Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

V8:n ahtaminen

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  V8:n ahtaminen

  Onhan näitä jo tehty, varmaan remmillä ja pakokaasuvälitteisesti.

  Millaisia sudenkuoppia oli matkassa? Onko löytynyt sulakkeita? Millaisia vääntöjä/tehoja saatu ja millä kokoonpanoilla? Mitä muita muutoksia?

  Kokemuksia, kiitos.

  #2
  Avaamaton 40v ars jossa samat veivit kuin 2,4 v6. Imusarjan läpät poistettu käytöstä. Kiinakaasuläppä. 750(?) suuttimet. Tatech 38. Vakiopakosarjoissa v-panta lähdöt josta jatketty y- up pipellä yhdelle ahtimelle. Ahtimelle tehty ö-paluu väliöljypohjaan. Ahdin HX40 #16 670nm/420hv @ 0,6bar. BW S369 1.1 melkolailla sama. Alue muuttui vähän ylemmäs, mutta jostain syystä ei hengitä ylhäällä, nokat? Kestänyt ajaa lämä lattiassa jonkun verran rataa. Ei liene yleisesti tiedossa, mikä turvallinen raja väännölle on vakioveiveillä. Rs6 rojut tai 32v veivit ilmeisesti sopis suoraan tähän lohkoon. Kuullut että ajettu 800-900nm väännöilläkin, mutta kestosta ei tietoa. Itellä rajottaa 1,8 vaparin laatikko vääntöhaluja toistaiseks,i mutta keväällä koitan 0,8ahdoilla kuitenkin ja eri läppien asennolla.
  Attached Files

  Comment


   #3
   Meinasinkin kysyä, miten olette hoitaneet ahtopaineohjauksen ja onko moottorinohjaimet vielä vakioita.

   Comment


    #4
    Resepti: 350tkm ajettu ABZ 32v avaamaton kone. Moottorinohjaus Ms2 V3.0, omavalmiste imusarja vakiokaasuläpällä. Pakosarjojen välinen yhdysputki jonka jatkeena Hx 52 holsetti ja kaksi 60mm hukkaporttia. Hukkaporteilla sähköinen ohjaus jota mega ohjaa. Suuttimet ev14 975cc. Polttoaineena E85.

    Teho: Penkissä ajetut arvo arvioituja konetehoja. Auto säädetty Joensuussa No problem racingilla.
    Pienimmillään ahtopaineen saa lähes nollaan. ahtimen heräämisvaiheessa paine käy 0.3 bar ja maksimi teholla 0.03 bar, jolloin tehoa koneella 350hp.
    444 saavutetaan noin 0.35 bar paineella, vääntöhuipun kohdalla painetta 0.5
    Vaihdelaatikon kestävyyden takia vääntöä joutuu rajoittamaan ja maksimitehoksi jäi 566 hp ja 640nm vääntöä 0.6bar paineella(vääntöhuippu noin 0.8bar) .
    Pakopaineen kompensointia ei ole käytössä jonka johdosta pakopaine tiputtaa ahtopainetta suurilla kierroksilla noin 0.2bar.
    Attached Files
    Viimeksi muokannut Vatane; 12.1.2018, 18:34.

    Comment


     #5
     Erittäin asialliselta vaikuttaa Ollin paketti. Konehuone ei itselle sano mitään*, mutta johonkin urssilaiseen tuommoinen olisi hyvinkin mahdollinen (tai toki melkein mihin tahansa euro2:een). Noista tehomääristä voisin kuvitella, että on noilla pikkupaineilla ihan leimattukin?

     *Edit. Sinällään autolla ei väliä, mutta oonko ihan hakoteillä jos veikkaan tuota volvoksi?
     Eikun siellähän se seisoo lapussa...
     Viimeksi muokannut T.Hell; 12.1.2018, 20:34. Perustelu: Lisäys

     Comment


      #6
      Kiitos. Kyllä se paketti Volvossa on. Kampe on Drifting käytössä ja edellisenä ajokautena tuli ajettua noin 15h lappu lattiassa ja hyvin kesti tekniikka kasassa. Tulevalle kesälle tulossa lisää voimaa luultavammin jonnekkin 7-800 hp tuntumaan ellei se heikko lenkki satu löytymään ennen sitä.

      Comment


       #7
       Onkos tämä sama Volvo joka oli Joensuussa Pilkon Citymarketilla sprinttiä ajamassa pari vuotta sitten?

       Comment


        #8
        Kyllä, sama laite on kyseessä.

        Comment


         #9
         Joo, niin arvelinkin. Rupateltiin siinä kun olitte kotiin päin lähdössä. Mutta palataan asiaan.

         Comment


          #10
          Miten tuo puhallin on istutettu pakosarjoihin, alkuperäisiin joku liitoskappale?

          Comment


           #11
           Vakiopakosarjoihin on hitsattu V-pannat heti kollektorin jälkeen ja jatkettu turbolle 60mm putkella.
           Attached Files

           Comment


           • #12
            -4.2 32v V8 ABZ alakerta 10.6 puristussuhde
            -S8 D2 AHC kannet
            -Custom Imusarja
            -Putkisto S8 D2 downpipes ---> 3"x2 simons vaimennin --> 3"x2 loppuun takaovista pihalle ja pakokaasut eivät sekoitu sylinteriryhmien kesken. 96db 4500rpm.
            -AtEcu V3
            -Redline 7300rpm
            -RE85
            -4.55 CKK perä
            -Vaihteisto 01A CTF 5-speed
            -Teho mitattu 5 vaihteella penkissä
            -Napateho vaparina: 284hp & 309nm            Tässä penkityksen jälkeen vaparina testiä: Todella hienosti tonkii menemään, kun laittaa vaan välitykset kohdalleen. Jopa 4 vaihdetta tuli koitettua, mutta 3 pääasiassa joka pyörii sinne 130km/h saakka noilla kierroksilla ja välityksillä. Lopussa sitä innostui vähän liikaakin ja sittehän se 5 lovisen 3 vaihteen rattaat sorvas. Näkyy videon lopussa. https://www.youtube.com/watch?v=Seme5DXbF8E
            Tämän jälkeen laitettiin samaan kokoonpanoon Eaton TVS 1900 remmiahdin takasin nokalle ja ahdot ruuvailtiin 0.6bar paikkeille. Potkua tulee huomattavasti lisää ja remmiahtimen johdosta soundimaailma on kuin vaparina. Tuo vielä ripauksen bassoa soundiin eikä tapa kasin miehistä soundia ;-). Vastaa välittömästi isollakin vaihteella kaasuun, ei jää miettimään hetkeksikään joka on hyvin oleellista driftingis. Sulla on 20 sekunttia vedon aikana aikaa loistaa ja siinä ei oo aikaa odotella :D. Alemmas videossa kauden viimeinen kaaviotaistelu 0.6 bar ahdolla kemorassa 200hp tehokkaampaa ja 200kg kevyempää nissania vastaan. Mielestäni onnistuin hienosti vaikka turpaan tuli.            Jä tälläsen pikkusen alustuksen jälkeen tänä vuonna keväästä on tarkoitus käydä katsomassa paljonko tästä setupista irtoaa. Jos 284hp lisää 0.6 bar ahtoja niin eikö se ny aikalailla siihen 400hp kieppeille pyöräteho mene joka on ihan kivasti siihen nähden paljonko tälläseen joutuu sijottamaan euroja ja kuinka luotettavan paketista saa. Mietinässä vielä mihkä tohtii kierrosrajottimen jättää. Vaparina ajoin yhden kisankin 7300rpm ja silloin se huuti sinne jatkuvasti ilman vaurioita.

            S8 moottorilla käytiin penkissä aikojen alussa samalla ahtimella 1.2bar ahdolla, mutta silloin oli vielä niin moni asia keturallaan niin ei saatu kun ajettua periaattees kartat moottoriin ja radalle paranteleen autoa sen jälkeen. Rajotinkin jäi jostakin syystä 6000rpm säätäjän toimesta tällöin ja veto lakkasi jo lapussa 5500rpm jossa irtosi 400hp ja 570nm pyörälle. Tämän jälkeen kannentiivisteet leves melkeempä samantien ja siinä ihmeteltiin moneen kertaan miks ei skulaa. Sitte vaihdettii uudet pultit + tiivisteet ja jatkettiin samalla 1.2bar ahdolla ja ei se kovin montaa vetoa pelannu, kun meniki jo lohko pilalle ja toiselta puolelta liekkirengaski kannentiivisteestä karkas. Rupiaa olemaan 1.2bar vakio ABZ / AHC tiivisteille jo liikaa jos vähänkään totisemmin revitetään. Liaanko korkean purtistuksen syy? ABZ 10.6 ja AHC 11.3.

            Tässä videota vielä S8 moottorilla AHC 1.2bar ahdoilla jossa toimi moitteitta.
            https://www.youtube.com/watch?v=0oLbq42WAy0

            Vatasen kans ollaa vulverilla ja audilla viime kesänä juhannuksena jo otettukin tuntumaa lapuan rataan :) Harmikseen tuossa nyt satoi juuri vettä silloin...
            https://youtu.be/0CQSCPfr_WE?t=2m44s
            Attached Files
            Viimeksi muokannut Tanehau; 18.1.2018, 17:31.

            Comment


            • #13
             Melko kaukainen haave tällä hetkellä että hommaisin suomeen palatessa (kesä 2019) urssin v8:lla. Joten todella suuri todennäköisyys että jää toteuttamatta, mutta aivot (ja kädetkin) kaipaa jotain pohdintaa kun ei omista audia mitä korjailla kokoajan(kiintiö v*tutus autoja kohtaan puuttuu), tai edes autotallia tällä hetkellä.
             Haluaako joku lähteä ajatusleikkiin mukaan?

             Käyttöauto, fiksulla budjetilla ja leikkisä tavoite 800hp. Tämän takia täytyy valita useita sylintereitä ja tilavuutta, jotta laite voi pysyä edes viikon ajossa kerrallaan.

             Eli mikä V8 mahtaisi olla fiksuin lähtökohta jos rakentaa ns. budjettivehjettä? Eli mihin löytyy parhaiten veivejä, pakosarjan laippoja yms.? 32v? 40v? Joku tietty moottorikoodi? Urssin vakio kone?
             Mites toi RS6:n BCY, onko siitä jotain etua? Yksi tuli vastaan ilman apulaitteita, ahtimia yms melko ok hintaan. Mutta onko etua perus v8:iin?

             Onko jossain konetyypissä paremmat männät? Niitä kun en alkaisi vaihtelemaan. Eikös näissä lohkoissa ole pinnoitus joten uudet männät haastavampi sovittaa lohkoon?

             En usko että urssissa on tilaa hx52 tai muullekkaan fiksulle mikä jaksaa vetää rajottajalle asti niin konehuonetta tyhjentämällä voisi miettiä että kaksi hx35:sta voisi mennä. "low budget" ja ei niin taitavana putken vääntäjänä, tekisin vain kaksi tukkipakosarjaa ja molempien lokasuojien eteen ahtimet. Downpipet on varmasti haastavat. Muutaman kuvan googlesta löysin konehuoneesta ja kuskin puolella on säiliöitä yms riittävästi, mutta kyllä niille aina tehon nälkäisenä paikan löytää. ABS pumppua en nähnyt, sen siirto on hieman työläämpi mutta tehtävissä.

             Ajatus ajaa RE85:llä joten vakio ruttu ehdottomasti.
             Jos meinaa 2kpl hx35:ia syöttää niin suuttimet ja bensapuoli saa olla aika iso. Ei taida riittää pari pumppua tankkiin? En halua pumppujen meteliä sisälle, enkä mielellään uhrata sisätiloja muutenkaan niin tämä taitaa olla se haastavin paikka?

             Automaatti urssissa on muistaakseni enemmän tilaa tunnelissa, apukuskin puolella? Eli tälläinen on varmaan fiksuin lähtökohta vaikka en niin automaateista välitä.

             Manuaali swappi onkin haastava kytkimen osalta, sellainen kytkin mikä kestää käyttöä. Auto olisi kuitenkin "päivä ajossa". Ei taida olla mitään 1-levyistä mikä täyttäisi kriteerit. Manuaali swappia tehdässä sitten joutuis katsomaan 0B4(oliko oikea tunnus? missä vetarit vauhtipyörän etupuolla, 2-levynen kytkin?) laatikoita ja niiden hiluja. Tällöin tietty kaikki menee pieleen kun konettakin joutuu siirtämään lähes 10cm taaksepäin. Laatikko on aika julman kokoinen joten ei taida mahtua edes automaatin tilalle.
             Tälläisen perävälitys taitaa olla eri kuin urssin automaatin, joten peräkin menee vaihtoon? Siihen päälle vetarit ja kardaani...
             Ei ihan viikossa tehty swappi. Kuvitelmissa vaikuttaa että jää tekemättä suuren työn takia.

             Milläs ilveellä tuollaisen moottorin ohjaus sitten tekisi järki hintaan. Perus urssin ecu tuskin kauhean hyvin taipuu? Isot suuttimet ehkä haaste, muutenhan nyt ei kun ei ole tarkoitus kierrätellä yli vakion. Ohjelmoitava boksi on tietty aina yksi, mutta sellainen tekee äkkiä aika ison loven lompakkoon (kaksi omistaneena, kokemusta on). Oma motivaatio ja taito ei ohjelmoitavan turailuun oikein riitä, joten se että voi itse säädellä ei ole oikein etu.

             Comment


              #14
              Koska omat resurssit ei missään nimessä riitä oikeaan rakenteluun, niin ajatuksen tasolla voinen hieman kanssa pohdiskella... ;) pahoittelut heti siitä, ettei mitään konkreettista apua taida minusta olla, mutta täytyy myöntää, että näitä juttuja on aika mukava pohdiskella.

              Noin kovat tehot taitaa kyllä vaatia ahtamiseen tarkoitetut männät, joten tuo RS6 kone voisi olla lähtökohtaisesti "helpoin"? Ja jos alakertaa ei sen isommin ole tarkoitus vahvistaa.
              Lukemani mukaan tuossa lohkossa taitaa olla manuaalikonversiota ajatellen ongelmana se, että manuaalilaatikon kiinnitysreiät eivät kaikki osu yksiin tuon automaatin kanssa, joten siinä on hieman jumppaa. Toki onnistuu adapterilla tai ilmeisesti tekemällä lohkoon uusia kiinnitysreikiä/-kierteitä.

              Audizinen projektissa touhutaan mm. juuri tuon parissa.
              Tuolla on myös juttua tuon BCY:n kampiakselin vaihtamisesta vaparin vastaavaan, parempien vauhtipyörä/kytkin vaihtoehtojen takia.

              Toisaalta onko urssi ehdoton, vai voisiko esim. A8/S8 D2 olla vaihtoehto? Jos noiden vapari V8 riittäisi itsessään johonkin tehoihin ahdettuna (ja kestäisi)?
              Tai ottaa mallia ruotsin RS8:sta...

              Comment


               #15
               800 hp käyttis.. Onhan se toki vähän eri juttu kuin 400 hp 1.8t, mutta suunnatonta alarykiä ei tarvinne odottaa. Olen itse kuvitellut, että tehon tuplaus ei vielä veisi päivittäiskäytöstä mukavuutta kokonaan, eli 500..600 hp voisi olla vielä ihan siedettävä kylilläkin. Sen päälle jos peilaa pienempiin koneisiin, turbovitonen kestää vajaan 100 Nm per muki avaamatta. Veivit on ainakin alkupään kaseissa (PT ja ABH) käsiittääkseni samaa kamaa, männistä en ole varma. Näin ollen voisi kuvitella, että useammin per kampuran kierros sytyttävä, eli momenttia tasaisemmin tuottava kone kestäisi ainakin saman. Jos arvata saa, sulake löytyy kansipahvista, jos männät ovat samat. Ruttu on vaparissa toki isompi, joten viinaa sille pitää varmaan juottaa paineistaessa.

               32V pakolaippa on kai aika lähelle sama kuin Golffin KR:ssä. Niihin on tehty turbosarjoja maailman sivu ja valuset maksaa karkkirahoja kappale. Kollektirista yhdellä tuubilla sopivaan paikkaan. Pitäisi vaan varmistaa sopivuus molemmin puolin.

               Porkkikselta joskus kysyin V8:n ecusta, eikä se taida oikein taipua. Urssin ecu ei lie suunnattomasti eroa. RS6 ecu voisi mennä, mutta vaatii ilmeisesti myös kaasuläpän RS6-mallin kaasuläpän, joten melkeinpä samaan rahaan saa jo sen itse säädettävissä olevan ecun.

               Pinnoitteiden vaikutuksesta mäntien sovitukseen en osaa sanoa, mutta en näkisi, että niillä on merkitystä. Materiaali täytyy ehkä valita pinnoitteelle sopivaksi, ehkä. Siellä oli alusil johonkin asti ja nikasil sen jälkeen.

               Comment


               • #16
                Alotetaan nyt siittä, että käytät suorasytkäkonetta jooko?

                Sit loput voi säveltää ja euro2 kopassa tehdä lähes mitä haluaa.

                Comment


                • #17
                 Jos tälläistä joskus pääsis toteuttamaan niin juuri sen takia teho nousisi, koska haluaisin tehdä vehkeen mikä kestää ajoa. Normiajossa kuitenkin se vakio 4.2 menee ihan ok, joten ei sen tarvitse vetää paineilla 2000rpm kohdalla. Hajoaa vain paikat jos on alhaalla vääntöä ja ylhäällä sitten on tukossa.

                 Mielenkiintoiset rakenteluketjut Timo laittoi. Enemmänkin kyllä ärsytti projektin kirjoittajat, mutta ei voi kuin ihailla että jollain on aikaa ja rahaa toteuttaa tuollaisia. Toinen oli maaninen konepellin avausvaijerista ja toinen halusi muiden kommentteja ja joka kerta kun joku kommentoi veti herneet nokkaan. Eikä nyt oikein arvostus noussut että hajottaa nyt kone dynossa kun ajaa paineilla ilman paineille tehtyä softaa. Mutta hyvin tuolta myös tuli esiin se että ei pieniä ahtimia voi laittaa. Hirveästi ongelmia kun pakopaineet järjettömät ja vääntöäkin tais olla 3000rpm kohdalla 800nm tms. Onhan se kiva varmasti ajaa, kelpaisi kyllä, mutta ei ainakaan omat vehkeet ole pysyny kasassa(tarkoitan 20+tkm) isoilla alaväännöillä.

                 Enpäs tiennyt/muistanut että urssi on jakajakone. Jakajalla en tietenkään aja, kyllä sen suorasytkä pitää olla.
                 S8 pitänyt aina vähän turhan pappa-autona, mutta kai se jos hönkää on tarpeeksi ja jonkun tason alustalla menettelis. Onkohan kori tukevampi kuin urssin? S8 konehuoneessa näyttäis olevan ihan mukavast tilaa, joten... täytyy seurata markkinoita jos jostain hyppäisi esiin manuaali. Kaipaisin vaan farkkukoria niin hieman hankaloitaa.

                 Samalla selvitellyt mäntiä niin ilmeisesti kaikissa vapareissa takomattomat, eli mäntiä kannattais vaihdella. RS6 männistä löysin juttua, mutta ei selvinnyt onko ne taotut vai ei. Ehkä, kun kestävät ilmeisen hyvin.

                 Polttoainesyöttö on ilmeisesti pakko tehdä ulkoisella välisäiliöllä, ainakin S8:n tankki ja letkupaketti näytti siltä että ei ihan helppoa ole tankkiin saada kahta pumppua.

                 Kytkin on kuitenkin se hankalin. Kotipiha on jo sellainen että sieltä ei vain yksinkertaisesti pääse pois ilman kytkimen luistattamista, todella jyrkkä 5m korkea ylämäki juuri ennen kuin liitytään tielle. Eli vauhdilla ei voi tulla.
                 Mutta kytkimestä mietin että täytyy tutustua niiden maailmaan tarkemmin. Ainakin S8:n vauhtipyörä on tosi syvä, joten jos rakentaisi oman kytkimen kahdella levyllä. Laittais vaikka pari Sachin race levyä sinne niin kestää jotenkuten luistatusta. Voisin kuvitella että aika kova tarraamaan silti tulisi. Täytyykin josain välissä vähän tukia, aika tuntematon maailma miten 2 levyisessä eri voimat toimivat pito ja luistokykyyn.

                 Ilmeisesti fiksuin kone on D2 S8:n kone, koska siinä on eniten nostoa nokissa yms. ja on eniten bolt-on. Kuvia katsomalla tähän koneeseen myös voisi mennä RS6 koneen metallinen kansipahvi.

                 RS6 ei istu, täytyy tehdä kannakkeet ja tosiaan startti kiinnittää jotenkin lohkoon. Sen jälkeen myös kampura-vauhtipyörä liitos on hankala (10 pult VS 8 pult). Eli ihan heti en näe syytä aloittaa RS6 koneesta. Kansi on ilmeisen fiksu kun on hieman pienemmät pakovenat yms.

                 Ja juu, urssi ja S8(D2) on vaihtoehdot koska ovat vanhoja, menevät helposti leimasta läpi.
                 Mitä muita mahdollisia koreja olisi Euro2 päästöillä mihin 4.2 voisi tiputtaa? Jos löytyis jokin helpommin hyväkuntoisena löydettävä kuin urssi tai S8. Ne kun ovat jo uutena olleet kohtuu harvinaisia. Saati 15v myöhemmin... Sopivasti sekasin kun olen niin auto/viri suhde voisi pitää noin 50/50 tasossa jotta oikeasti jäisi pätäkkää toteuttamiseen.

                 Comment


                  #18
                  Ei kai se liian iso vääntö nyt oikeasti ole mikään ongelma. Rajaa väännöt tarpeen mukaan softalla alakierroksilla katuajoon järkeväksi ja käyttää radalla tai stripillä sitten täydet tehot jos siltä tuntuu.

                  Mitä koreihin tulee niin D2 koppa on noin valovuoden edellä C4 urssin koria. On tukevampi, tiukempi, tarkempi ajoltaan. Samalla tosin paljon monimutkaisempi nelivarsituentoineen ja tietenkin mohlompi suuremman raideleveyden ja akselivälin vuoksi. Riippuu ihan mitä ajettavuudelta haetaan.

                  Urssin kone on tosiaan wanhanaikaisilla jakajilla, plussan AHK on suorasytkä. A8 ABZ on suorasytkällä, niitä on ihan joka paikassa ja saa aivan kättelemällä. S8 AKH ja AHC on kans suorasytkäkoneita ja mahdollisesti hiukan vahvemmilla veiveillä jo vakiona. En ole perehtynyt 32V koneeseen mutta seuraavan sukupolven 40V koneissa veivit menee niin että A6 ja A8 300hp 4.2 koneet on kevyemmillä sisuskaluilla ja S6/S8 340/360hp koneet järeämmillä.

                  Comment


                  • #19
                   Omassa projektissa painin samojen ongelmien kanssa. Mutta jos päädyt rs6 ja manuaali ratkaisuun 01e, niin minulta löytyy CAD kuvat välilaippaan bcy moottorin ja 01e välille. Myös mitat 2 levykytkimelle vaparin kampuraan on. Tällä hetkellä yksivevy kytkin, mutta jatkoa ajatellen sitten muutetaan paremmaksi. Hurja kun on niin kyseinen kombinaatio tuli toteutettua ja c4 koppa tietysti

                   Comment


                    #20
                    Tuo on melkein rikollista olla kertomatta enempää tuollaisesta projektista.

                    Comment


                     #21
                     On aika herätellä viestiketjua talviunilta sillä kasin ahtamisessa on päästy askel eteenpäin.
                     Vaikka ei vielä olla tavoitteessa, on abz kone osoittautunut ihan kelvolliseksi yksilöksi. Koneelle ei ole tehty mitään sisäisiä muutoksia eikä sitä ole aukaistu kertaakaan. Jokaisen ajopäivän jälkeen on vaihdettu öljynsuodatin ja tarkastettu ettei koneelle ole tapahtunut mekaanisia vahinkoja. So far so good.

                     Nyt viimekertaisen penkitys kerran jälkeen Vatasen Samilla näyttäisi siltä että tällä kokoonpanolla ahtimen pakopesä on käymässä ahtaaksi. (HX 52 #16 pesä) Todettiin ettei tehoa ole kovin herkästi tulossa 6-7k rpm alueella sillä pakopaine lisääntyy ja imulämmöt oli pahimmillaan 65°C.
                     Vääntömomenttia olisi tarjolla hurjasti jos sitä uskaltaisi laskea ulos. 3000rpm kohdalla on paineen pyyntöä laskettu ja sytytys ennakkoa vähennetty reilusti, sillä +1000nm voi olla koneelle ehkä liikaa.
                     Tämän hetkinen turvallisen tuntuinen penkitystulos on 662hp ja 738nm vääntöä 1.0 bar ahtopaineella. Ahdin käy työskentelemään ihan mukavasti 2600rpm kohdalla jolloin pyörätehoa on käytössä vähän reilu 200hp.

                     Nähtävästi olisi vaihdettava isompi lietso tai vaihdettava turbon koteloihin isommat potkurit ja vähän paremmin toimiva välijäähy. Nykyinen välijäähdytin on 2kpl audi 200 10v turbo original kennoja ja hitsattu ne peräjälkeen toisiinsa kiinni. Kompressorin ja imusarjan välinen paine-ero on mitattu rajoittajalla olevan 0.4bar. Ahtovuodon mahdollisuutta ei vielä ole poissuljettu.

                     Edit .Tämä on jatkoa alkupään viesteihin, eli 940 volvosta on kyse
                     Attached Files
                     Viimeksi muokannut Vatane; 4.5.2019, 21:02.

                     Comment


                      #22
                      Onko mitään tarkempaa projektikertomusta? Ja siis ihan turbolla leimattu vai ihan harrastepeli?

                      Comment


                       #23
                       Puhdas välijäähyongelmahan tuo tällä hetkellä on. Ei mahda 52-kokoluokan potkuri vielä olla niin huonolla hyötysuhteella tuossa tehossa, että sitä kautta tulisi mahdottomasti lämpöä.

                       Et varmaan oikeasti yllättynyt, että 2 sarjaan(?) kytkettyä 160-heppaisen kasariaudin välijäähdytintä ei olekaan se paras vaihtoehto.

                       Comment


                        #24
                        Välijäähdyttimen valintaan sen verran että alunperin 200:n vakiojäähyssä on lähdöt samassa päädyssä ja ilma käy heittämässä lenkin välijäähyn toisessa päädyssä. Tästä on pohdittu sitä, että kun alunperin cooleri on 2.2l moottorille suunniteltu ja koko kennon pinta-ala otetaan käyttöön, riittää se johonkin asti 4.2l moottorille.
                        Kyllähän se on ollut tiedossa että jossain vaiheessa välijäähdytin jää pieneksi, mutta aikaisempina kesinä rata-ajossa 0.6bar paineella ja 560hp teholla imulämmöt olivat maksimissaan 30°C. Eli en ihan huonoina kennoina noitakaan pitäisi.
                        Ahtovuoto pitää vielä eliminoida pois kun vakio abz koneen kaasuläppän kiinnityskaulus on hankalan muotoinen ja siihen ei kunnolla saa silikoniletkua puristumaan kiinni. Penkissä kyseinen liitos petti kerran ja letku irtosi siitä.

                        Mutta niinkuin Porkkis jo tuossa viittasi, on välijäähyn virtauskapasiteetti jo äärirajoilla tässä kokoonpanossa. Lääkkeeksi on tarkoitus investoida joko setrabin tai garretin kenno.
                        200 välijäähyjä on käytetty, koska niitä on ollut hyllyssä monta.
                        Attached Files
                        Viimeksi muokannut Vatane; 4.5.2019, 21:40.

                        Comment

                        Working...
                        X