Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B5 airbag merkkivalo

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • B5 airbag merkkivalo

    Olisko pääkaupunkiseudulla kenelläkään aikaa antaa esim. ajotietokoneapua tms, jotta näkisin, mikä sytyttää ton mun airbag merkkivalon? Vielä hienompaa olisi, jos samalla asiaa voitaisiin yrittää korjata. Luonnollisesti korvausta vastaan.

  • #2
    Vikakoodista näkisi mikä herjaa mutta voisin näin näkemättä veikata apukuskin penkin airbag-piuhan liitintä. Sijaitsee penkin alla, n. penkin keskiosissa, muistaakseni keltainen töpseli. Nollaa valo, akunkenkä irti, liitin irti ja puhdistusspraytä ja liitin kunnolla paikalleen ja nippusiteellä kiristää uros/naaras-töpselit toisiinsa. Akunkenkä paikalleen. Seuraa tuleeko koodia.

    Yks B5:sen muutamista tyyppivioista kyseessä.

    Comment


    • #3
      Jos pääset käymään Inarintiellä Helsingissä niin voin koodit lukaista ja resetoida. Korjausapuja en osane antaa mutta saatpahan tietää koodit ainakin. Laita yv.

      Comment


      • #4
        Akun tyhjenemisen takia syttynyt valo todennäköisesti. Virhemuistin resetointi poisti valon, eikä ole tullut takaisin.

        Comment


          #5
          Mikä neuvoksi? Puhdistin molempien etupenkkien liittimet ja tarkistin että johdot ei ole poikki, mutta valo palaa vieläkin vaikka useampaan otteeseen poistin vikakoodin. Vikakoodi:00655. Belt tensioner igniter (p.side)-N154 value of resistance toi great.
          Kaikki puhuu keltaisista liittimistä, itse löysin vain vihreän ja mustan.
          Viimeksi muokannut Jaakou; 13.7.2014, 15:36.

          Comment


            #6
            Tuo koodi viittaa apparin puolen turvavyön kiristimeen, eikä sen liittimiä ole penkin alla.
            Onko sulla siinä edes penkeissä airbageja, jos ei oo liittimiäkää? Bagista on penkin kyljessä merkki, jos sellaiset löytyy.

            Kiristin löytyy B-pilarin alapäästä vyön kelausmekanismin yhteydestä. Suosittelen perehtymään aiheeseen ennen kiristimen ronkkimista.

            Comment


              #7
              Liitin mikä kiristimeen meni, oli täysin kunnossa. Puhdistin sen jokatapauksessa ja laitoin takaisin paikoilleen. Airbag valo palaa edelleen. Vaihdoin myös uuden akun, mutta ei auttanut. Kiristimille menevä johto näytti täysin ehjältä ainakin takapenkille asti. Mistä kannattaisi seuraavaksi tutkia? Airbagin yksiköltä vai onko jossain vielä mahdollisesti joku ongelmakohta joka tulisi ottaa huomioon? Onko vaihtoehtoisesti mahdollista ohittaa tuo koko anturi jotenkin, jos muuta keinoa ei löydy?


              E: Olisiko Airbag reset tool:ista jotain hyötyä tässä asiassa? Itse en ole laitteeseen ja sen toimintoihin sen enempää perehtynyt, mutta joku joka enemmän tietää voisi kertoa miten asia on.

              E2: Irroitin maadoituspiuhan, puhdistin ja laitoin paikalleen, ei vaikutusta.
              Mainittakoon vielä että auton kajarit on vaihdettu ja piuhat vedetty uusiksi erillisvahvistimelle, voisiko tällä kötöstyksellä olla osuutta asiaan? Koitin kyllä nollata airbag valon niinkin, että otin ensin erillisvahvistimen virtapiuhan irti, mutta mitään tietoa ei ole mitä kaikkia piuhoja tuolta löytyy.

              E3: RATKAISTU: Vaihdoin koko Turvavyö systeemin apparin puolelle ja nyt toimii. Onneksi löytyi purkuauto läheltä.
              Viimeksi muokannut Jaakou; 15.7.2014, 21:17. Perustelu: RATKAISTU

              Comment


              • #8
                Kysynpä tässä topicissa että mitä tarkistaa seuraavaksi.

                Eli -97 b5:sessa paloi airbagin valo, ja Vag 405 -lukija herjasi koodia 00588 - Airbag Igniter: Driver Side. Otin penkin irti, otin liittimet penkin ja johtosarjan välistä pois sekä tinasin johdot+kutistesukat päälle. Bägin valo lähti pois nollaamalla. Seuraavana aamuna siirsin ratin asentoa, niin valo syttyi uudestaan palamaan, ja näyttää tuota samaa vikakoodia mitä ennenkin.

                Comment


                  #9
                  Teit ilmeisesti turhaa työtä jos ongelma on rattibägissä eikä sivubägissä. Niin kuin tässä lukee.
                  Ilmeisesti vikakoodi ollut satunnainen sen takia lähti nollamalla.

                  Comment


                  • #10
                    Ei ollut satunnainen koodi, ei lähtenyt vain nollaamalla. Piti tinata ensin johdot, ja sitten vasta lähti se koodi pois.

                    Edit. Vika hävisi ottamalla ratin ylämuovit pois ja käyttämällä airbagin liitintä irti ja suihkuttamalla kontaktispraytä siihen
                    Viimeksi muokannut jan-ma; 29.7.2014, 18:52.

                    Comment


                    • #11
                      Osaako joku sanoa miksi mun airbag valo ei pala sitä pikku hetkeä kun laittaa virrat päälle? Huomasin vasta kun katsuri anto hylyn. Vikakoodeja ei jättänyt. En ole vielä polttimoa katsonut, mutta luulis että ledi valo ei pala iteksiin. Obd eleven käytössä ja sillä ainakin saisi sopeutettua laitteen jos jotakin auttaisi, mutta miten? Auto ilmeisesti kolaroitu joskus aikoinaan. Auto s4 b5 -98

                      Comment


                        #12
                        Äkkiseltään tulee vaan mieleen että kolaroinut rane on tehnyt jonkun pielavetisen kun ei ole osannut/saanut nollattua airbag-valoa. Pitäis ne vikakoodit kattoa ihan kunnon VCDS:llä niin voisi selvitä jotain (vaikka obd11 taitaa ollakin ihan pätevä niin jotain se nyt jättää näyttämättä/kertomatta).
                        Viimeksi muokannut vV8m5; 24.11.2020, 22:34.

                        Comment

                        Working...
                        X