Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B8 nestettä kuskin jalkatilaan

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • B8 nestettä kuskin jalkatilaan

    Kaverilla vuotaa 2012 Audi A4 B8 kuskin jalkatilaan jotain nestettä ratin alta kytkinpolkimen päälle.Neste väritöntä, ohutta ja mautonta. Ilmeisesti joku ohut öljy. Mikä mahtaa olla vikana?

    #2
    Olisikohan kytkimen pääsylinteri rikki.

    Comment


    • #3
      Kiitos vinkistä, pitää tarkastaa. Voisiko se olla myös ohjaustehostimesta?

      Comment


      • #4
        Ei, ensinnäkin sillä jottei sen letkuja siellä kulje ja se ei ole kovin ohutta eikä mautonta.

        Comment


        • #5
          Hyvä pontti! Samaisesta autosta kuuluu pientä "kolinaa/napsahduksi" kojetaulun sisältä ratin vasemmalta puolelta. Löytyisikö syy sieltä?

          Comment


          • #6
            Ettei olisi tuulilasi vaihdettu ja vuotaa sitä kautta? Mahdollisen kattoluukun poistoputki voisi olla toinen. nesteitä ei kuskin jalkatilassa kytkimen pääsylinteriä lukuun ottamatta ole.

            Comment


              #7
              Jatkan tähän vastaavalla vialla. A4 B8 avant ja kattoluukku/lasikatto 2010-mallinen. Apukuskin jalkatilaan tulee vettä.

              Muutaman viikon tutkinut ja vuoroin kuivannut autoa. On muuten melko toimiva laittaa sähköinen kenkien kuivain jalkatilaan ja laitteen taipuisat letkun reunata raotetun lattiamaton alle.Alkuun vettä tuli lattiamatolle ja kumimaton päälle, mutta kun viimeksi otin muoveja pois, niin vuoto tietenkin ohjautui suoraan kynnykseltä lattiamaton alle.

              -ovi?
              -kattoluukku?
              -tuulilasi?

              Toistaiseksi olen päässyt a-pilarin suojan/kankaan miksi sitä nyt kutsuukaan alareunaan asti. Siihen tulee tippaa. Seuraavaksi koitan poistaa kyseisen suojan ja pelkään airbagiä henkeni edestä.

              -lähteekö kattoluukusta viemäri myös eteenpäin(a-pilariin) vai pelkästään taaksepäin?
              -onko airbägi ja a-pilarin suojus erillään vai samaa tavaraa?

              Saihan tänne liittää kuvia? En löytänyt ohjetta aiheesta.

              A4 B8 vuotaa vettä apukuskin jalkatilaan

              Comment


                #8
                Kyllä neljä poistoputkea lähtee kattoluukun kaukalosta: https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a4...877-877010/#18

                Comment


                  #9
                  A-pilarin suojus irrotettu ilman räjähdyksiä. Olikin hämmentävän helppo ottaa. Pienellä ruuvarilla läpyskä missä lukee airbag irti. Sit suojaa yläosasta autoon sisällepäin, riks raks ja poks. Sekä ylöspäin, ni johan lähti.

                  Kattoluukun viemäri löytyi ja letku on ehjä. Bägin takaosan paikkeilla kosteutta. Ja tippoja meni a-pilarin suojuksen sisäpintaa pitkin. Vaikuttaa siltä et oven sisempi tiiviste vuotaa keskipaikkeilta, vaakasuorasta osasta. Katsoin korjausoppaasta ja hämmästyin, kun tiivistettä ei olekaan liimattu tms. Ainoastaan painettu peltipokkaukseen kiinni. Nyt on sitten suuri hämmennys, että saisiko vanhalle tiivisteelle tehtyä jotain vai pitäisikö ostaa uusi. Hinta joku 90e eli helposti hankittavissa.

                  Mutta pitäisikö uusi yhtään sen paremmin? Hiukan mietityttää että olisiko uuden tiivisteen asentamisessa jotain ansoja. Täytynee kysästä oikein merkkikorjaamosta et mitä tommonen vaihto maksaisi.

                  Comment


                    #10
                    Miten varmistit että etupoistoputki kunnossa? Kaadoitko vettä ja seurasit että meni maahan asti, eikä vuotanut mihinkään välistä?

                    Comment


                      #11
                      En näköjään mitenkään. Kiitos vinkistä.

                      Comment


                      • #12
                        Lähes varmasti vuotaa kattoluukun ja poistoletkun välisen liitoskappaleen juuresta ja valuttaa siitä letkun ulkopintaa pitkin a-pilarin suuntaan. Liitoskappale on liimattu letkuun mutta on laadultaan todella heikkotekoista. Letku on merkkiliikkeessä parin kympin luokkaa, mutta sen vaihto kuskin puolelle oli aika älytön savotta.

                        Samalla pitää uusia a-pilarin kiinnikkeiden metalliklipsit. Uusissa on semmoiset hampaat varmaan siksi että pilarin muovi ei tule naamalle jos bägi rävähtää.

                        Comment


                          #13
                          Vedenkaatotesti antoi ymmärtää, että vika letkussa. Tulppasin nyt kyseisen viemäriaukon ja kerään motivaatiota kattoverhoilun raottamiseen.

                          Millä tavalla letku etenee kojelaudan läpi mentyään? Onko siellä kiinnikkeitä vai voisiko uuden letkun saada paikalleen vetonarulla tms?

                          Comment


                            #14
                            En osaa sanoa miten se letku etenee mutta voin sanoa että yllättävän paljon vettä menee kaukaloon kun se tiiviste päästää vettä läpi. Iso riski ettei vesi poistu kunnolla ja kastelee kattoverhoilua.

                            Comment


                              #15
                              Juu kyllä täs on viime viikkoina uppopumpulle ja puhaltimelle ollut tarvetta, kun olen etsinyt vikaa ja koittanut torjua kosteutta kartturin lattialta.

                              Comment


                                #16
                                Itellä vuoti vänkärin puolen jalkatilaan kans vesi kattoluukun poistoputken kautta. Ei näkyny mitään vikaa letkussa mutta niin se vaan tuli sitä letkun alapintaa pitkin kastellen sisäkattoa ja jalkatilaa. Silikoonia laitoin reilusti letkun liitoskohtaan ja homma korjaantu sillä. Tossa yks ohje.

                                https://youtu.be/HhpQBsKBDVo

                                Comment


                                  #17
                                  KIITOS! Olen vieläkin kerännyt tsemppiä kattoverhoilun raottamiseen, mutta ei ole houkutellut kun olen miettinyt kuinka työlästä itse letkunvaihto on.

                                  Kaipa täytyy joku päivä tutkia miten kattoverhoilu kuuluu avata.

                                  Comment


                                    #18
                                    Ei ole kummonen homma se verhoilun irroitus. Aurinko lippa pois klipsuineen, pelkääjän kahva irti mutta kato ettei ne jousi muovi palat pyörähä ympäri. En saanut niitä enään paikoilleen vaan joutu ostamaan uuden kahvan tiskiltä joka oli 70e muistaakseni. A palkin verhoilu pois ja jokohan se kattoverhoilu sitten lähti tulemaan alas päin. Aika laajalti sen verhoilun sai alas ilman mitään vaikeuksia. Sit vaan silikoonit putken ympärille JOS sieltä vuotaa. Ei ole loppu peleissä paha rasti tehä....ite kans sitä jahkailin kauemmin aikaa ennen kuin aloin tekemään.

                                    Comment


                                      #19
                                      Kattoverhoilu irtosi tosiaan helpommin kuin luulin, mutta varsinkin kauhukahvan irti saaminen vaati voimaa ja rohkeutta. Itse viemäriletku lähti helposti vetämällä irti, kun ujutti kättä raotetun kattoverhoilun väliin.

                                      Jäljistä päätellen minulla vuoto ei ollutkaan letkun ja letkun paksunnoksen välinen liimasauma, vaan paksunnoksen ja kattoluukun rungossa olevan putken välisessä saumassa. Laitoin liimamassaa kuitenkin letkuliimauksen päällekin. Tämä oli helppoa koska letkun pään sai katon välistä pois. Toisen sauman liimaus menikin tuurilla.

                                      Homma kuitenkin oletettavasti onnistui. Ainakin kävin kerran pikapesussa, eikä vettä tullut sisälle. Tosin kaikki sisustan muovit jo paikallaan. Täytyy vielä seurata tilannetta, kun vesisateet palaavat.

                                      Kiitos kaikille vinkeistä!

                                      Comment


                                        #20
                                        Minun ongelma ei sitten lopulta korjaantunutkaan. Kotona auto katoksessa ja talven pakkaset hämäsivät. Olen jatkanut kamppailua, huonolla menestyksellä.

                                        Esimerkiksi auto oli yhden yön taivasalla sateessa ja vettä todella paljon lattiamattoon imeytyneenä ja sen alla koria vasten.

                                        Olin tulpannut kartturinnurkan kattoluukkuviemärin, kun odotin lämpimämpiä kelejä. Silti vettä tuli sisään. Seuraavana päivänä päästin letkulla vettä auton päälle, eikä pisaraakaan missään. Katselin endoskoopilla letkuun ja sen ulkopuolelle, kuivaa oli.

                                        Aiemminhan näin kosteutta letkun ulkopuolella, joten luulen että letkussakin oli vikaa, mutta tiivistin sen liitoksia jo syksyllä.

                                        Nyt keväälläkin olen nähnyt tippanoroa kartturin puolen sulakerasian alapuolella, joten jostain vähän ylempää vesi tulee.

                                        Onko vinkkejä testaamiseen? Miten saisin vuodon hallitusti näkyviin? Tai jotain paperia tms mikä muuttaa kastuttuaan väriä. Kohta pitää jättää auto työmatkan ajaksi viikoksi taivasalle. Täytynee siirtää veneen pilssipumppu autoon ?

                                        Comment


                                          #21
                                          Jos siellä kerta tippaa on näkynyt niin eikö ne letkut kannata suosiolla vaihtaa uusiin. Tiivistämisesi ei liene toiminut.

                                          Onko tuulilasia vaihdettu milloin ja missä? Ei olis mahdottomuus sekään että joku kiireessä laseja vaihtava liike jättää laittamatta liimaa riittävästi ja valskaa sieltä lasin ja korin välistä.

                                          Comment


                                            #22
                                            Voisihan letkun vaihtaa, mutta vaikuttaa että vesi ei tule sieltä. Joten en jaksaisi turhaa vaihtaa. Enää ei siis tippoja ole näkynyt letkunluona. Eikä muuallakaan, kun puutarhaletkulla päästin vettä katolle. Mutta sadepäivän jälkeen vettä tursuaa lattiamatosta.

                                            Kun otin tulpan pois kattoluukun viemäriaukosta vesi alkoi kulkemaan nätisti letkua pitkin.

                                            Lasi on vaihdettu 10 vuotta sitten Saksassa, ennen kuin ostin auton sieltä.

                                            Edit: Sisustamuovit siis nyt taas irroitettuna, eikä silti näkynyt tippoja.
                                            Viimeksi muokannut Latexi; 24.5.2021, 12:10.

                                            Comment


                                              #23
                                              Eilen vielä uusi letkuleikki apumiehen kanssa. Vaikka miten sohittiin letkun kanssa jopa suoraan ovitiivisteeseen, sisälle ei tullut tippaakaan.

                                              Palaan asiaan reilun viikon päästä, kun auto makaa sateessa työmatkan ajan.

                                              Comment

                                              Working...
                                              X