Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A8 D3 sisätilan valaistus toimii vain osittain, terminaali 58s ongelma?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A8 D3 sisätilan valaistus toimii vain osittain, terminaali 58s ongelma?

    Moi!

    Audi A8 D3 2004 kulkineessa ei toimi kaikki sisustan valot, esim. kyynärnojien, tupakansytkän ja "hätävilkkupaneelin" valot eivät toimi.

    Sähkökuvan mukaan jännite niille näyttäisi tulevan mittariston T32liittimen, pinnin 17 kautta, sulake nro. 29
    välissä. Sulakkeelle 29 ei tule jännitettä ja epäilys, että onko mittaristosta nyt sitten kosahtanut jotain virta puolelle liittyvää.

    VCDS:llä kun mittaristoa katselee, niin siellä terminal 30:ssa lukema on 0v, voisiko kertoa jotain vai kuuluuko olla noin, jos jollain ko.
    kulkine, niin arvostaisin jos joku kurkkaisia mitä näyttää, olikohan group 004 tms.

    Mittaristoon ei pysty myös ajamaan output testiä VCDS:llä, sanoo, että testin vaatimuksen eivät täyty, eli kertooko sekin jotain omaa tarinaanasa ongelmasta.

    Toki jos on tuttua oiretta jollekin, niin kiinnostaisi tietää missä se vika voisi olla :)
    Viimeksi muokannut ippes; 12.11.2023, 10:46.

  • #2
    Tuo vastaava tilanne a8 d4 on kojelaudan ilmaventtiilien servomoottorin ongelma. Itselläni oli nuo vastaavat valot pimeänä ja ei vikakoodia. Sitten kerran tuli vikakoodi pelkääjänpuolen sivuikkunan suuttimen servomoottorista joka otti liikaa virtaa ja auto sulki virran. Nappasin siitä johdon irti ja valot syttyivät. Eri autoissa se voi olla mikä vaan vastaava juttu.
    Viimeksi muokannut mjkorhonen; 14.11.2023, 17:14.

    Comment


    • #3
      Tämä ratkesi, vikana oli käsinojan ledeissä oleva oikosulku, johto hiertää käsinojan mekanismiin. Miksi ei sulake mennyt => Mittaristo syöttää pinnin 17 kautta tuon jännitteen (58s) noille tietyille sisustan valoille ja siinä piirissä (Infeon BSP752R) , mikä toimii "releenä" on oikosulku suoja joka aktivoituu... Joku oli lisäksi laittanut 3A sulakkeen tuohon 1A sijasta, mutta virrat on niin pieniä, että oisko sulake siltikään mennyt, en tiedä, ehkä.

      Comment

      Working...
      X