Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C5 soittimenvaihto (BOSE) - oikeat tarvikkeet?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 C5 soittimenvaihto (BOSE) - oikeat tarvikkeet?

    Hei!

    Täällä uusi Audisti kyselee ehkä vanhoja ja tyhmiä mutta en löytänyt vastausta. Koitin googletella ja hakea myös kaikki tarvittavat jutut, mutta varmistaisin vielä että onkohan oikeat osat mitä olen päätellyt tarvitsevani? Autona toimii siis A6 Avant vm. 99, Bosen äänentoistolla kasettisoittimella(?)

    http://www.autostudio.fi/tarvikkeet-...tem-19755.html

    sekä

    http://www.autoviihde.com/ct24au01-5557.html

    Olenko unohtanut/missannut jotain? Ja jos jollain on lonkalta heittää suoraan linkkiä parempaan/halvempaan paikkaan josta osaa saisi mahd. lyhyemmällä odotusajalla niin en pahastu vinkistä. Itse soittimen valinta on vielä vaiheessa, mutta se ei liene oleellista vielä täs vaiheessa.

  • #2
    Alkuperäisen soittimen irrottamisessa hyödyksi on siihen sopiva työkalu. Sellaisen muovaa helposti peltipalasta tai muoviliuskasta, kun kaivaa esim. foorumin kätköistä oikean kuvan malliksi. Valmiitakin toki myydään.

    Jos alkuperäinen soitin on ehjä, suosittelen vielä miettimään vaihdon tarpeellisuutta.
    Itselläni oli jonkin aikaa MP3-cd-pyöritin tuon kasettisoittimen tilalla, ja hieman hankalan kytkennän (takavahvistimen pauketta ym. ongelmaa muistelen olleen valmiilla yhdysjohtotarvikkeilla, jolloin asennus meni kuitenkin kolvailuksi) jälkeen vieras soitin ei kuitenkaan kuulostanut kovin hyvältä. Radiota en saanut ikinä kuulumaan kunnolla. Lopulta palasin alkuperäiseen kasettisoittimeen, ja tilasin sen kaveriksi edullisen USB-tikkulukijan. Lisäpalikka jäljittelee Audin CD-vaihtajaa soittaen mm. MP3-raitoja, ja sitä kontrolloidaan suoraan alkuperäissoittimen napeilla. Muistitikun voi pitää vaikkapa hanskalokeron puolella, niin se on helppo vaihtaa. Suosittelen tämäntapaista ratkaisua (mm. iPad-liitäntöjä myös saatavilla), mikäli ei ole erityistä syytä vaihtaa alkuperäissoitinta pois. Jos koko auton äänentoisto menee uusiksi, tilanne on toinen.

    Comment


    • #3
      Alkuperäinen kasettisoitin/radio on ehjä ja toimii moitteetta. Se miksi haluan vaihtaa on se että olen tähänastisissa autoissa soitellut musiikit Bluetoothilla kännykästä, enkä millään jaksaisi enää MP3:ien kanssa räplätä. Mut jos tosiaan noin käy että soitin ei kuulosta hyvältä / ongelmia tulee liikaa niin sit pitää miettiä toista ratkaisua. Vai onko tuohon mahdollista vastaavanlaista kikkaretta viritellä Bluetoothiin niinkuin tuo Usb-tikkulukija?

      Comment


      • #4
        Tuolla näyttäisi markkinoitavan oman lisäpalikkani BT-versiota, ilmeisesti oikea yksilö olisi GBL3AU2. Sen toimivuudesta ja yhteensopivuudesta minulla ei ole tietoa (google löytää kokemuksia netissä), mutta perusmalli (ilman BT) on tosiaan palvellut hyvin. Muita vaihtoehtoja varmaankin ovat mitkä tahansa äänisisääntulon (AUX in) tarjoavat palikat yhdistettynä erilliseen BT-vastaanottimeen, joka siihen AUXiin sitten kytkettäisiin - näin syntyy vaan jo melkoinen nippu johtoja piilotettavaksi.
        Monenlaisia kokemuksia löytyy aiheesta tältä foorumilta haulla, esim. tämä thread.
        Viimeksi muokannut ssavol; 18.5.2015, 13:45.

        Comment


        • #5
          Toihan vaikuttaa varsin kätevältä laitokselta tuokin. Jos en ihan väärin ohjeita tulkinnut niin voin vain napata vaihtajalta piuhan irti ja kytkeä ton siihen piuhaan ja jättää takakonttiin. Ei taida paljoa helpommaksi vaihto mennä... Nyt alko houkuttaan. Pitääpä vielä plärätä vähän lisää asiasta. Tommosia AUX-in + BT viritelmiä en lähde edes harkitseen, kyllä se on joko tuo palikka tai sit se erillinen soitin... mietitään.

          Kiitoksia jo tässä vaiheessa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

          Comment


          • #6
            Tommonen Densionin BT-palikka tuli hankittua ja vihdoinkin paikalleen saatua ja pakko todeta että hyvin toimii! Saa jopa biisiä vaihdettua mankan nappuloilla kun spotify soittaa puhelimesta :). Kiitoksia vielä kerran tuon linkkaamisesta :). Hieman ahdasta tuli jo pelkästään tuon liittimien kanssa mutta kyl se mankka sinne uppoo, eli en kyl suosittele kellekkään erillistä AUX-kikkaretta + BT:tä siihen lisäks.

            Comment


            • #7
              Hyvä, että toimii! Oma palikkani lakkasi tällä välin (varmaan mainostamisesta innostuneena) tunnistautumasta alkup.soittimelle, mutta ongelma näyttää poistuneen irrottamalla ja uudelleenkiinnittämällä palikan puoleinen liitin. Saattanut hapettua vuosien mittaan tms.

              Comment

              Working...
              X