Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A8 vahvistimen sijainti?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A8 vahvistimen sijainti?

    Missähän tuollaisessa -05 kasissa sijaitsee audiovahvistimet (Bose)? Vai mistä lähtisi vikaa etsimään, ongelma on ajoittain (nyt jo kolme kertaa) pakkasella esiintyvät häiriöäänet kaiuttimista. Ja ääni ei ole mikään pieni vihellys/hurina, vaan sitä luokkaa että pitää melkein hypätä autosta ulos. Volume tai äänilähde ei vaikuta mitään, eli tuota ei saa mitenkään hiljaiseksi kun häiriö alkaa.

    #2
    Takakontin sivulaidassa nuo vahvarit yleensä sijaitsee.

    Comment


    • #3
      Ainakin noissa vanhemmissa on peräkontissa vasemmalla verhoilujen takana piilossa. Kannattaa myös ajaa auto johonkin sulamaan ja koittaa lämpimänä tekeekö samaa, vai johtuuko ainoastaan kylmästä. Ja voisihan sitä myös käyttää soittimen irti, ja vilkaista onko siellä ongelmaan syytä havaittavissa. Toki itse suosittelen ehdottomasti repimään koko boset pois ja laittamaan kunnon vehkeet tilalle. Näin ainakin -99 ikäluokassa, sillä onhan tuo ero aika järkyttävä, kun näin jälkikäteen miettii. Toki jos ei viitsi hirveitä panostaa, ja boset miellyttää, niin ei muuta kuin kontin kimppuun. Vahvistimen yhteydessähän on subikin, eli vähän humppaa soimaan ja konttiin kuuntelemaan missä mölyää.

      Comment


        #4
        Kun ei se tee sitä edes kylmänä aina. Ja kyllä nuo muuten kelpaa toistaiseksi, on kuitenkin hieman eri luokkaa kuin tuossa vanhemmassa (-97). Subihan tuossa taitaa olla hattuhyllyn keskellä.
        Soittimen tutkiminen on sitten asia erikseen, radion sijainnista ei mitään tietoa, cd-boksi on hanskalokerossa, mutta kun häiriön aikana esim. cd:n ja radion välillä vaihtaminen ei vaikuta mitään. Itseasiassa koko systeemin tai edes auton sammuttaminen ei vaikuta asiaan.

        Comment


        • #5
          Vesa, kokeile tolla http://www.volkspage.net/technik/ssp/ssp/SSP_293.PDF

          Comment


          • #6
            Onpa merkillinen systeemi. Omassa tuo otti häiriötä turbosta, jolloin joka kiihdytyksessä kuului hirveä ulina, mutta voisihan sitä olettaa, että siellä jossain joku kosketushäiriö on. Omasta löytyi vika soittimen persuuksista, mutta jos kerta soittimen paikasta ei ole tietoa, niin sitäkin on hankala tutkia. Ja jännä jos koko auton sammuttaminenkaan ei auta asiaan. Kyllä tuo oma vikinä ainakin hiljeni, jos soittimesta katkaisi virrat, mutta jos vinkuu vaikka auto sammutettu ja kaikki virrat pois, niin sitten on jo aika hankala lähteä sanomaan mitä se tekee.

            Comment


              #7
              Ei sulla tubosta se häiriö tullut, vaan laturin ulinaa se oli, jos kiihdyttäessä ulisi.

              Comment


                #8
                Kiitos vastauksista, tuo Kimmon linkittämä dokumentti selvensi asiaa paljon. Ilmeisesti siellä ei siis ole enää mitään linjatasoisia liitäntöjä laitteiden välillä, vaan sekä audio että ohjaussignaalit liikkuvat tuota MOST-väylää pitkin?

                Comment


                  #9
                  D3 / 4E kasissa on toi bosen systeemi pykälää parempi, kuin vanhempikoppaiseesa kasissa. Ei se silti mikään B&O ole, jos nyt sekään mikään mittari on.

                  Jos potilaalla on bosen vahvari rikki ja vamma ei johdu siis pakkasista, niin niitä näyttää olevan eebayssä kaupan aika-ajoin. Uusi maksaa tietysti taas jotain posketonta + kasilisä.

                  Comment


                  • #10
                    Joo, valokaapelia pitkin siellä taitaa bitti hiihtää.

                    Ulostuloja vois olla siellä takavahvistimen kyljessä, mutta se pitäis lukea tossa dokkarissa?

                    Comment


                    • #11
                      Apropoo minkäslaisia setuppeja d2/d3 A8 on laiteltu? Siis jälkiasenteisia vehkeitä. B5 A4 on esimerkiksi palstalla juttua kaikenlaisesta, samoin TT ja monet muut mutta onko A8 kansa tyytyväinen Bose soundeihin vai eikö asiasta ole vain kirjoitettu mitään?

                      Comment


                        #12
                        D3:sta en tiedä. Mahtaako siinä olla jo sen verran integroidut systeemit, ettei ihan pienellä modamisella parempaa ja toimivaa saa aikaan.
                        Kyllä toi A8:n bose on suurimalle osalle kansasta enemmän kuin riittävä.
                        Enpä tainnut koskaan A8:n kaiuttimiin koskea, mutta subbari lienee hattuhyllyn alla. Onko sitten vahvistin siinä samassa, vai onko ne edelleen joka kaiuttimessa erikseen kuten V8:ssa oli.

                        Soittolaite tietysti on sellainen, mikä kasettipesineen on jo hieman retroa ja muutenkin hieman rajoittunut.

                        Comment


                        • #13
                          Niin kyllähän se sinänsä ainakin ikäisekseen tehdas-sarjaksi soi ihan siedettävästi mutta voisihan se olla parempikin. Hattuhyllyllä on tuossa omassa Bosen 6,5" ja hattuhyllyn alla on vain semmoiset kannattimet / suojamuovit yo kajareille. Edessä sitten nähtävästi 4-5" midibassot ja diskantit ovissa.

                          Aihiona kai d2/d3 olisi suhteellisen hyvä kun mm meluneristykseen ym on panostettu hieman jo tehtaalla.

                          Comment


                          • #14
                            D3 on melko lailla sama auto noilta väylätekniikoiltaan ja viihde-elektroniikaltaan yms kuin C6 A6, joten ehkä sieltä voi sitten vetää jotain oppeja siitä, miten parannella?

                            Comment


                              #15
                              Kyllä tuossa nykyisessä ainakin minulle riittää. Taitaa parantaminen olla jo aika iso operaatio, ehkä kannattaa ostaa suoraan Bang&Olufsen malli...
                              Ja aiheeseen liittyen, tänä talvena ei ole oireillut (kop kop).

                              Comment


                              • #16
                                Samaa onglemaa täälläki päin. Löytykö syytä miksi häiriöääniä tulee? Etuoven alakaijuttimista ei kuulu ääntä ollenkaan ja hattuhyllyllä diskantit mykkänä.

                                Comment

                                Working...
                                X