Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

B6 kuskin penkissä väljää

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • B6 kuskin penkissä väljää

    Kyseessä on a4 b6:n kuljettajan sports istuin, joka on alkanut keinua. Liike ei ole suuri, mutta havaittava ja ainakin itseäni häiritsevä. Johonkin on 226tkm aikana tullut väljää, mutta mistähän sitä osaisi alkaa etsiä. Onko kellään hyviä vihjeitä?

  • #2
    Kiinnostas sama tieto, kyseessä B5 sportti istuin.

    Tuntus että penkki heiluu siinä kiskossa, itse istuin ei siis ole väljä.

    Comment


      #3
      Mahtaiskos niissä olla vielä samanlaiset muovinappulat sielä penkin jaloissa kuin näissä vanhoissa? Ne muovinappulat vastaavat sinne kiskoon ja aikansa kun kuluvat niin alkaa penkki lotaamaan. Maksaa vissiin euron kappale ja vaihtohomma on helppo, näissä vanhemmissa ainakin.

      Comment


        #4
        Ainakin B5:ssä on edelleen samalaiset osat, joten miksipä ei B6:ssakin.

        Comment


        • #5
          Ok, hyvä tietää.

          Mites niiden muovinappuloiden vaihto, onko siihen mitään valmista kaavaa elikäs ohjetta foorumilla. Itse en löytänyt, yllättäen... Otetaanko penkki kiskoiltaa pois, sehän ilmeisesti topparit poistamalla liukuu taakse pois, vai olenko tulkinnut väärin?

          Comment


            #6
            Juu, penkki pois autosta. Muovinappuloissa on semmoinen klipsi mikä napsahtaa penkin jalan reikään. Niin helppo juttu ettei voi epäonnistua, kunhan on oikeat osat. Niitä muovinappuloita on muutamia erilaisia, uran leveys vaihtelee. Näät sitten kun otat penkin käteen.

            Comment


            • #7
              Osaisiko joku sanoa osanumeron noille muovinappuloille C4 sporttijakkaraan?
              Niin ja montako niitä tarvii per jakkara - 4:kö?
              Viimeksi muokannut mikko_1; 12.4.2010, 05:30.

              Comment


              • #8
                Täällä sama juttu b5 sporttijakkaroissa, oisko osanumeroa tai nimeä millä noita osaa lähteä kyselemään tuolta merkkiliikkeestä?

                Comment


                  #9
                  Auttaisiko noiden muovinappuloiden vaihtaminen penkin nihkeään liikkumiseen kiskoilla?

                  Comment


                    #10
                    Auttaa nihkeään liikkumiseen. Noita nappuloita on 2 per penkki ja yksi kuminen edessä keskellä, ainakin vanhemmissa. Kyllä ne varmaan marmorilta osaa myydä kun kyselee penkin liukupaloja tms.

                    Comment


                      #11
                      Kiitos nopeasta vastauksesta.

                      Pitääkin käydä huomenna pyörähtämässä tiskillä ja tilata nuo palaset. Sen verran alkaa ärsyttää, kun ei omin voimin meinaa saada penkkiä liikkumaan. :)

                      Comment


                      • #12
                        Ei selvinnyt asia marmorilla vaikka ETKA:n räjäytyskuvaa jakkarasta katseltiin.
                        Missäpäin jakkaraa nuo nappulat sijaitsevat? Takaosassako 2kpl? Edestä keskeltä kuva tarjoaa vain yhden pultin+mutterin.

                        Comment


                        • #13
                          Elikkä, itsellä A4:ssa ruvennut kuskin selkänoja sanomaan "naks naks" kun siihen varaa painoa, esim. Huomaa hyvin hiljasella vauhdilla, varsinkin liikkeelle lähdöissä kun penkin selkänoja naksuu.

                          Kuitenkaan penkki itsessään ei tunnu liikkuvan edes takaisin, eli sen ei pitäisi olla löysällä, vaan ongelma olisi selkänojassa.

                          Tuo ongelma sai alkunsa melkeinpä sen jälkeen kun huollossa katsoivat penkinlämmittäjän kunnon, koska se ei toimi. Eli olisiko napanneet jonkin napukan paskaksi siellä? Vai ajan kanssa sanonut vaan kaput?

                          Onkos joku nyt saanut noilla muovinappuloilla korjattua ongelmaa vai oppinut vain elämään tuon kanssa? Emäntää jostain syystä asia ei vaivaa, enemmänkin itseäni :P

                          Comment


                            #14
                            Itellä samanmoinen ongelma että penkki heiluu mm. ottaessa ratista kiinni ja heiluttaessa penkkiä sekä myös välillä ajaessa. Sen verran olen jo tehnyt, että käytin kuskin penkin irti mutta ei siellä mitään (B6:ssa) mitään muovinappuloita näkynyt.. kerran olen mk3 golfista sellaisia (ilmeisesti) fiksannut, ja tässä on kyllä erilainen rakenne. Penkin kiskojen rakenne kuvan mukainen.. vähän kyllä huono kuva mutta kait siitä jotain näkee. Vähän näytti siltä että siellä jotain kuulia on noitten kiskojen välissä.

                            Onko kukaan saanut ongelmaan ratkaistua?
                            Attached Files
                            Viimeksi muokannut andre_; 15.8.2010, 19:33. Perustelu: typo

                            Comment


                            • #15
                              Samaa ongelmaa täälläkin kuin yllä. Kysytään siis kerran vielä jos joku vääntäisi rautalangan suoraksi, missä kohtaa yo. kuvaa ne "nappulat" on? Siis jos B6:ssa edes niitä on.

                              Comment


                                #16
                                Alkuperäinen kirjoittaja wilbert Näytä viesti
                                Samaa ongelmaa täälläkin kuin yllä. Kysytään siis kerran vielä jos joku vääntäisi rautalangan suoraksi, missä kohtaa yo. kuvaa ne "nappulat" on? Siis jos B6:ssa edes niitä on.
                                Ite en niitä nappuloita omastani löytänyt. Eli niitä ei oo ja väljää on jossain muualla (= erilainen rakenne kiskoissa kun vanhemmissa audeissa). Pitänee taas kesän tullen tutkailla asiaa jos vaikka nyt tulevana kesänä korjais ton penkinlämmittimen.

                                Comment


                                • #17
                                  Ookoo. Täytyypä zuumailla ilmojen lämmetessä itsekkin tarkemmin.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Täällä samaa ongelmaa kuskin penkin kanssa. Keinuu tavallaan kiskoillaan vähän edes takaisin kun heijaa. Sen huomaa parhaiten tiukemmassa jarrutuksessa, jolloin penkki heilahtaa. On kyllä aika inhottava "ominaisuus".

                                    Comment


                                    • #19
                                      Juttelin tuossa työn ohessa Audicentterin asentajan kanssa tästä penkin heilumisesta ja totesi ongelmana olevan juuri nämä mainitut nappulat.

                                      Ennen kun tuli kiire jatkaa hommia sain vaan selville ettei olisi paha rasti vaihtaa itsekkään. Jäi siis kysymättä tarkemmin missä ne pirulaiset sijaitsee.

                                      Laakkonen & AC veloittaa jo penkin irrotuksesta ~90e, joten jotain tarttis keksiä. Täytyy varmaan joku päivä vielä käydä ruinaamassa tarkempaa ohjetta tiskiltä.

                                      E: Laakkonen piti noille muovinpaloille hintana 6e/kpl. Osanumero täytyy vielä kysästä.
                                      Viimeksi muokannut wilbert; 22.3.2011, 19:56. Perustelu: lisäys

                                      Comment


                                        #20
                                        Kannattaa tosiaan pyytää mahdollisimman tarkka ohje, kun itse en tollasia muovipaloja omasta B6:sta löytänyt (yhteen golffiin oon noi muovit vaihtanu). Syynä siis erilainen kiskorakenne ja tutkaillessani oli penkki irti autosta. Mutta jos ne sieltä sulle antaa varaosanumeron niin sittenhän se on selvä juttu. Ohessa kuvat 1997 ja 2003 A4:stä, -97:ssa näkyy noi "jounce bumberit" mutta vaikea spotata niitä tosta -03. Toivottavasti osaavat homman siellä audicentterillä :)
                                        Attached Files

                                        Comment


                                        • #21
                                          Vaikuttaa kyllä parin puhelun perusteella, että AC:lla ja Laakkosella ollaan yhtä kujalla kun meikäläinenkin tässä penkin heilumisessa. AC ehdotti räjäytyskuvasta palikoita nro 2 ja 3. Ei saatana. Täytyy kohta lyödä hanskat tiskiin ja irrottaa sohva kesällä.

                                          Edit: Laakkosella arvottiin voittajaksi osa 17A. Että näin.
                                          Viimeksi muokannut wilbert; 23.3.2011, 20:15.

                                          Comment


                                            #22
                                            Tänään tuli irroitettua kuskinpenkki autosta jotta saisi tutkittua ja ehkä korjattua mikä tossa aiheuttaa penkin keinumisen. Lisäksi vielä penkki tuntui olevan hieman kallellaan vasemmalle joka tuntui autossa istuessa. Siinä sitten tuli kuskinpenkki irroitettua ja kiinnitettyä testialustalle jossa sitten tuli tutkailtua penkkiä. Loppupeleissä tultiin siihen lopputulokseen että 1) penkki lonksuu kiskoissa sekä 2) kiskot antavat periksi (noh, ehkä auton kori on jäykempi kun toi kuormalava). Kolmannessa kuvassa näkyy kiskon rakenne niin hyvin kun pokkarikameralla voi kuvata eli siis kiskossa tollanen kuulalaakerirakenne jota ei riittäny skilssit korjaamaan. Kiskon alle laitoin 6mm paksuudelta vähän rotia tukemaan kiskoa ettei se pääse joustamaan ja mitä nyt tolla 20km kotimatkalla penkki tuntui ainakin olevan suorassa kun aikaisemmin oli kallellaan vasemmalle.

                                            Summa summarum.. aika vittumainen korjata toi penkin keinuminen mikä ei siis korjaantunut. Se on kait toi penkin kiskon profiili väsynyt ja antanut sen verran periksi että penkki pääsee heilumaan tuolla kiskossa, josko tota jaksais joskus yrittää vielä korjata.
                                            Attached Files

                                            Comment


                                            • #23
                                              Löytyykös prefacelift b5 kuskin penkistä (sport nahka), jotain muoviliuskoja joka voisi olla painunut ja joka aiheuttais ylimääräistä pientä liikettä?
                                              Joskus joku aika sit käytin suhteellisen suuressakin korjaamossa mikä ei tiennyt mistä uusia sais tilalle vaihtaa niin se jäi sit hoitamatta. Vai onko nuo nappulat ne kyseiset liuskat?

                                              Comment


                                              • #24
                                                Tuli katsastuksessa sanomista penkin heilumisesta. Korjauskehotus. Täytyy varmaan sitten tehdä viimein asialle jotain.
                                                Muuten auto oli hyvässä kunnossa.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Onkos tätä ongelmaa (penkin heiluminen) saanut joku järkevästi ratkaistua? Täällä yksi potilas lisää...

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Haulla yritin etsiä, mutta en löytänyt oikein mitään järkevää. Eli onko tuo penkin heiluminen korjattavissa jotenkin?

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Oon ite todennu että helpointa se on korjata vaihtamalla penkki.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Vika todennäköisesti piilee selkänojan saranassa, koska itsellä ainakin istuinosa pysyy paikallaan mutta selkänojassa muutaman millin välys.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Minä vastasin koko penkin heilumiseen, en selkänojan heilumiseen. Tarkennuksena siis.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Herätellääs vanha keskustelu takaisin henkiin kun nykyisessä B6:ssa sama penkin heilunta ominaisuus, eikä millään viitsisi alkaa metsästämään saatika ostamaan ehjää kuskin penkkiä. Onko kukaan keksinyt muuta ratkaisua kuin tuon penkin vaihdon?

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X