Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Vanhan radion kytkeminen

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Vanhan radion kytkeminen

    Ebaystä ostin vanhan nuppiradion kun ei niitä Suomesta enään tunnu löytyvän? Mukaan ei tullut mitään ohjetta tai johtoja niin eihän tämmönen pilalle hemmoteltu nykynuori osaa kytkeä radioon kaijuttimia kun siinä ei olekkaan ISO-liitinta! Virta menee johtoa pitkin ja maadoitus tapahtuu runkoon ruuvikiinnityksellä, mutta kaijuttimien yhdistäminen mietityttää?

    Radio on siis vanha becker monza ja takaa se näyttää tältä takaa löytyy myös jokin 7-napainen liitin sekä 2-napainen liitin. Johdon pätkä mikä näkyy on virtajohto, ainakin uskoisin kun siitä löytyy lasiputkisulake.
    Viimeksi muokannut antti_aamunen; 29.12.2011, 12:04.

  • #2
    http://www.astralsilber.de/becker/becker.htm

    Tuolta kun kelaa alas niin löytyy vähän apuja... Tuohon 7-napaiseen liitetään ilmeisesti ARI-liikennetiedoituksen aluevalintalaite.

    Comment


    • #3
      Eikös tuossa kuvassasi tuo 2-napainen liitin nyt ole ihan vain kaiuttimille, kuten rungossa oleva kuvakin näyttää? Toinen reikä näkyy olevan maa (toki nykyään + ja - menee vähän eri tavalla) ja toinen plussa. Eiköhän kyseessä ole ihan vain monoradio, joten sen mukaan sitten kytkeä. Voisin kuvitella, että tuohon on adaptereita saatavilla, eikä sellainen vaikea olisi itsekkään tehdä.

      Edit: googlasin vähän ja ilmeisesti tuohon kaiutinliittimeen käy ihan ns. "banana plug". Niitä löytynee helposti ja googlamalla tuntui olevan vähän jos jonkin moista. Yksittäisiä mihin johdin ruuvilla kiinni, tuplaliittimiä (kuten tuossa sun radiossa) vastaavalla kiinnityksellä.
      Viimeksi muokannut jounii; 29.12.2011, 15:18.

      Comment


      • #4
        Katos vaan! Voihan se olla että tuo on monoradio.. pitääpä käydä huomena kokeeksi ostelemasa banaaneja ja kokeilla miten soi, vai soiko mitenkään.

        Comment

        Working...
        X