Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 (C6) 2005 takalasinlämmittimen sulake?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A6 (C6) 2005 takalasinlämmittimen sulake?

    Tänä aamuna huomasin, ettei takalasin lämmitin toimi. Kytkimeen tulee merkkivalo, mutta huuru ei osoita merkkejä lähtemisestä. Ajattelin tarkistaa ensin sulakkeen, mutta edes tuosta Owners manualista en löytänyt takalasin lämmittäjän sulaketta. Muita sulakkeita mainittiin kyllä kasapäin. Voisko joku kertoa sen ampeerimäärän ja siainnin? Myös ideoita vian selvittämiseksi ilolla vastaanotetaan. :)

    #2
    Eikö lue edes siinä sulakekopan kannessa sisäpuolella?

    Comment


      #3
      Jos sulake palanu, ei syty myöskään se merkkivalo.
      Veikkaisin, et akku huono -> virransäästötoiminto ei anna takalasille sähöä. Tai:
      Allekirjoittaneella sama vika pari vuotta sitten ja syyllinen oli laturissa oleva äly. Ei antanut lataustietoa akun valvonnalle. Josta johtuen valvonta ei antanu sähköä sitä reilusti kysyville härpäkkeille.

      Comment


      • #4
        Viivästynyt multa tämä vastakommentti, Sorry....

        Juu.. Elikkä nyt tuntuu taas toimivan ihan normaalisti, vaikka en mitään asian eteen tehnytkään. Sulaketta takalasinlämmittimelle en tosin edelleenkään löytänyt.
        Joku tällainen virransäästötoiminta siinä varmaan on ollut kyseessä. Siinä on kuulemma myös automatiikka, joka nuuskii ulkoilman lämpötilaa ja sopeuttaa toimintansa sen mukaan.
        Siilloin, kun sen ongelman huomasin, oli ulkona lämpöasteita ja takaikkuna lähinnä aamukasteesta märkä. Ahattelin, että ehkäpä huurussa, tai jäässä tuon kikottimen toiminta näkyy selkeämmin, kuin sulan veden kuivattamisessa takalasista.
        Kyseessä voi siis olla ihan väärä hältytyskin.
        Kiitos kuitenkin kaikille.

        Comment


        • #5
          Nimim. GET.. Taas tänään ikkuna pysyi sitkeästi jäässä.
          Joku sitä nyt vaivaa... Miten GET sait tuon mainitsemasi laturin älyn korjattua?
          Omassani on uusi (noin vuoden vanha ) akku. Järjestelmälle ei kuitenkaan koskaan opetettu, että siinä on uusi akku. Auton oma akun kuntoindikaattori on kuitenkin akun vaihdon jälkeen näyttänyt joka kerta 100%.
          Huollossa (Marmorilla) sanoivat. ettei kyseinen uuden akun ilmoittaminen järjestelmälle ole tarpeellista. ... Olisiko sittenkin..
          Viimeksi muokannut FINJERRY; 3.12.2015, 19:02.

          Comment


            #6
            Marmorilla vaihtoivat laturissa olevan "älyn". Muistelisin et oli töineen 100e remppa.

            Ja samoin myös minulla uus akku. Ei koodattuna. Vanhalla rupes näytteleen alle 100%, uudella saa tosissaan pyöritellä sähkölaitteita et saa alle 100% kuntoa näyttään.

            Comment


            • #7
              Päivitystä... No jo taas alkoivat takalasinlämmitinongelmat... :(, Eli ei lämpiä takalasi, eikä peilit. Katkaisijan nappiin syttyy kyllä valo, joka palaa tasan 2min 30 sek. Outoa... Sinä aikana lämmitystä ei tapahdu.
              Selvittelin asiaa ulkolaisilta nettisivuilta ja selvisi seuraavaa. Joku Britti oli saanut samanlaisesta autostaan diagnoosin, että syynä on laturin regulaattori, eli siis kansanomaisemmin jännitteen säädin / hiilisilta. (!?!) Vaihtoi sen ja nyt hänen takalasinsa lämpiää... Samoin muutaman muun, jotka hoitoa kokeilivat...
              Outoa, koska penkinlämmittäjät kuitenkin toimivat ja vievät vielä enemmän virtaa, kuin takalasinlämmitin... Yli satasen jännitteensäädintä ei ihan kokeilun vuoksi viitsi tilailla, joten nöyrryin ja kiikutin potilaan pajalle. Vähän olivat epäileväisiä, voisiko asia näin olla. Lopulta paljastui, että kyseinen osa todellakin on viallinen, vaikka akun kuntomittari näyttää 100%. Huomenna osa tilaukseen 117.40€:n hintaan. Ei muuten maailmaltakaan löydy edullisempia jos laskee rahdit mukaan. Aika yllättävää muuten.... Asennuksen jälkeen kerron lisää, kuinka kävi....

              Comment


              • #8
                Minulla ei toimi kuskin penkinlämmitin eikä takalasin lämmitin. Olisikohan sama vika.. Pelkääjän penkinlämmitin kyllä toimii ja akun kuntomittari näyttänyt aina 100%. En myöskään haluaisi lähteä 100€ kokeilua tekemään, että jos lähtee toimimaan.

                Comment


                • #9
                  Tilapäivitys: Tilasin varaosan ja lupasivat ilmoittaa minulle, kun osa on noudettavissa. Vieläkään en ole luvattua ilmoitusta saanut. No, varmaankin se osa siellä on, mutta... Vika korjaantui aivan itsestään ilman yhdenkään osan uusimista. Joten... Olkoon nyt näin, kun akussakin on täydet 100%. Mulla on muuten sitten joutilaana se ilmastoinnin säätöyksikkö, jossa sijaitsee mm. Ilmastoinnin lämpötilasäätimet oikealle ja vasemmalle erikseen. Takalasin lämmittimen kytkin, sekä penkinlämmittimien kytkimet. Paljon elektroniikkaa siis siinä boksissa. Jos kiinnostaa, niin otappa yv:tä.

                  Comment


                  • #10
                    Mulla syttyy takalasinlämmittimen valo muutamaksi sekunniksi ja sitten sammuu, eikä lähde huurut takalasista. Penkinlämmittimet toimii kyllä, akku näyttää 80%, voiko johtua siitä? 2006 A6.

                    Comment

                    Working...
                    X