Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

a5 sportback 1.8tfsi vai 2.0tdi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • a5 sportback 1.8tfsi vai 2.0tdi

    vaimon a4 pitäis vaihtaa uuteen ja olen(tai vaimo on)päättänyt että seuraava auto on a5 sb.olen miettinyt paluuta bensakoneeseen,mutta kulutus mietityttää tulee niin paljon kilometrejä mittariin vuodessa (30tkm) että kulutuksella on merkitystä.mikähän mahtaa olla todellinen kulutus 1.8tfsillä .nykyinen a4 2.0tdi 105kw kuluttaa sekalaisessa 5.5l/100km.tietysti 2.0tdie menee vähemmällä, mutta mikä on ero.audin kamppanja paketit (black edition)eivät koske e malleja se on harmillista.

  • #2
    1.8 tfsi 5,8l/100km
    2.0 tdie 4,4l/100km
    Tehtaan ilmoittamat yhteiskulutuslukemat

    Comment


      #3
      Uusi 1.8 TFSI vaikuttaa mielenkiintoiselta moottorilta arvojensa puolesta. Onko voimalinjaksi tulossa väkisin vaihdettava vai kuminauha?

      Comment


      • #4
        On tarjolla manuaali ja multitronic etuvetoisiin. Quattroihin manuaali ja s-tronic. Tehtaan ilmoittamat lukemat ovat tiedossa, joten olisin kiinnostunut käyttäjien kokemuksista kyseisestä koneesta. Sama kone on myös A4:ssa, joten eikun kokemuksia tulemaan!
        Viimeksi muokannut auu-di; 19.7.2012, 10:56. Perustelu: kirjoitusvirheet

        Comment


          #5
          Off-topic: Voisko Marko kieliasuun edes yrittää panostaa, on aika karseeta luettavaa kun yksikään lause ei ala kapitaalilla.

          Comment


          • #6
            Käytännön kulutukseen vaikuttaa monta muuttujaa, kuten renkaiden koko, kuljettajan jalan paino yms. Jos erotuksia laskeskelet tdie ja tfsi välillä niin luotettavinta on laskea tehtaan ilmoittaman erotuksen perusteella.

            Comment


              #7
              http://diesel-laskuri.net/
              Tosta kun laskin Potkukelkan ilmoittamila lukemilla ja heitin päästä, että vero vois olla joku 550€ niin kyllä tuo tdie kannattaa. Mutta jos haluat kampanjasta black editionin ja otat sen 2.0tdi:llä (eri kuin tdie?) ja kulutus olis samaa luokkaa kuin ilmoittamasi a4:ssä (5.5l) niin ei kannata (olettaen, että 1.8tfsi menee tohon 5.8).

              Noilla laskin:
              diesel 1.50
              bensa 1.65
              vero 550€
              30tKm

              Comment


              • #8
                Moro,

                Viikko sitten sain alle uuden A5:n 2,0 tdie koneella ja mittarissa on nyt 600 km. Tänään ajoin ensimmäisen pidemmän matkan maantiellä ja kulutus oli 4,7 l/100 km. Nopeus vaihteli 70 km ja 120 välillä eli pienellä menee, jos ajotietokone pitää paikkaansa - kulutuksen vertailumittaus on vielä tekemättä. Sekalaisessa ajossa kulutus on vaihdellut 5,5 - 6 l välillä. Muuten olen ollut autoon erittäin tyytyväinen; hyvä ajettavuus, tyylikäs ulkonäkö, riittävät tilat ja varusteet (Business+suksiluukku+valopaketti) sekä riittävän ponteva moottori. Liikkeestä, josta ostin ko. auton on esittelyauto myynnissä, joka on 1,8 tfsi koneella ja jolla on ajettu muistaakseni 8 tkm. Auto on ollut myyjän käytössä. Myyjän mukaan kulutus on vaihdellut 6,5 - 8 l/100 km välillä.

                Itsekin pähkäilin 1,8 tfsi:n ja 2,0 tdie välillä ja myös black edition oli mielessä. Vuodessa tulee 35-40 tkm ajoa, joten vaaka kallistui 2,0 tdie:n puolelle ja ainakin vielä olen ollut tyytyväinen valintaan ;)

                Comment


                • #9
                  Perhanan tärkeä valintakriteeri: ne moottorin äänet. 1.8 bensa ehdottomasti sen perusteella ;)

                  Comment


                  • #10
                    Jos multitronicilla olet autoasi hankkimassa, niin se TDI on kyllä parempi kumppani sille koneelle jos ajomukauutta arvostat. TFSI on paljon kärkevämpi ja reagoi terävämmin nopeusmuutoksiin ja näinollen mukavuus kärsii hieman. Riippuen toki ajotavastasi ja liikennekäyttäytymisestäsi, veikkaan kuitenkin että diesel tulee silti halvemmaksi vuositasolla, valitsit sitten TDI:n tai TDIe:n. Mielestäni matka-ajossa TDI on muutenkin TFSItä mukavampi ystävä.
                    Black Editionilla jälleenmyyntiarvo säilyy kuitenkin hieman korkeampana kun TDIe:llä. Se ei autonvaihtotilanteessa juurikaan vaikuta hyvitykseen onko se TDI vai TDIe kun on pari vuotta kulunut ja autossa on 60-80tkm mittarissa, kun taas Black Editioniin voi ripustaa hieman normipeliä kovemman hintalapun.

                    Comment

                    Working...
                    X