Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 90 mittaristo

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Audi 90 mittaristo

  Onko tietoa että sopiiko audi 80 mittaristo audi 90 2.0 ?

  #2
  Sopii fyysisesti, mutta kierroslukumittari ei pelaa (oikein) mikäli koneissa on eri määrä pyttyjä.

  Comment


  • #3
   Okei no pitää sitten koittaa löytää jostain 90 mittaristo.

   Comment


    #4
    Eikö sieltä löydy mittariston takaa säätövipua, jolla voi valita konetyypin?

    Comment


     #5
     Ei muistaakseni pikkukorin mittaristosta löydy. Isokorisessa on.

     Comment


      #6
      Uudesaa rapeessa lämpö&bensamittarit näyttää mitä sattuu, onko muita potentiaalisia vikapaikkoja, kuin tuo sininen elko? Vai osuuko arvaus sinne päinkään?

      Comment


      • #7
       Mittariston jännitteensäädin, näyttää vähän sellaiselta kolmijalkaiselta lituskaiselta transistorilta joka on yhdellä ruuvilla kiinni. Saattaa olla piirilevyllä kotelon sisällä.

       Comment


        #8
        Noniin, nyt on hieman enemmän aikaa keskittyä tähän ongelmaan. Tuo jännitteensäädin taitaa olla tuo lutikka tuossa edessä? Molempien rapeiden mittaristoissa tuon lutikan numerot on todella huonosti luettavissa, eli mikähän mahtaapi olla säätimen tyyppi, onko enää samaa saatavilla, mistä vai pitääkö alkaa katteleen korviketta kataloogeista?

        Comment


         #9
         https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...attorin-tyyppi

         Comment


          #10
          Komponentti vaihdettu ja tankin mittari ei nouse 3/4 korkeammalle ja lämmöt ei näytä yli 70 astetta, eli vikaa olis muuallakin, mistähän lähtis hakemaan seuraavaa vikapaikkaa? Ei kai sillä pikkukortilla oleva elko vaikuta näihin?

          Comment


           #11
           Ei pitäs elkot vaikuttaa tohon.
           Minkä komponentin laitoit siihen?
           Kolvasitko liitokset? ne on monesti murtuneet.

           Comment


            #12
            Tuon TCA-regulaattorin LM2940T-10:lla, en kolvannut liitoksia, kun tuossa on tuo "kiinnityskotelo", mikä on kiinni tuossa muovihärpäke-"piirilevyssä". Yllä olevassa kuvassa näkyy tuo systeemi.

            Comment


             #13
             Ei nouse edes vaikka laittaa lämpanturin johdon pinnit yhteen?

             Comment


              #14
              Oikosulkemalla anturinjohdon saa mittarin nousemaan suhteellisen nopeasti 110 asteeseen, 120 ja yli nousee sitten hitaammin. Voiko olla että uimuri ja vesianturi olisi molemmat kaput?

              Comment


               #15
               Bensamittarin viisarillehan on siinä alla säätö, josta voi ruuvata. Ohjeen mukaan tankki täyteen ja säädät isoimman luvun viivalle viisarin. Tosin kokemuksesta sanoisin, että noin säätämällä näyttää sitten tyhjäntyessään turhankin optimistisesti bensan määrää. Eli mieluummin tankki tyhjäksi ja säätää viisarin näyttämään tyhjää tai sitä lukemaa, mikä itselle parhaiten kuvaa tyhjää tankkia. Tässä vain on vaikeaa tietää, että paljonko siellä tankissa nyt oikeasti säätöhetkellä on bensaa. Sen näkee oikeastaan vasta tankatessa, että paljonko meni. Sen mukaan sitten voi vähän hienosäätää viisaria suuntaan tai toiseen. Jos on ajotietokone (km jäljellä ja varoitusvalo), niin sille on sitten oma säätöpotikkansa.

               Lämpömittarin anturi (ne nelinapaiset möllykät) ei ole mikään kovin tarkka. Varsinkin ajoviima tuntuu vaikuttavan liian alhaisen lukeman näyttämiseen. Itsellä 200:ssa lämpömittari on aina siellä 70-80 tuntumassa ajaessa näin talvella, vaikka kone kyllä on oikeasti ihan lämmin. Se vain mittaa väärin.

               Jos haluaa hifistellä, niin anturin tilalle säätövastus (tai kiinteä) ja katsoo mitä mittari näyttää. On olemassa taulukot, mitä mittarin pitäisi näyttää milläkin vastusarvolla.
               Viimeksi muokannut jasso; 26.3.2020, 10:07.

               Comment

               Working...
               X