Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 + B&O = surkein äänentoisto ikinä :-(

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6 + B&O = surkein äänentoisto ikinä :-(

    Menin sitten päivittämään 2006 Alroadin 2012 mallin vastaavaan, mutta jos mahdollista, niin vieläkin varustellumpaan versioon. Vanhassa oli äänentoistojärjestelmänä se ihan kelpo Audi DSP ja nyt, kun tätä uutta olin Saksasta hankkimassa, niin yhdessä vaihtoehdoista oli tarjolla Bang & Olufsen hifit. Totta kai, kun samalla rahalla saa tällaisen Suomessa järjettömän kalliin hifi systeemin, valinta kohdistui juurikin tähän autoon, vaikka koukun puute jäikin hiukan kaihertamaan, mutta niitähän saa toki jälkikäteenkin asennettua.

    Mutta voi ei
    Kyllä nyt harmittaa. Koukkuun joutuu uhraamaan vähintään 1500€ ja tuo B&O:n "hifi" systeemi on lähestulkoon surkeinta, mitä olen koskaan autossa kuunnellut: suttuinen diskantti, honottava keskialue ja alabasson puuttuminen kokonaan. Kyllä on uskomatonta, millä tuo Tanskalaisfirma on maineensa hankkinut, ilmeisesti erikoisella designilla ja joillain surround kikkailu systeemeillä, kun ainakaan varsinaisesta äänentoistosta eivät tiedä mitään.
    Tehoja tuossa järjestelmässä pitäisi olla reilut kilowatti, eli sen verran, että tukka lähtee päästä ja takapuoli on bassoista mustelmilla, mutta tätä soitinta voi huoletta luukuttaa täysillä häiritsemättä muita ihmisiä auton sisä- saati sitten ulkopuolella.

    Älkää nyt hyvät ihmiset menkö ainakaan tilaamaan uutta Audia B&O järjestelmällä, ennenkuin olette käyneet jossain koekuuntelemassa.
    Voipi menä reilu kymppitonni aivan kankkulan kaivoon siinä kaupassa.

    #2
    No nyt tuntuu kyllä melko käsittämättömältä viestiketjulta, oletko kuunellut muita C7:ja, että olisiko tuossa mahdollisesti jotain vikaa? B8 B&O on ainakin ihan kelpo laite, tosin suunilleen kaikki mahdollinen DSP asetus pitää ottaa pois, Sound focus all jne, niin sitten alkaa kuulostamaan siltä miltä pitääkin. Käytännössä siis aivan samat perusteet, kuin yleensäkin hifilaitteiden kanssa, jos hyvää ääntä halutaan. Kaikki ylimääräinen kikkailu pois signaalitieltä. Olis kiva päästä kuuntelemaan, että mikä tuossa nyt mättää.
    Viimeksi muokannut QHad; 2.11.2016, 17:11.

    Comment


    • #3
      En ole C7:n B&O:a koekuunnellut, mutta ainakin B8:ssa ero kaiken muun kuin stereokuvan osalta ASS:iin on hyvin pieni, ja Avantin basso, toki asennuspaikasta johtuen, melko onneton. Kyseisen valmistajan kuulokkeet sen sijaan olivat todella suuri pettymys jos vertaa esim. toiseen "valtavirtamerkkiin", eli Boseen saati sitten Sennheiseriin.

      Auttaisikohan C7:kin osalta sama kikka kuin moniin muihin, eli tosiaan DSP:n asetuksista hakemaan se itselle sopivin ja ovien vaimennus? Kannattaa myös tutkia koodit, että kaikki toimii kuten pitää. Esim. rikkoutunut taajuskorjaimen mikki voinee aiheuttaa suurtakin eroa äänentoistoon.

      Comment


      • #4
        Olisiko jotain rikki (vahvistin, DSP, taajuuskorjain tms)?
        Painotushan tuossa on enemmän todella hyvässä erottelukyvyssä kuin äänenpaineen tuottamisessa, mutta kyllä ainakin itsellä vuotaa korvat verta kun tuota suurella voimakkuudella soittaa. Omat kokemukset A7 mallista, eli pitäisi olla täysin vertailukelpoinen.

        Ja onhan toi testeissäkin saanut ylistystä yhtenä parhaista autoon tehtaalta saatavilla olevista äänentoistoista (Bentleyn Naim oli tosin vielä parempi)
        Viimeksi muokannut tumu; 2.11.2016, 08:12.

        Comment


          #5
          Ja semmonenkin on, että onko kuulostaako huonolta Cd:ltä, bluetoothin yli tai radiosta kuunneltaessa.
          Se huono puoli laadukkaammissa systeemeissä omaan korvaan on ainakin, että paska laatunen äänite tai lähde on vielä paskempi hyvällä äänentoistolla.

          Radioon on kaikki musiikki yms säädetty "perseelleen", hifi äänestä ei voi puhua.
          En ole B&O:ta kuunnellut, mutta olen Audi DSP:tä ja se oli selkeästi bassovoittoinen. Sen olen ymmärtänyt, että Bose olisi vieläkin jyräävämpi matalalla. Kumpikaan ei tarjoa hifi tason ääntä, mitä taas B&O pitäisi tarjota.

          Aika usein muuten haukutaan joku subbari paskaksi kun se ei toista alas. Niin, se särö tekee subbarista muka paremman, koska särön kuulee matalalla ja puhtaasti soiva basso/subbari taas voi kuulostaa "ponnettomalta."

          Nämä omia havaintoja. Jokaisella on oma korva ja ajatus mikä on hyvää ääntä.

          Comment


            #6
            Jotain "pieniä" musiikki- ja äänityshommia toki tuli nuorena tehtyä, että eiköhän nuo perusasiat ole tiedossa. Tuota subbarin säröjuttua en ymmärrä lainkaan. Puhtaasti soiva subbari ei koskaan kuulosta ponnettomalta, ellei se sitten soi 30 db liian hiljaa, niinkuin tässä B&On tapauksessa.
            Säätöjähän tähän ei pääse itse juurikaan tekemään, kun ainoat säädöt on Bas js Treble sekä surround taso, esim. Subwooferille ei ole olemassa mitään erillistä säätöä, kuten vaikkapa Q7ssa on. Digitaalivahvistin on tehtaalla ohjelmoitu, joten se siitä. Audi huollossa taasen todetaan vain, että kaikki kaiuttimet toimii, eikä vikakoodeja ole, joten vallitseva äänenlaatu ei ole vika, vaan ominaisuus. Tyydy siihen.

            Jos jollakin on oikeasti parannusehdotuksia tähän settiin, niin luen mielelläni, mutta älkää nyt jaksako selittää, että kyllä jotain B&On järjestelmää jossain autossa on kehuttu ja on jopa pärjätty testeissäkin. Tai että farkku nyt vaan on vähän haasteellinen toteutettava bassojen suhteen.

            Sitä tässä nyt vain olen sanomassa, että juurikin tässä 4G avantissa (ihan kaikin puolin ehjä) B&O setti on hinta-laatu suhteeltaan varmasti maailman surkein esitys. Suomen hinnastossa tuo maksaa 15000 euroa ja jos tuollaisen olisin uuteen autooni tuolla rahalla hankkinut, niin haastaisin kyllä maahantuojan oikeuteen petoksesta ja huijauksesta.
            Onhan ne nuhaisen kuuloiset kojelaudasta ylösnousevat "diskanttisienet" ihan hienot, että jos jotain hyvääkin sanottavaa tässä vielä koitan keksiä...

            Comment


            • #7
              Subjektiivinen asia kun on kyseessä ja jos ei siten miellytä kuulijan korvaa niin silloinhan se ei miellytä. Hinta/laatu tuossa ei varmaan Suomihintaan nähden ole ihan linjassa kun Bose soi ihan kelvollisesti. Bose on huomattavasti basso voittoisempi kuin B&O.
              Soinnillisesti tuo vastaa mielestäni Genelecciä, eli hyvin erotteleva ja neutraali ja jos tuollainen ei miellytä niin sitten järjestelmä ei miellytä.
              Parannuksina tuohon taitaa olla auton vaihto tai joku täysin custom järjestelmän rakentaminen olemassa olevaan.

              Comment


                #8
                Säröllä tarkoitan sitä, että moni tykkää jostain Audio Pron subbarista enemmän kuin jostain kalliimmasta hifisubbarista, missä ei säröä juuri ole. Turha subjektiivisesta asiasta on väitellä.
                Neutraali systeemi mikä ei korosta mitään erityisesti on monen tavistallaaja mielestä "ponneton", eli tuntuu kuin jotain uupuisi. En sano, ett olet "tavistallaaja"

                Pitäisi päästä kuulemaan tuo B&O, että onko siinä tasoitettu vaste. Vai mikä siinä voisi olla huonoa.

                Eikö tuossa pääse säätämään DSP:tä mitenkään?
                Additional sound modes controlled by the DSP also let you customise your listening experience according to where you and your passengers are sitting in the car.

                Toisaalta, jos subbari kuuluu selkeästi, sen tasot on luultavasti liian korkeat muuihin taajuuksiin nähden.
                Ei tuo B&O varmasti ole kuitenkaan todellakaan 15ke arvoinen oikeasti. Toisaalta ns premium varusteet voidaan hinnoitella kuten valmistaja tai jälleenmyyjä haluaa riippumatta onko sillä pohjaa vai ei.

                Comment


                  #9
                  Alkuperäinen kirjoittaja CCCO Näytä viesti
                  Jos jollakin on oikeasti parannusehdotuksia tähän settiin, niin luen mielelläni, mutta älkää nyt jaksako selittää, että kyllä jotain B&On järjestelmää jossain autossa on kehuttu ja on jopa pärjätty testeissäkin. Tai että farkku nyt vaan on vähän haasteellinen toteutettava bassojen suhteen.
                  Yksiselitteisesti musta tuntuu, että sun B&O on rikki, tai sitten oikeasti sulla on niin korkeat laatukriteerit, että sitä ei yksikään OEM -systeemi ei sitä pysty tyydyttämään. Se kyllä varmaan on salettia, että toi ei 15000€ arvoinen ole, mutta ihan samaan voi sanoa mistä tahansa veron alttarille joutuneesta lisävarusteesta. Itse huutelen tässä 8 vuoden kokemuksella omasta B&O:sta B8:ssa ja 25 vuotta äänen kanssa puoliammatikseni pelanneena, johon kuuluu 20 vuotta mahdollisimman hifitasoisen ammattiäänen kanssa painimista kaiutinsuunnittelusta lähtien (puhuttaessa kaikesta 16hz-24k välillä) + omien hifiharrastusten kanssa, noin niikuin selvennykseksi, joten kai tässä nyt tästä saa jotain selittää. Jos ei halua mielipiteitä / ajatuksia aiheesta, niin ei kannata edes kysyä.

                  Tässä kumminkin vertailukohdaksi mun B&O:n asetukset, joilla B8:n paketti soi itselle aivan riittävän tasapainoisesti - vaikka testattavaksi jollekin muulle, joka tätä ketjua lukee. Jos tohon nyt jotain haluaa tehdä muutoksia, niin materiaalista riippuen napusu diskanttia pois ja ehkä moni haluaisi muutaman napsun bassoa lisää, mutta tuolla setupilla on aika tasapainoinen.
                  Attached Files
                  Viimeksi muokannut QHad; 5.11.2016, 14:37. Perustelu: Kuvia lisätty.

                  Comment


                    #10
                    A6 + B&O = surkein äänentoisto ikinä :-(

                    Itse mietin että olisinko vaihtanut bosen subbarin b&o subiin kun halvalla olisin saanut. Eroa noilla ei hirveämmin ole. Sama matolaatikko. Ja että miksi olisin saanut halvalla. Edellinen ei myöskään pitänyt subista ja se oli vaihdettu parempaan yksilöön.

                    Ongelmaksi säröisyyden kanssa tulee sijainti ja mitä siinä ympärillä on resonoimassa. Mutta laadukkaampi elementti ja resonoinnin poisto tekee ihmeitä

                    P.s.
                    OEM peräkoukku ohjainboxilla ja kufatecin johtosarjalla saa kohtuu hintaan. Omalle taisi tulla hintaa 700€ ja asennukseen meni 6 tuntia
                    Viimeksi muokannut perrier; 4.11.2016, 22:47.

                    Comment


                    • #11
                      Aloittajalla on näemmä B&O vahvistimesta kadonneet parametrit (tapahtuu jos esim. MMI:n ohjelmiston päivittää itse), jolloin äänenlaadusta tulee surkea ja äänenpainetta on alle puolet normaalista.

                      Aiemmassa autossa oli Bose, nykyisessä B&O, ja ei voi samana päivänä puhua äänenlaadusta, niin suuri on ero soinnin laadussa ja tarkkuudessa.
                      Hämmästyttävän hyvä, Genelec-luokan kuuntelukokemus varsinkin kun auto on parkissa. Monesti tulee tunniksikin jäätyä kuuntelemaan musiikkia ajon päätteeksi.
                      Subwoofer toki kannattaa vaihtaa Audisoniin, käy alkuperäiseen koteloon ja erillistä vahvistinta ei tarvitse (B&O antaa 250W subwoofer-linjaan @ 8ohm, 4ohm versio Audisonista kannattaa laittaa).

                      B&O:n varaosatkin ovat aivan eri hintaluokkaa, nousevat diskantit maksaa 1400e/kpl kun Bosen kojelautanurkkadiskantit ovat 34e/kpl.
                      B&O:n lisävarustehinta on Suomessa 11500e ja Saksassakin 6000e. Bose Suomessa 2000e, Saksassa alle tonnin.

                      Audin/B&O:n insinöörit kehittivät A6/A7/A8/Q7:n B&O:n järjestelmää 2 vuoden ajan ja hienosäätivät ääntä 400 tuntia:
                      https://www.youtube.com/watch?v=2mwFyUNV0x4

                      Muiden Audien kuten A4/A5:n B&O on taas peruskamaa ja lisävarusteen hinta vain n. 1000e.

                      Varuste on hyvin harvinainen: Saksassa myytävistä A6 4G:stä 25%:ssa on Bose ja vain 1%:ssa B&O.

                      Comment


                      • #12
                        Tuomolta hyvää ja mielenkiintoista lisätietoa aiheeseen. Laitetaan tähän vielä näkyville esimerkki Suomen maahantuojan A7-hinnastosta vuodelta 2015, jossa näkyy Bosen ja B&On hinnat.
                        Attached Files

                        Comment


                          #13
                          Minulla on pihassa kaksi A6 C7 avanttia, toisessa Boset ja toisessa B&O. B&O on niin paljon parempi, että ei noita Boseja voi oikein edes kaiuttimiksi kutsua kun vertaa ääntä.

                          Comment


                          • #14
                            B&O C7:ssa on kyllä huikea äänentoisto verrattuna muihin kuulemiini audiojärjestelmiin.
                            Viimeksi muokannut WaldoV; 25.5.2023, 22:00.

                            Comment


                              #15
                              Säriseekö/särkeekö muilla C8 B&O etukaiuttimet jos kovempaa kuuntelee musiikkia? Googlettelin asiaa ja B9 kanssa tuo on ilmeisesti aika yleinen ongelma, aiheesta on Audilla TSB:tä useampikin ja jopa päivitettyjä osia joilla tuota koitettu vähentää. C8:sta ei löytynyt ihan heti samaa tietoa mutta aika rasittava tuo on kun tietyllä taajuudella alkaa särkemään ja rätisemään vaikka muuten olis vehkeissä vielä headroomia.

                              Tuossa kohtaa Audi/B&O ei ole ihan täysin onnistunut. Vähemmän premiumimpi Superbin Canton setuppi soi huomattavasti puhtaammin kovillakin voimakkuuksilla.



                              Comment


                                #16
                                Niin sulla oli B&O Premium 3D Sound system? Itsellä soi ainakin puhtaasti mitä olen joskus luukuttanut 3/4 max säädöstä.

                                Comment


                                  #17
                                  Täällä B&O Premium 3D Sound system. En ole toistaiseksi huomannut särinöitä. Pitääkin testailla tuota jossain välissä kunnolla luukuttamalla. Sen ärsytyksen olen kyllä huomannut, kun säätää bassot sopivaksi hiljaiselle äänenvoimakkuudelle niin puheääni alkaa helposti hiukka kumisemaan. Musa ok mutta puhe ei. Kyse voi toki olla subbarin säädöistä tms.

                                  Comment


                                    #18
                                    Tossa omassa on se halvempi perus B&O, ei se 6000€ kunnonhyvä.

                                    Tarvii käydä kuunteleen joskus jonkun vastaavan auton kanssa. Kaiutinritilöistä on useampi eri revisio B9:ssä just sen takia kun niissä on valmistaja jutkuillu ja räminän takia lisätty vaimennusta. Ei olisi mikään ihme jos C8:ssa on samaa vikaa, varsinkin tommosessa mallisarjan alkupään autossa.

                                    Comment


                                      #19
                                      Kävin testaamassa B&O-jenkkalaitetta. Sillä volumen tasolla mitä itse pystyn siedettävästi hetken kuuntelemaan, niin en havainnut särinöitä. Ihan lippispääasentoon en kuitenkaan vääntänyt nuppeja.

                                      Comment


                                        #20
                                        Eilen oli helppo demota kun muutaman työpuhelun soitin matkan aikana. Kun soittaa ja vastaanottajan puhelin vielä hälyttää niin se "tuuuuut" ääni osuu juuri sille taajuudelle joka resonoi/särisee/särkee. Eikä tarvi olla voimakkuus mitenkään normaalia puheääntä kovemmalla. Minä vähän luulen että tuossa minun yksilössä vaan on just niitä rämiseviä osia. Niitä särinöitä on internetin forumeilla vaihtelevalla menestyksellä saatu pois joko vaimennusmateriaaleja lisäämällä tai osia kokonaan vaihtamalla. Mulla on jonkun verran autohifitaustaa ja saisin kyllä tuommoisen tehtyä, aina vaan vähän sylettää oletettavasti ensimmäistä kertaa tehtaan jäljiltä olevia ovipahveja avata tai muoviklipsuilla kiinni olevia mitä vaan. Niistä niin helposti jokin kiinnike särkyy tai joku asentoonsa painunut tiiviste ei tiivisty toista kertaa joka sitten itsessään aiheuttaa uusia natinoita ja räminöitä ja suhinoita.

                                        Nyt on lähiviikoiksi tiedossa niin paljon ajoa ettei pysty ottaan työn alle mitään mikä jää yön yli kesken. Ehtii rauhassa googletteleen lisää ja ettiin ohjeita miten mikäkin osa irtoaa.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Ite kun on joskus audioita parannellu niin jonkinlainen "vaatimustaso" muodostunu. Oma 4F avant jossa Bose, kelpaa mulle hyvin kun tykkän bassovoittoisesta soundista. Mutta emännän B8 sedan, en edes tiedä mikkä kilkkeet siinä on. Subbari hattuhyllyllä. Ääni on erittäin kumiseva. Kumpikaan ei resonoi mistään. Eroja siis järjestelmissä on, ja jäin miettiin että kuinka hienosti ainkaan soi B&O?
                                          Mutta missä tuollasessa 4F avantissa on subbari jos on?

                                          Comment


                                            #22
                                            Pysytään B&O järjestelmässä eikä sotketa tähän bosea. A6 4F hifistyksestä löytyy keskustelua tästä: https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...nt-4f-hifistys

                                            Comment


                                              #23
                                              Tänään taas useemman sata kilometriä ajoa ja siinä oli aikaa kuunnella ja testailla. Kuulostais eniten särisevän ne A-pilareista tuulilasille ampuvat komootit. Tarvii ettiä ohje miten ne verhoukset irtoo ehjänä ja miettiä siitä eteenpäin miten tekee.

                                              Comment

                                              Working...
                                              X