Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Soliston asennus...

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Soliston asennus...

    Autoa vaihtaessa jäin kaipaamaan kaikkia MP3:ia. Tuli sitten hankittua tuollainen solisto pro "cd-vaihtaja". Tuohon solisto pro-hon voi kiinnittää iPodin (kaapeli mukana), ulkoisen äänilähteen kuulokepistoke minijackiin (kaapeli mukana), tai USB-massamuistin.

    Tilatessa kannattaa suoraan tilata adapteri johon auton iso mankan liitin työnnetään. Tämä muuntaa auton yhden täysleveän liittimen kahteen, vihreään ja keltaiseen. Näitten naapuriksi työnnetään sitten soliston sininen liitin mankan takana.

    Tilasin "solisto pro vw (tuotenro: 4100) 199€", "Mini-ISO Adapter Cable (0112) 0€" sekä "Connection cable with miniISO-connector 1m (0103) 14,99€". Rahteineen kotiovelle toimitettuna UPS standard 232,49€.

    Työkalut: pikkuräikkä jatkolla ja 8mm hylsyllä. Kaksi 8xn.50mm peltiliparetta.
    Itse asentamisesta niin arvaatte varmaan että mankan irroitusrautoja ei ollut, ja kello oli sopivast 17:55 eikä audicentteriin olisi ehtinyt. Porukat ovat näköjään aikaisemmin viritelleet radioita irti, joten harrasteromukasasta ("koska siivoat tuon nurkan") ohutta Al-peltiä ja keittiösaksilla pari 8mm suikaletta josta
    viistosin hiukan pään. Näillä irtoaa mankka pääty kerrallaan, veitsellä AC-paneelin ja mankan raosta varovasti auttaen. Radion jätin vaihdekepin päälle.

    Hanskalokero irti: kojelauden päätypala lähtee käsin reunasta vetämällä ulospäin.Paljastuneen kolon koristelistan kohdalla on yksi 8mm kannalla oleva pultti, tämä auki (ja ihmettelyä kun hanskalokeron kytkimen tappi puuttuu). Lokeron yläreunassa on kolme 8mm kannalla olevaan pulttia, nämä auki. Kansi kiinni ja saranoitten kohdalla on kaksi pulttia, nämä auki niin hanskalokero
    tippuu, penkki takimmaiseen asentoon eikä tarvitse irroittaa valo- ja airbagin irtikytkentäjohtoja.

    Lokeron takaseinässä oli valmis neliskulmainen reikä mistä soliston sininen liitin hujahti läpi ja ulos radion reiästä, ja hanskalokeron voi jo laittaa takaisin.

    Adapteri auton pään radion liittimeen, adapterin keltainen ja vihreä yhteen soliston siniseen ja yhdessä mankan perään. Soliston piuhassa on vielä maa-joht mutta kiireessä en ruvennut metsästämään maata vaan työsin abiko-rengasliittimen varovasti antennijohdon muovisen tuen jalkojen alta niin, että on puristuksissa mankan runkoon.

    Mankka reikäänsä ja sitten vain sisälle luomaan 4Gt [1] muistitikulle (27€) kansioita CD1, CD2 ... CD6 sekä työntämään mp3:ia näihin. Kannattaa miettiä missä järjestyksessä tiedostoja tuonne latelee, sillä soitin ei lue varsinaista tiedostojärjestelmää aakkosjärjestyksessä, vaan soitin soittaa siinä järjestyksessä missä tiedostot on tullut laitettua kansioihin. Max 99 tiedosta / kansio.

    Tikku solistoon, ja yllättävän nopea on tuo värkki. Solisto vielä muistaa missä kohtaa kappaletta se oli sammutettaessa, ja jatkaa tästä. Ensivaikutelma on tosihyvä, kappaleet soi ja vaihtuvat kohtuuvikkelään.

    Huomenna kun on vähän valoisempaa laitan soliston tarranauhalla hanska-lokeron kattoon kiinni autoon nähden poikittan. Itse laite on vain 100mm rööki-askin kokoinen (plus rs-232 liitinrunko sekä usb-massamuistitikku toisessapäädyssä) joten tilaa se ei kyllä hirveästi vie. Laite on tosin alumiiniprofiiliin rakennettu, joten se sopisi kyllä sisäsiistinä alumiinisten koristelistojen kanssa johonkin fiksuun paikkaan, hanskalokeroon se nyt meni.

    Aikaa operaatiolle autossa, 30min. MP3:ten saaminen tikulle... vaihtelee.

    [1] 4 Gt riittänee 6 * 99 * 5 Mt tiedostokoko
    Viimeksi muokannut Killeri; 25.3.2019, 22:42. Perustelu: Aiheet yhdustetty.

  • #2
    kattelin noita Soliston sivuja ja tulin siihen tulokseen, että se kalleinkin solisto (199€) on aivan liian halpa.
    Ovat myyneet sen loppuun. Kun kysyntä ylittää tarjonnan, niin hinnalla korjataan kysyntä kohdilleen. :-)

    ei vaan. Fiksun oloinen laite.

    Comment


    • #3
      Kannattaa tutustua myös tähän laitteeseen, hinta vain 89€ ja pitäisi vastata tuota Solistoa. Ainut että myyjä on Norjassa, joten joutuu maksaa alvin ja tullin.

      http://www.xcarlink.no

      Edit: Paitti näyttää olevan Norjan pojalta myös loppu Audiin sopiva versio

      Saksassa 129 €
      http://www.xcarlink.de
      Viimeksi muokannut cman; 14.1.2008, 13:16. Perustelu: tarkennuksia

      Comment


        #4
        Ebaysta löytyy myös samaa.

        Toinen linkki.

        Ei ole hinnalla pilattu, mutta rahtikulut on aika kovat. :)

        Comment


        • #5
          Concert I soittimeen AUX-tulo

          Onko kellään kokemuksia miten toteuttaa?

          Jotain emulaattoreita on olemassa, mutta ei ilmeisesti ihan suoraan valmista ratkaisua.

          Nimim: Elektroniikkakerho kokoontuu

          Comment


            #6
            solisto pro

            Comment


            • #7
              Vaihtoehto sinänsä, mutta aika kallis kikkare. Onko tuohon syötettävissä siis ihan mistä vehkeestä tahansa?
              Ilmeisesti esim. muistitikulle pitää tehdä CD-Levyjä vastaavat kansiot mistä soittaa.

              Comment


                #8
                Tuohon saa siis iPod:in, usb-massamuistin tai kuulokeliittimestä ääntä sisään.

                edit: tuo solisto basic on 59€ ja siinä on tuo AUX-in.

                Comment


                • #9
                  Mp3:t soimaan Audi A3 '03:ssa?

                  Mitenhän saisi helpoiten mp3:t soimaan Audi A3 8P '03:ssa mistä löytyy Concert II soitin? Yritin haulla mutten oikein löytänyt vastausta.

                  Eli itse olen mietiskellyt vaihtoa johonkin Audin uudempaan soittimeen mikä soittaisi mp3-levyjä, ipodin kytkentää jollain adapterilla (?) tai CD-vaihtajan hankintaa.

                  Säilyttäisin mielelläni orkkissoittimen, koska se on ilmeisesti sovitettu yhteen bosen kaiuttimien kanssa. Saako sitä siis millään tavalla soittamaan mp3-levyjä ja näyttämään myös biisien nimet vai meneekö koko soitin vaihtoon?

                  Comment


                    #10
                    En tiedä, tukeeko 03 Concert II cd text -toimintoa. Biisien nimien näkyminen riippuu siitä. Slamit.net myy Solisto-nimistä mp3-soitinta, jonka saa orkkis soittimeen kiinni. Minulla on tuo liitettynä RNS-D naviin, ja on aivan huippu vehje!

                    Comment


                      #11
                      Minullakin on Solisto, enkä kadu pätkääkään että tuli hankittua.

                      Solistoon (ainakin pro tjsp malliin) saa kytkettyä ipodin jne.
                      Viimeksi muokannut Jyppe; 18.6.2008, 23:11.

                      Comment


                      • #12
                        Tuli myös hankittua tuo solisto, mallia classic ja asennettu profiilin kulkineen peräkonttiin vaihtajan tilalle, soittimena concert 2.
                        Kaikkea olen mielestäni kokeillut mutta pihaustakaan en ole ulos saanut, kokeiltu on kahta eri tikkuakin. Jää siihen "CDC1 Load" kohtaan eikä tee yhtikäs mitään, pieni tikitys kuuluu tuosta solistosta. Vaikuttaa että se ainakin jotenkin tuon tunnistaisi, koska jos sen johdon irrottaa kesken latauksen niin silloin tulee teksti "no cd changer". Vaihtaja kyllä toimii.
                        Mistähän mahtaisi johtua?

                        Comment


                        • #13
                          Soliston asennus...

                          Osaisiko joku neuvoa mitä kaikkea tarttee purkaa A6:n kojelaudasta irti että löydän "ISO"-liittimen Soliston asennusta varten. Auto varustettu navi+:lla ja Boseilla jos niillä tiedoilla nyt on väliä. Tai kertokaa edes miltä sivulta voisin löytää apuja asennukseen. En viitsisi koko autoo ruveta purkaan jos ei pakko ole. Kiitos!

                          Comment


                          • #14
                            Onko sulla cd-boksia? Jos on, niin sitten sen voi käsittääkseni kytkeä suoraan siihen boksista lähtevään piuhaan. Tosin, sitten on boksi poissa pelistä.

                            Comment


                            • #15
                              Soliston asennus

                              omassa meni solisto pron asennus niin että otin mankan takaa ylimmästä liittimestä muistaakseni ylimmäisen liittimen pois, siitä oikeanpuoleinen liitin takaa katsottuna.. siihen tarvittiin mattopuukkoa ja oikea kohta. eli siinä liittimessä on ns. heikennykset katkaisua varten. jos vertaa sitä soliston liitintä niin voi suoraan sillä verrata mihin kohtaan se sopii ja leikkaa pois vaihtajan liittimen. toimii hyvin ja on hyvä peli kaikin puolin. omassa concert kasettisoittimella ja vaihtajalla alunperin.

                              Comment


                              • #16
                                Löytyy CD-boxi... Se on jo irrotettu mutta ei sitä ainakaan sen tilalle saa suoraan kytkettyä. Tilasin sillon samalla välikaapelin ja adapterin että saisin Soliston keskikyynärnojaan. On vaan ollut hakusessa se liitin et mihinkä kytkeä. Tarttee tutkailla josko näiilä ohjeilla pääsisi eteenpäin. Jollei niin tarttee tulla jeesusteleen enemmän. =)

                                Comment


                                  #17
                                  Luitko Soliston mukana tulleen ohjeen? Siinä on kuva, mihin/miten se sininen mini-ISO kytkeä. Eikä se mene soittimessa kuin yhteen kohtaan, pinnien asettelu on jokaisessa kolmessa lohkossa eri.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Kiitos vinkistä, pitääpä testailla että toimiiko CD-tekstit. Menee varmaan tuo classic malli hankintaan kun se syö usb-muistitikkuja. En oikein itse keksi mitään helppoa ja kätevää paikkaa ipodille.

                                    Harmi vain että tuo tukee vain kuutta kansiota. Menee kokolevyt varmaan sekaisin jos ne mättää samaan kansioon, kun biisien nimet alkaa numeroilla.

                                    Vaihtoehtona vielä mietiskelen uutta soitinta. Löytyykö audilta jotain uudempaa soitinta, mikä hanskaa mp3-toiston paremmin? Eli vaikka cd:ltä pystyisi selaamaan useampia kansioita kuin vain kuutta?

                                    Comment


                                      #19
                                      Ei mene sekaisin. Solisto laittaa kappaleiden numeroiksi tiedostojen lisäämisjärjestyksen. Eli kappaleet löytyvät siinä järjestyksessä, millä ne ovat tikulle lisätty.

                                      Comment


                                      • #20
                                        Ok, sitten sen kanssa ehkä pystyisi jo elämään :) Ei näytellyt soitin ainakaan nerolla poltettuja cd-tekstejä, joten varmaan aika kalliiksi tulee jos haluaa pitää kiinni orkkislookista ja haluaisi mp3:t soimaan nimien kera. Eli ehkä se on vain järkevämpi tuommoinen solisto tilailla kuin alkaa koko soitinta vaihtamaan.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Nyt sain ruuvattua paikoilleen vehkeet. Asiallinen tuntuis olevan. Tarttee vaan tehdä varalle noita irrotusrautoja ettei mee hermo enään uudestaan soittimen irrotuksessa. Kun ei ollut haisuakaan et miten ton navi+:n sais irti.

                                          Comment


                                          • #22
                                            Concert 1 + Solisto toimii, concert 2 + solisto ei?

                                            Mystinen ongelma soliston kanssa, autona profiilin A6:nen johon siis vaihdettu concert 2:n ykkösen tilalle. Solisto siis ei yksinkertaisesti suostu tuon 2:sen kanssa toimimaan. Luulin ensin että solisto on viallinen mutta testasivat sen Slamitissä ja toimii, löysin sitten tuon vanhan soittimen ja sen kanssa toimii.

                                            Solisto (classic) on kytketty peräkontissa olevan vaihtajan johtoon.

                                            Mistä voi seuraava johtua?:

                                            Concert 1 + solisto, toimii
                                            Concert 1 + cd-vaihtaja toimii

                                            Concert 2 + solisto EI toimi
                                            Concert 2 + cd-vaihtaja toimii

                                            Comment


                                              #23
                                              Katsoitko jo www.solisto.de ?

                                              Comment


                                              • #24
                                                Sieltäkin on tullut lueskeltua eikä ainakaan osunut silmään mitään ratkaisua tuohon ongelmaan ja tarkistin senkin että täysin samat kaapelit käy concert 1:sen kuin 2:seenkin.

                                                Sitten tuossa ei olisikaan mitään erikoista jos tuo cd-vaihtajakaan ei toimisi tuon 2:sen perässä, mutta kun toimii moitteetta. Soittimenhan pitäisi luulla tuo solisto vaihtajaksi...

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Ongelmaa

                                                  Mulla hieman hankaluuksia tuon soliston(classic) kanssa kun ei tuo mukana tullut liitin löydä vastakappaletta mistään.

                                                  Cd-boksille(Panasonic DB9060) menee piuha mutta liekkö katkaistu tms koska boksissa ei ole liitintä laisinkaan vaan sisältä tulee piuhanippu joka näkyy kuvassa alempana. Ylempi taas tulee edestä ja siitä on haaroitettu erikseen ilmeisesti maa-piuha kiinni takavalojen luo.
                                                  Onkohan tuo boksi edes alkuperäinen...
                                                  Kuvia en saanut näkymään tänne joten tässä linkki:
                                                  http://s524.photobucket.com/albums/c...nt=Kuva110.jpg

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Mulla ainakin roikkuu se cd-boksin liitin siinä sen cd-boksi+navigaattori yhdistelmän alla. Eli se solisto ei tule aivan sinne boksin perään, siinä on välissä se liitos. Seurasitko sitä johtonippua joka löytyi boksin perästä? Mitään ei tarvinnut irroittaa. (Tulipa sekavasti selitettyä...)

                                                    Yksi vaihtoehto on sitten tilata slamitistä se kaapeli jolla sen saa kytkettyä suoraan soittimen taakse, maksaa 20e.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Onko se liitin siis lähempänä mankkaa vai boksia? Musta vähän tuntuu että se olisi poistettu siitä välistä... En kyllä ymmärrä että miksi.
                                                      Tuo kuvassa näkyvä alempi liitin on n. 20cm pitkän piuhan päässä, tulee siis boksista.

                                                      Löyti se vastakappale sieltä viimein. oli aika piilossa:)
                                                      Nyt ei muuta ku piisiä tikulle ja rok rok.

                                                      Tai sitten ei... Ei toimi. Solisto asennettu mutta soittaa edelleen vaan Cd-boksista levyjä. Nyt menee yli ymmärryksen.
                                                      Viimeksi muokannut 8866; 3.9.2008, 17:06. Perustelu: Yhdistin, ensi kerralla voi muokata vanhaa..

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Nyt kuulostaa jo erikoiselta. Kannattaa käyttää mankka irti ja katsoa onko siellä jotain virityksiä. Mulla ainakin sammuu cd-boksi siihen paikkaan kun sen liittimen irrottaa ja kun taas kytkee kiinni, alkaa rouskutus.

                                                        Otappa vaikka kuva siitä cd-vaihtajasta niin näkee näyttääkö alkuperäiseltä.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          jep

                                                          Otan iltapäivällä kuvat. Tosiaan ainut piuha joka BOKSISTA lähtee on juuri tuo missä on nuo aikaisemmissa kuvissa näkyvät liittimet välissä. Liitin johon Solisto passasi löytyi boksin alta ja näyttäisi menevän eteen muiden piuhojen mukana. (Näyttäisi alkuperäiseltä asennukselta) Boksilta menevä piuha menee myös eteen mutta voisi hyvin olla jälkiasennettu kun kulkee vähän sieltä täältä. Ihmetteln kyllä kovasti miksi moinen operaatio tehty...
                                                          Mankkaa en mielellään lähtisi irrottamaan ellei ole pakko, tosin täältä näytti jonkinlaiset ohjeet onneksi löytyvän.
                                                          Viimeksi muokannut Grey; 4.9.2008, 19:37. Perustelu: ajatusvirhe

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Kuva

                                                            http://s524.photobucket.com/albums/c...rent=boksi.jpg

                                                            Tuossa kuva vaihtajasta. Onko alkuperäinen? Seuraavaksi kai sitten mankka irti ja katsoa miksi ihmeessä taakse menisi kaksi eri vaihtajan kaapelia... Siltä ainakin tällä hetkellä vaikuttaisi

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X