Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Säätyvä ahdin "jäykäksi"

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Säätyvä ahdin "jäykäksi"

    Onko kokemuksia esim. vanhaan vaparidiisseliin säätyväsiipinen turbo? Miten toimii? Onko hankala saada "säätyväksi" mekaanisesti esim. painekellolla suoraan ahtopaineellam niin että vääntöalue olis oikeasti laaja ja ahdin ei sakkais/ yliahtais tms.

    Jos joku on tällasia rakennellu nii kokemuksia otetaan mielellää vastaan. Yhden mesen tiiän jossa tällanen oli siivet "jumitettuna" tehoa oli mutta aika pienellä kierrosalueella.

    #2
    Vähän voi olla hankala tehdä tuo säätö ilman sähköistä ohjausta. Saattaa tulla melkolailla on/off -tyyppinen. Tämä tietysti vain arvailua, mutta uskoisin, että perinteisellä hukkaporttisysteemillä helpommin toteuttettavissa työ säätö. Täten käyttöalueestakin tulee parempi, kun valitsee vehkeet oikein.

    Comment


    • #3
      Mulla oli joskus VNT-ahdin moottoripyörän koneen kylkeen pultattuna ja sen kanssa tuli kokeiltua kohtullisen perusteellisesti erilaisia ratkaisuja siipien säätöön.

      Ahtopaineella ohjattu painekello toimi käytännössä aika mukavasti. Suurin ongelma sen kanssa oli siinä, että ahdinta ei saanut "lepuutettua" tasakaasulla kevyellä kuormalla ajettaessa. Kun tässä tilanteessa ei ollut merkittävästi ahtopainetta, niin siivet olivat luonnollisesti kiinni, mikä sitten nosti pakopaineita ja lämpöjä. Kun koneessa oli kohtuullisen reippaat nokkien ajoitukset reiluhkolla overlapilla, niin tuo pakopaine oli vähän ongelmallinen juttu. Jossain matalavireisessä dieselkoneessa ei välttämättä olisi läheskään niin iso ongelma. Samaten dieselissä pakolämmötkin pysyisivät varmaan paremmin kurissa osakuormalla.

      Että sinällään tuo mekaaninen ahtopainesäätö voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen juttu, ainakin jos kyseessä on vähänkään kokeiluhenkinen projekti.

      Comment


        #4
        On noita laitettu toimimaan painekellolla iät ja ajat. Ei se niin hyvä ole tietenkään, mutta ihan toimiva kampe. Myös pakopaine voidaan ottaa ohjaavaksi. Säätää siivikköä sen verran aukipäin jos tuntuu et on liian supussa.

        Comment

        Working...
        X