Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C5 -04 moottori sammuu ja hätävilkut palaa, 18017/P1609 Crash Shut-Down Activated

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6 C5 -04 moottori sammuu ja hätävilkut palaa, 18017/P1609 Crash Shut-Down Activated

    Onko kenelläkään tietoa mistä järjestelmistä / antureista kyseinen tieto lähetetään ECUlle moottorin sammutusta varten? Tai pystyykö VCDS:llä / jollain muulla softalla tai jonkun sulakkeen irroittamalla estämään tiedon lähetystä? Voiko CCM:n (comfort control module) ongelmat ongelmat aiheuttaa tällaista?

    Ongelma alkoi oudosti kotiin ajaessa, reilun 15km matkalla hätävilkut syttyivät kiinteästi palamaan 1-2 sekunnin ajaksi noin kymmenisen kertaa matkan aikana. Jotenkin tuntui että useimmiten ongelma olisi ilmennyt aina vilkuttamisen jälkeen mutta kotipihassa koitin vilkutella ja käännellä rattia enkä saanut ongelmaa enää toistumaan. No seuraavana aamuna pimeässä huomasin että hätävilkut palaa autossa kiinteästi, ei siis vilkuta ollenkaan vaan valot palaa kokoajan. Akku oli liian tyhjä starttaamiseen, no auto laturiin ja hätävilkkujen sulake pois että sai valot sammumaan. Latauksen jälkeen siirtelin auton talliin mutta siinä 15 metrin matkalla pihassa venkslatessa auto sammui noin 10 kertaa, yhtäkkiä moottorin sytytys vaan lakkaa, auton sai kyllä käyntiin aina uudestaan heti sammumisen jälkeen mutta sammui udestaan 2-10 sekunnin kuluessa. Moottorin vikakoodeista löytyi tuo 18017/P1609 Crash Shut-Down Activated, ABS ja Airbag yksiköistä ei mitään, muita tuo kiinan VCDS kaapeli ei osaa lukeakaan. Akkua käytin myös irti pari tuntia mutta sillä ei ollut vaikutusta. Hätävillkujen kytkin myös vilkuttelee kokoajan virtojen ollessa päälle ja jos yrittää käyttää vilkkuja niin ne vilkkuvat tyyliin 2x nopeudella mitä normaalisti. Jos hätävilkkujen sulakkeen laittaa takaisin niin vilkut palavat kokoajan kiinteästi.

    Samaan aikaan myös keskuslukitus ja sähköikkunat lopetti toimimasta ja ajotietokone näyttää kaikkien ovien ja takaluukun olevan auki vaikka ei olisikaan. Nuo ongelmat ilmeisesti viittaavat CCM boksiin. Autossa on ollut paljon kosteutta sisällä (tuulilasikin jäätyi heti sisäpuolelta nyt pakkasten alettua) ja kuskin jalkatila on varsinkin ihan märkä, siellä allahan tuo CCM ilmeisesti on ainakin googlen mukaan. Mutta voiko nuo CCM:n ongelmat aiheuttaa tuota että auto luulee olleensa kolarissa ja sammuttaa itseään ja polttaa hätävilkkuja vai onko tässä nyt samanaikaisesti joku toinenkin sähkövika päällä?

    #2
    Kuskin jalkatilassa maton alla ohjainboksi kastunut, ei se muuta tarvi.

    Comment


      #3
      Joo leikkasinpa viikonloppuna tuon maton auki ja siellähän oli koko kaukalo vettä täynnä ja boksi myös. Ihme ettei jäätyminen vielä ehtinyt tuota hajottaa tuon enempää, yhdestä liittimestä oli johtoja irronnut / poikki. Muuten liittimet sen näköisiä ettei noita varmaan kannata enää yrittää käyttää, ei varmaan ole oikein muuta keinoa kuin hommata jostain toimiva boksi jossa nuo liittimet mukana johdonpätkillä ja sitten liitellä ne auton johtoihin? Vaihdon jälkeen tuo uusi boksi pitää vissiin jotenkin koodata autoon, lähteekö kuitenkin jotkut ominaisuudet toimimaan jo ilman koodaustakin?

      Boksin irroittamisen jälkeen vilkut toimivat jälleen normaalisti eikä moottorikaan sammunut enää ainakaan aamuisen 30km ajon aikana. Ihmeen isoja, ajamisen estäviä, ongelmia voi tuollainen mukavuustoimintojen ohjaamiseen käytettävä boksi aiheuttaa...
      Attached Files

      Comment


        #4
        Onko tuo vesi vihreää vai huijaako kuva?

        Comment


          #5
          Vähän tuollaista sinertävää kun boksin sisältä valui tuollaista sinistä mössöä tuohon veteen mitä näkyykin yhdessä kuvassa noissa liittimissä, komponenteissa ja tuon kotelon sisällä. Liekö jotain suoja-ainetta kosteutta vastaan tms, itsellä ei ole tietoa mitä tuo on.

          Comment


            #6
            Matonhan saa nostettua sivureunasta ylös kun ottaa ensin tuon kynnyslistan pois. Ei tarvi leikkailla.

            Comment

            Working...
            X