Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

High Power - tuunaajat älkää vaivautuko

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Korjataan sen verran, että kaasuläpän tehollisen virtauspinta-alan ei tarvitse olla yhtään suurempi kuin muun pienimmän reiän tai aukon tehollisen virtauspinta-alan.

  Läppä ja sen akseli sotkee hieman virtausta, joten mitottaisin itse kaasuläpän vähän yli putken halkaisijan.

  Läpän kokoa on suht helppo tutkia dynossa. Jos vetää samoissa olosuhteissa muutaman vedon samoilla lähtöarvoilla lämpöjen ja muun suhteen siten, että ekalla vedolla 100% läppä auki, toisella vaikka 90% ja kolmannella taas 100%, niin jos noissa on merkittävää eroa on läppä ehkä vähän liian pieni. Jos taas eroa ei 90-100% aukemalla merkittävästi tule, niin läppä ei ole tulppana. Toki jokainen virtausta vastustava komponentti omalta osaltaan vaikuttaa, mutta jos ero tuolla ihan ylimmällä alueella läpän aukeamaa on suuri, niin on todennäköistä että läppä tulppaa. Ja sitten päästäänkin spekuloimaan koko dynottamisen tarkkuutta ja moottorin ulkopuolisia tekijöitä.

  Comment


   Kiitos kaikille vastauksista, tässä päädyttiin nyt 60mm ahtoputkeen ja 75mm R32 läppään.

   Comment


    Omassa autossa on nyt Porsche Boxsterin 68mm läppä ja vähän kyllä jo nyt tuntuu, että vois se olla vähän pienempikin. Tuon sai kuitenkin sopivasti, sen anturointi ja ICV sopi hyvin omiin suunnitelmiin ja kunto vastasi kokolailla uutta, niin päätin kokeilla. Noita saa erittäin sopivaan hintaan ebaystä.

    Comment


    • Mikäs järki tuossa 75mm läpässä on, jos käyttää Kenaxin lukemaa verrokkina niin toi virtais 1162hp, just ehkä riittää neljäpyttyiseen? Putket jos kuitenkin on 60mm että että...

     Comment


     • Löytyykö kokemuksia Sachsin monilevykytkimistä? RCS200 kiikarissa kahdella orgaanisella levyllä.
      Lupaavat vähän yli tonnin nyytton kestoa, Sachsit yleensä olleet noin 30% varalla,miten lie näiden laita?
      Orgaanisilla levyillä voisi kuvitella että ajettavuus olisi jonkinlainen, onko kokemusta? Kotipiha sellainen että kytkintä tarvitsee kun sieltä poistuu, eli monilevy-sintterit yms. on pois suljettu.
      23x3.14 Vag(01E) keskiö on käypänen pitkittäisiin laatikoihin?
      https://www.sachsperformance.com/en/...00-n-o7-8-s-49

      Googlessa yllättävän vähän asiaa näistä, ehkä nämä ei ole niitä harrastekytkimiä?
      Mihinkään hiilikuituiseen mukavalla ajettavuudella olevalla 5keur kytkimeen ei ole varaa.
      Kesällä paluumuutto suomeen, joten kohta täytyy tilata että saa nauttia vero-edusta.

      Comment


       Tuo firma ei ilmoita väännönkestoja turvarajan kanssa, vaan maksimi väännönkeston. Kannatta kaivaa jostain Sachsin PDF jossa ne kerrotaan. Tuo saitti ei siis ole Sachsin tehtaan sivusto.

       Minulla on kokemusta RCS200 sintteri tuplalevykytkimestä. Se on itseasiassa yllättävän helppo käyttää kunhan tottuu erittäin lyhyeen liikematkaan. Luistatusta ei suositella.

       Comment


       • Totta, muistelin silti että noin 900nm olisi luvattu.
        Nyt kuitenkin kovalevyltä kaivelin prujuja ja siellä mainitaan vain 685nm. Sehän luistaa jo jos vaihdepäällä ilman kytkintä pyörittää starttia :)
        Paljonkos Mikolla oli vääntöä? 2-levyselle sintterille näköjään speksataan vain 870nm. Kuulostaa aika vähäiseltä.

        Vähän on riski ostos, kun 1000nm voi mennä yli jos haaveet toteutuu.

        Comment


         Alkuperäinen kirjoittaja Anamonta Näytä viesti
         Paljonkos Mikolla oli vääntöä? 2-levyselle sintterille näköjään speksataan vain 870nm. Kuulostaa aika vähäiseltä.
         Tuossa Mikon kokemassa (ainakin yhdessä niistä) RCS200 2-levyisessä sintterissä on vääntöä luvattu turvarajan kanssa 1200Nm. Ei tosiaan niin paha ajettava mitä oli odotukset. Vääntöä on reilu 900Nm ja lisää odotettavissa kunhan tällä kaudella saadaan E85 tankkiin.
         Vertailupohjaa multa löytyy 6-lapasesta SB dxd-levystä, joka sekin kesti ~900Nm vaikka oli specsattu 800Nm. Kovin isoa eroa ei noiden välillä ole ajettavuudessa.

         Comment


          Joo Miken auto on todella helppo ajaa noilla sinttereillä, vain lyhennetty liikerata erona. Kevyt ja jämpi.

          Seuraava kytkin omaan autoon, jos joskus nostaa tehoja.

          Comment


           Miulla RCS200:n orgaanisilla levyillä. Mitä nyt hallia pyöriny ympäri niin helpon oloinen on, voi hieman luistattaakkin. Ei ota ihan niin jyrkkään kuin sintteri levyllinen 2-levykytkin, mutta väännön kestoon en ota muuta kantaa vielä kuin valmistajan ja myyjän ilmoittamat lukemat.

           Comment


            Mikä on nykypäivän hyväksi ja halvaksi todettu kytkin+asetelma s2 audiin? nyt 550nm vääntöä ja enempi olisi hakusessa.

            Comment


            • Ei ehkä suora vastaus kysymykseen kun ei vielä kokemuksia asiasta ole. Etsin juuri itsekkin kytkinpakettia 1.8t koneeseen järkihintaan ja ongemana monessa paikassa tuntui olevan vauhtipyörien saatavuus. Euroopasta kuitenkin löytyi paketti kiinteällä 240mm vautipyörällä, Sachsin vahvistetulla paineasetelmalla, Sachsin 6 lapaisella jousitetulla levyllä hintaan 980€. Vauhtipyörän osuus 300€. Väännönkestoa lupaa 800Nm, hieman edullisemmalla 4 lapaisella levyllä 720Nm. Specsien mukaan käy myös S2 Audiin. En tiedä onko tässä sallittua mainostaa, jos lisätiedot kiinnostaa niin laita yksityisviestiä.

             Comment


              Sachs sre 707 asetelma + sintteri levy 700-800nm

              3b vauhtipyörällä bolt-on.

              Comment


               ^^^ ja jos tuon paketin ottaa vielä ns. monster asetelmalla (itselläni käytössä) niin ollaan +1100nm lukemissa.

               Comment


                Mikä on nykypäivän hyväksi ja halvaksi todettu kytkin+asetelma s2 audiin? nyt 550nm vääntöä ja enempi olisi hakusessa.
                Mites B5 RS4 asetelma? Mulla on semmonen kiinni Clutchmastersin vauhtipyörässä ja toimii kyllä tosi mukavasti. A4 vaihdelaatikkoon tuo ei mahdu, mutta oliskos S2 kytkinkopassa paremmin tilaa? En kyllä ihan tarkkaan tiedä, mitä toi kestää vääntöä, mut varmaan ainakin sen 600nm. Kallis tuo ei ainakaan ole, oma taisi kustantaa n. 200e.

                Comment


                 Tänään ensimmäiset testiajot omalla Audilla, kytkimenä rcs200 2x sintteri levyillä, ei voi kyllä moittia yhtään Kytkimen käytöstä, ja poljin on pehmeämpi kuin edellisella S2 sre asetelmalla.

                 Tuosta kytkinkoppa jutusta sen verran että eikö ne ole joka audissa 80luvulta 2007tms liki samat. Mulla ollut 01a 01e ja nyt 0a3 vaihteisto ja ihan kaikkiin mahtuu 240mm kytkin

                 Comment


                  No toi mun setuppi ei kyllä mahtunut millään A4 koppaan. Kun paineasetelma otti kiinni kopan pohjaan, oli rakoa laatikon ja lohkon välissä vielä toista senttiä. On toki ihan mahdollista, että tuon clutchmastersin vauhtipyörän kanssa ei normaalisti toimi kuin niiden oma paineasetelma. Lisäksi mun voimansiirto on semmonen sekasikiö, että ei taida tulla toista vastaan... Joka tapauksessa tuo kytkin on tosi hyvä ajaa. Ei poikkea oikeastaan mistään normaalin auton kytkimestä käytökseltään.

                  Comment


                   Kaasuläppä

                   Kiitos kaikille vastauksista, tässä päädyttiin nyt 60mm ahtoputkeen ja 75mm R32 läppään
                   Otetaan vähän takaisin päin muistin ahtoputkisarjan koon väärin olikin 57mm putket ulkomitalta niin päädyin kuitenkin vakioläppään, tulos oli 853hp. Ei taida ihan kauheesti ahdistaa.

                   Comment


                    Nyt kun kokeilet isompaa, niin tiedät ahdistaako vai ei ;)

                    Tietty ne ahtoputket vaikuttaa myös eli ei välttämättä tulisi isoa eroa.

                    Comment


                     Kaasuläppää ei tosiaan tarvi mitoittaa kuin moottorin vaparitehon vaatimuksen mukaan. Läppä ei käytännössä tiedä, minkä paineista ilmaa sen läpi menee..

                     Comment


                      Audi s2, 707 asetelma ja 685 sintteri kytkin. Paketti ei irrota, vaihde päällä lähtee käyntiin, mutta "ryömii" eteenpäin. Mikä mättää?? Liian paksu levy?

                      Comment

                      Working...
                      X