Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B8 lasinpyyhkimien huoltoasento ja sadetunnistin

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B8 lasinpyyhkimien huoltoasento ja sadetunnistin

    Yritin haeskella ja lueskella vanhoja juttuja, mutta en just omasta mielestäni sopivaa viestiketjua löytänyt.

    Minulla on 2008 A4.
    Vaimollani on 2013 A4.


    Tuossa 2013 mallissa, kun auton sammuttaa ja pyyhkimen viikseä käyttää, niin pyyhkimet nousee huoltoasentoon, jolloin näin talvikelillä ne saa nostettua seisonnan ajaksi irti lasista, eivät jäädy kiinni ja lumien harjaaminen on helpompaa.
    2008 mallissa, valikosta kyllä löytyy pyyhkimien huoltoasento, mutta tuo virrat pois viiksestä painaminen ei tee mitään.
    Onkohan kenelläkään tietoa, saako tähän vanhempaan VCDS:llä ohjelmoitua tuollaisen ominaisuuden vai onko vain uudemmissa?


    Pyyhkimien huoltoasentoon asiaa etsiessäni, silmiini pisti juttuja, sedatunnistimen resetoinnista / kalibroinnista, esimerkiksi lasinvaihdon yhteydessä.
    Tähänkään en vielä oikein löytänyt mitään ohjetta, miten tuo tehdään. VCDS:llähän se varmaan tapahtuu.

    2013 on sadetunnistimella varustettu, en ole tutkinut onko lasia vaihdettu vai alkuperäinen, mutta toiminta on meidän mielestä huono.
    Pienikin tihkusade ja pyyhkimet alkaa vispata liiankin herkästi ja menee melkonopeasti jatkuvaan pyyhkimiseen ja nopeimpaan asentoon.
    Pyyhkijät on vaihdettu, lasia on puhdistettu, varsinkin tunnistimen kohdalta, ja viiksessä herkkyyden säätöä on kokeiltu eri asentoihin.
    Herkkyyden kun säätää herkimmilleen ja sitten säätä vähemmän herkäksi, niin saattaa jonkun hetken toimia sopivan hitaalla viiveelläkin, mutta melko pian alkaa taas reagoida liian herkästi.

    Meillä myös 2001 Passatti, jossa sadetunnistin ja vuosien varrella olemme ainakin kerran vai peräti kaksi lasia siihen vaihdatettu ja siinnä samaa ongelmaa, sadetunnistimen toiminta ollut aina ärsyttävän herkkää, pyyhkijät vispaa useinkin liian herkästi maksimi nopeudelle.

    Vanha perinteinen tihkukytkin ja sen herkkyyden säätö on paljon mukavempi, kun tuntuu sadetunnsitimilla varustetut autot vispaavan miten sattuu. (muutamista muistakin autoista kokemusta, myös eri valmistajilta, joissa toimita on liian herkkää).

  • #2
    Muuhun en osaa ottaa kantaa, mutta en minäkään ole täydelliseen sadetunnistimeen vielä törmännyt. Mutta ihan tyytyväinen itse olen tuon oman 2013 mallin toimintaan. Kovasti vaihtelevassa kuurosateessa on viivettä sekä aloituksessa, että lopetuksessa. Lasi on vaihdettu kertaalleen, Saint-gobain muistaakseni

    Comment


      #3
      A6 Allroad -09. Ovet kun keskuslukittuna niin silloin viimeistään pyyhkijän varresta käsin kääntämällä varret kääntyvät ja ne voi nostaa pystyyn. Liikkeelle lähdettänessä laskee sulat ikkunalle ja näppää pyyhkijän vivusta, palautuvat perusasentoon. Noinkohan sama toimisi A4?
      Valikosta tuossakin ne saa ylös mutta ei jaksa selailla...
      Viimeksi muokannut 90q; 16.12.2023, 09:24.

      Comment


      • #4
        Pitääpä kokeilla ovet lukittuna ottaa varresta kiinni.

        Sain tässä viikolla yhdeltä Audi-mieheltä vinkkiä, että pyyhkijät nousisi käsin ylös, ei maininnut keskuslukituksesta mitään. Kokeilin, mutta oli niin jäykän oloiset, että en uskaltanut väkisin vääntää, ovet ei ollut lukossa.


        EDIT.
        Kokeilin, laitoin ovet keskuslukkoon, ei siltikään pyyhkimet veltostunut niin paljoa, että uskaltaisin kääntää pystyyn asti, voimaa tarvii reilusti ja epäilen että jotain pian aikaa särkyy.
        Viimeksi muokannut Jeep-Ukko; 18.12.2023, 21:14.

        Comment


        • #5
          Huoltoasentoon saat valikosta tai sitten käytät virrat päälle-pois ja sitten vedät viikseä alaspäin pitkään niin pitäisi liikkua. Ja sadetunnistimia ei erikseen kalibroida lasinvaihdon yhteydessä, joissain malleissa sen herkkyysastetta pystyy kyllä jonnin verran säätämään VCDS:n avulla.

          Comment

          Working...
          X