Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Auton sisäpesu(aineet)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Auton sisäpesu(aineet)

    Haulla ei löytynyt vastaavaa, niin koitetaan täällä. Oisko joutanut tuonne Sisusta ja sähköt-osiolle, mutta menkööt. Modet siirtäköön jos parhaaksi näkee.

    Kiroilin tuossa kevätsiivousta tehdessäni, että nuo auton sisäpesuaineet muoville ja kumille on ihan paskoja. Jättää pinnan sameaksi ja tahmaiseksi. Lisäksi jos ehtii kuivahtamaan, niin jää ikäviä sitkeitä pisaroita ja jäämiä aineesta. Ainakin kolmea erilaista tököttiä sohin eri paikkoihin ja kaikissa sama efekti. Yksi (suhteessa) kallis tökötti ainakin oli joku nanotekniikkaan perustuva vihreä suihkupullo jolla sai saman tien heittää vesilintua. Lisäksi jos tuota sattui roiskumaan lasipinnoille, niin ei se lähtenyt kirveelläkään pois. Toisaalta ohjeessa kyllä lukeekin, että älä roiskuta lasipinnoille vaan ensin rätille. Jos se noin tiukassa on lasissakin niin ihmettelen vaan miten sillä pitäisi pystyä poistamaan mitään paskaa muovipinnoiltakaan.

    Lopulta vetelin kaikki paikat lasipesulla niin tuli kirkasta eikä jäänyt kettumaisia rantuja. Ja hei, en varmaan vaan oikeasti osaa. :)

  • #2
    Mä olen käyttänyt ihan vaan fairya ämpärissä ja jollain "nanonano" rättiä kastanu sinne ja pyyhkinyt pinnat, tässä on se huono puoli että, jotuu pyyhkimään toisen kerran pelkällä vedessä kastetulla rätillä. Toisaalta ei paljoa ollut puhtaudessa eroa vaikka pyyhin muovipinnat lasinpesu vaahto spraylla.

    Comment


    • #3
      lämmin Fairy tai Tolu vesi ja vaikka vanhalla t-paidan rievulla hinkkaamaan ja puhdasta ja hyvän hajuista jälkeä tulee.
      Penkitkin saa yllättävän puhtaaksi jos juuriharjalla hinkaa ja kastelee penkit reilusti, tosin täytyy jättää kuivumaan päiväksi sen jälkeen. (Kesähelteillä riittää muutama tunti:)

      Tuollain aikalailla tehen itse sisäfixit, pinnoille laitan yleensä Megun natural shine, siitä tulee hyvä uuden näköinen pinta, todella hyvä tuoksu ja siinä on UV-suojaa joten ei se kojetaulukaan heti haalistu.
      Tosin väärin laitettuna natural shinekin on tahmaista ja laikukasta.

      Comment


        #4
        Itse olen nyt sisäpesuun käyttänyt ihan pelkästään Autoglymin Vinyl & Rubber Carea, sekä penkkeihin Kiilto Jiffya & painehuuhtelulaitetta.

        Comment


        • #5
          Tuli tuo kärcherin höyrypesuri hommattua äskettäin, aika kova sana esim. penkkien puhdistukseen. Ja kotona aivan mainio laite.

          Comment


            #6
            Noi nanotekniikka aineet muuten sisältää sitä nanoa vain nimessä, varsinaisen tekniikan kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Voi ne silti ihan tehokkaita olla, kokeillut en ole.

            Comment


              #7
              Viime kesänä Caddyn penkkejä yritin saada puhtaaksi jollain Nanopuhdistusaineella. Lopputulos on, että ei putsannu yhtään mitään ja jäi vaan isommat läikät.

              Comment


              • #8
                Penkit yms kangaspintaiset "jutut" saa puhtaaksi painehuuhtelu laitteella.

                Comment


                • #9
                  Lainaan hieman topikkia..

                  Onko kenelläkään kokemusta sellaisesta auton sisäpesu "pyssystä", mitä käyttivät teknarissa A3 sisäpesussa?

                  Tämän tapaisesta:
                  http://www.wolfgangcarcare.com/torna...aning-gun.html

                  Saasko tällaisia jostain suomesta tee itse miehelle edulisesti?

                  Niin ja mitä ainetta tuollaisessa tulisi käyttää? Uusimmassa teknarin verkkolehdessä ammattilainen neuvoo auton kevätsiivousta, että älä käytä fairya...

                  Comment


                  • #10
                    Mä en nyt tuosta pyssysta saa muuta irti ku, et se on tosi kovapaineinen puutarhasumutinpullo. Kai tolla puhdasta tulee jos meikattua autoa pesee, niinkuin tuossa kuvassa... En ihan heti tota rahaa maksaisi.

                    Comment


                      #11
                      Suosittelen ihmesientä! Kuvassa tumma puhdistamaton pinta, ja vieressä sienellä hangattu alue. Voin sanoa että kaikki tuosta lähtenyt oli silkkaa likaa. Kuskin oven muoviosista sain ämpärillisen likavettä kun pyyhin sienellä miedolla toluvedellä. Puhtaalle pinnalle levittelin jotain Shellin sisustan puhdistus-/hoitoainetta, mikä antoi hieman kontrastia ja siistin mattapinnan.

                      Tuntuu että suihkepullosta saatavat puhdistusaineet vaan hieman kirkastaa ja antaa raikkaan tuoksun. Oikea puhdistus on näköjään tehtävä muilla keinoin, jonka jälkeen laittaa pintaan jonkun suojaavan ja hoitavan aineen.
                      Attached Files

                      Comment


                        #12
                        Pistetääs kysymystä ilmoille painehuuhtelulaitteen pesuaineista, onko jotain suosituksia?

                        Koitin tänään portterin penkkejä putsailla kokeeksi kun tuollainen kärcherin painehuuhteluvempain rantautui kämpille. Kärcherin omat pesuainetabletit eivät oikein tuottaneet sellaista tulosta johon voisi olla tyytyväinen, Gralen oviverhoukset sai sillä puhtaaksi, mutta eivät ne kovin likaiset olleetkaan. Pakun penkit lähinnä vaan kostuivat. Koitin myös pyykinpesuainetta ruiskutella pumppupullolla ja tarjosin pehmeää harjaa perään, tämän jälkeen sitten pesurilla kimppuun. Tulos parani huomattavasti, mutta tuntuu että saisi olla vielä tehokkaampaa ainetta. Pinttynyt lika ei tahdo liikahtaa mihinkään.

                        Comment


                          #13
                          Kolariauton kuskinpuoleinen ovipahvi kyseessä. Kuvassa näkyvä vaalea läntti ja pintakin tuosta kohti karhentunut, ehkä posahtaneen airbagin aikaansaannoksia.
                          Kuinkahan tuon saisi nätisti häivytettyä? Pinnan tasaiseksi hiominen ja vinyylimaalilla maalaus kävi mielessä, mutta löytyiskö tuohon jotain kevyempää konstia?
                          Attached Files

                          Comment

                          Working...
                          X