppakeskuksen puolella on mukavasti yksittäispaikkoja, jotka ovat hallin läpi kulkevan jalankulkukäytävän ja tolppien välissä. Kukaan ei siis voi pysäköidä viereen, joten ainoa kolhuriski on keskikäytävällä kärryjä työntävät.
                                        Toki ruokaostoksilla käydessä kävelymatkaa hallin läpi tulee enemmän kuin markettien puolelle pysäköidessä, mutta pienempi riesa se on kuin kolhujen oikominen.

                                        Comment


                                          #21
                                          Samaan juttuun törmännyt varkauden seudulla. Sama tosiaan ajatko autosi kauimpaan ruutuun, niin joku idiootti on vieressä kiinni. Nykyään ajankin kahteen ruutuun aina ja kauaksi ovista. Ei ole aikoihin kukaan ajanut kylkeen kiinni.
                                          Viimeksi muokannut Härski; 28.11.2007, 16:00.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Aaah on se niin heleppoa asustella täällä vähän syrjemmässä, vilkkaimpana päivänä saattaa olla jopa kaksi autoa samaan aikaan pihassa eikä niillä ole ainakaan vielä ole ollut haluja hiilata kupeeseen kiinni ;)

                                            No joo, pitää sitä joskus käydä tuolla ihmisten ilmoilla mut eipä ole tainnut vielä kolhun kolhua tulla ja ehkäpä juuri tuon takia ettei monesti tule käytyä tuolla kaapungissa.

                                            ..paitsi täällä on kyllä muita vaaroja, esim. pari kk sitten kaveri sammu mun auton katolle ja niitit, ketjut ja vyöt prkl teki taidetta maalipintaan :D

                                            Comment


                                              #23
                                              Costa del Solin reissulta jäi parit kuvat pysäköinti kuvat kameraan, ihmeellistä kuinka ihmiset itse tuhoaa autojaan vain saadakseen auton viisi senttiä syvemmälle ruuttuun.

                                              Esim. Jossa kumpikin puoli puskurista on painunut sisään :)

                                              http://farm4.static.flickr.com/3159/...cf043dc2_b.jpg

                                              Tolla kyseisellä tien pätkällä oli jokainen noista pikku pollareista vääntynyt.

                                              Tässä hinuri jättänyt autonsa kätevästi vinoparkkiin tuhoten rellun keulan:
                                              http://farm4.static.flickr.com/3173/...4a3b077c_b.jpg

                                              Comment


                                              • #24
                                                Siellä etelämmässä kun ne autot on vaan autoja, eikä ne niistä välitä. Mutta sitten kun sielläkin pärisee jollain erikoisella niin kääntää nekin päänsä. Niitä ei sitten näekään moisella tavalla parkkeerattuna, kun maksaa ne sielläkin :)

                                                Comment

                                                Working...
                                                X