Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Squirrellin mitoitustaulukko

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Squirrellin mitoitustaulukko

    Oletteko käyttäneet moista laskinta ja onko se uskottava ahtimen valinnassa ts. sillä on mahdollista päästä oikean suuntaisiin tuloksiin?
    http://www.squirrelpf.com/turbocalc/
    Tilanne on hieman haastava, kun tavoitteena on ahtaa 3.5 V8 bensiinimoottoria varsin maltillisesti (0,5-1,0) ahdoilla yhdellä ahtimella. Turbiinipuolelle tulee tavaraa siis riittävästi ja kompressoripuoli on mitoitettava 1700-4800 rpm/min. Siihen ao taulukon mukaan löytyy sopivaa -fööniä-, mutta varsinaiset avoimet asiat ovat:

    - target A/F eli seossuhde. Vaparissa yleensä jossain 13,5-14,5 tietämillä, paljonko ahdetussa?

    - max I/C loss eli välijäähyn ahtohukka. Paljonko se yleensä on tai kannattaisi laskennallisesti olla?
    Joku 1,7 psi (n. 0,1 bar) nyt ei tietty paljoa ole mutta kuitenkin...Miten siihen vaikutetaan, pienillä putkilla virtaus paranee...vai miten??

    - pressure ref. eli suhteellinen ahtopaine, jos nyt oikein ymmärsin. Onko kyseessä maksimikäyttöpaine ts tavoitepaine, joka on ajon aikana (eli tässä tapauksessa 7-10 psi) vai onko se laskennallinen mitoituspaine, minkä moottori kestää vai...?

    - vähän ot, mutta tekeekö noilla Bilteman ahtimilla mitään? Sopisi vaan tähän tapaukseen suoraan tuon taulukon tuloksilla Mitsun TD04, joka on Volvon 800/70 malleissa.

    Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vähän asiaa valottaa. "pieni asia ihmiskunnalle, yksittäiselle tallaajalle melkoinen".

    ps. niin miksi laittaa vain yksi turbo kasikoneeseen ja miksei bloweria. Siihen ei tarvitse kommentoida. Se on jo mietitty ;)
Working...
X