Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6, takaluukun lukko reistailee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #31
    A6 4F sähköinen takaluukku ei aina aukea

    Takaluukun avaus ei aina siis onnistu oven kytkimestä; yleensä nousee 20cm ja pysähtyy, jos vedät heti kytkimestä uudelleen, nousee loppuun asti. Usein nousee normaalisti kerta nykäisyllä. Sulkeutuu aina normaalisti. Vikakoodeissa ei löytyny mitään ja johdoissa saranan kohdalla ei löytyny myöskään ihmeellistä. Pumput vaihdettu eikä vaikutusta. Molemmissa saranoissa moottorit ilmeisesti. Moottoritko vaihtoon? Auto A6 4F vm2007 allroad

    Comment


      #32
      Asiasta keskustelua myös tässä.

      Comment


        #33
        Audi A6 4F -07 sähköinen takaluukku temppuilee

        Elikkä takaluukkua avattaessa avaimesta tai oven napista luukku pomppaa auki muutaman sentin ja menee kiinni. Käsin luukun kahvasta avattaessa tarvitsee aivan pienen avun ja sit aukeaa ylös asti. Aivan kuin ei moottorien voima riittäisi. Kiinni laittaessa myös tarvitsee pienen avun sulkeutuakseen. Moottori kyllä surisee ja yrittää lähteä sulkeutumaan, ei kuitenkaan jaksa sulkeutua ilman apua. Ei anna mitään vikakoodeja. Liekkö moottorit väsyneet.

        Comment


        • #34
          Eli 2005 vuoden a6 takaluukku temppuilee omiaan. Kun avaa, nousee luukku n. 10cm ja menee takaisin kiinni. Saattaa tehdä pari kertaa näin ja sitten aukeaa. Joskus avatessa nousee vain puoleen väliin ja jää siihen, ja joskus avautuu normaalisti ylös asti. Sulkiessa joskus toimii normaalisti, joskus sulkeutuu nm 10cm ja nousee takaisin ylös. Muutaman toiston jälkeen menee kiinni. Joskus harvoin myös ei tapahdu sulkiessa mitään, ja luukun joutuu käsin paiskaamaan kiinni. Vikakoodia ei anna ja olen koittanut nappia painamalla muuttaa avautumiskohtaa ilman apua. Kaasujouset on kohtuu uudet.

          Comment


          • #35
            Kellään kokemusta semmosesta viasta, että se soft close moottori vetää luukun kiinni ja jää pörisemään kovaäänisesti muutamaksi sekunniksi sen jälkeen. Aina kun tekee tuon niin jää myös näyttöön palamaan luukku auki-merkkivalo, vaikka luukku on kiinni. Se soft close moottori ei taida olla purettavaa mallia, ainakin se kotelo on niiteillä kiinni. A6 4f -08

            Comment


            • #36
              Osaako joku kertoa, mistä se takaluukku ilmoittaa luukun olevan auki? Ilmeisesti jossain on mikrokytkin, mutta missä? Luukun lukon olen vaihtanut, eikä auttanut mitään.

              Comment


              • #37
                Uusi vastakappale (soft-close moottori) Latviasta ja taas toimii.
                Viimeksi muokannut PH79; 3.8.2019, 08:16.

                Comment


                • #38
                  A6 4F5 C6:n takaluukun lukko naksahtaa normaalia kovaäänisemmin aukaistessa. Viimeksi painaessa lukko nakutti tiheästi vähän niin kuin konekivääri. :) Missähän vika? Luukku aukeaa kyllä - ainakin toistaiseksi.

                  Comment


                    #39
                    Voisi veikata että lukkolaite tai se painonappi menossa rikki.

                    Comment


                      #40
                      Omassa B7:ssa tekee takaluukku samaa tiheää nakutusta ja on tehnyt niin kauan kun on minun omistuksessa ollut. Nostaa luukun reippaasti ylös niin ei kuulu ja aina on toiminut ok. Mitä nyt kaverit välillä säikähtää. Niin olen sen diagnosoinut että luukun kuuluisi pompata hieman ylöspäin ja nousta sitten kaasujousien varassa ylös, mutta lukko ei jaksa nostaa enää niin jää siihen yrittämään, mistä tuo nakutus.

                      Comment


                      • #41
                        A6 4F 2008 sedan takakontti ei aukea.

                        Korjausinkkejä vastaanotetaan.
                        Aluksi kontti lakkasi aukeamasta omasta mikrokytkimestä painamalla, mutta aukesi edelleen kuskin oven napista ja kaukosäätimellä. Nyt toiminta loppui niilläkin keinoilla.

                        Olen purkanut autoa ja putsannut liittimet. Joskus lueskelin et voisi olla maadoitusvika. Otin ryöstön maajohdosta imoottorin liittimeltä suoraan maahan kun se oli jollain auttanut. Toimi hetken tuon jälkeen, mutta en tiedä mikä auttoi kun samalla putsailin liittimet. Moottori pelaa kuitenkin. Mikrokytkimestä ei luukkua saanut auki vaikka toiminta palasi muuten kuukaudeksi.

                        Missä auton takapään sähköjen maadoitus on? Haluaisin putsata. Voiko pelkän mikrokytkimen hajoaminen estää muutkin toiminnot? Sulakkeet ehjiä.

                        Toivon kohtalontovereilta jeesiä. Kyllästyttää kontata konttiin;))
                        Viimeksi muokannut Killeri; 18.4.2022, 10:19. Perustelu: Auton tiedot lisätty viestiin.

                        Comment

                        Working...
                        X