Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B7 3.0 TDI virrat ei tule päälle

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 B7 3.0 TDI virrat ei tule päälle

    Jumissa ABC:n pihassa. Sopivasti lauantai-ilta ja lisäksi kaikki paikalliset korjaajat kesälomalla...

    Eli autossa ei ennemmin mitään vikaa, mutta matkalla lyhyen pysähdyksen jälkeen virta-avainta kääntämällä ei yhtäkkiä enää tapahdu mitään, eli mittaristoon ei syty mitään valoja eikä auto luonnollisesti starttaakaan. Ainoa mitä tapahtuu on että Navi Plussaan tulee virrat avainta kääntämällä. Muutenkin virtaa on akussa, ajovalot, sisävalot ja keskuslukko toimii ihan normaalisti. Akku on iso 100ah ja vuosi sitten vaihdettu. Ihan vain varmuudeksi testattiin antaa myös apuvirtaa, mutta se ei auta koska siinä ei selvästikään ole ongelma.

    Kaikki tietämäni sulakkeet on tsekattu ja näyttää ehjiltä. Onko ideoita mitä tehdä?

    Perus työkalut löytyy, ja jopa VCDS + läppäri, mutta se vaatisi että saa virrat päälle...

    Auto siis A4 B7 Avant 3.0 TDI quattro Tiptronic 171kW vm. 2006.
    Viimeksi muokannut Winter; 3.7.2022, 14:59.

  • #2
    Eli todennäköisesti vika on siis virtalukossa tai sitten joku rele tms. kärähtänyt. Kaikki ideat on tervetulleita. Huomenna jatkuu räpläys ja netin selaus, vaikka juuri mitään enempää ei osaa enää itse tehdä parkkipaikalla.

    ​​​​​​Ihan vain varmuudeksi ostin ABC:ltä uuden patterin avaimeen, ei tokikaan mitään vaikutusta.
    Viimeksi muokannut Winter; 3.7.2022, 00:37.

    Comment


    • #3
      Voin muistaa väärinkin, mutta 4F:n virtalukon temppuillessa auton virrat(väylän) sai heräämään, kun piti pitkiä päällä ~ 10 sekuntia ja sitten autoon sai vcds:llä yhteyden.

      Comment


      • #4
        Ok, kiitos vinkistä.
        Olen Audista itse jo reilun 100km päässä laina-autolla. Täytyy huomenna arkipäivänä alkaa soitella korjaamoita läpi lähikaupungeista, tai sitten jos saisi jonkun osaavan autosähkötyypin paikalle
        Viimeksi muokannut Killeri; 3.7.2022, 12:56. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

        Comment


        • #5
          Olisiko ihan vaan virtalukon pohja hajonnut ja menee ns. "radioasentoon" kun käännät virrat päälle? Muihin autoihin sen on ainakin saanut vaihdettua ihan perustyökaluilla vaikka parkkipaikalla.

          Comment


          • #6
            Voipi olla ihan mahdollista. Vähän oli vaikeaa selvittää keskellä viikonloppua jossakin hevonkuusessa kun kaikki paikat kiinni seuraavat 2 vrk ja muutenkin käytännössä kaikki sen seudun oikeat autokorjaajat on justiin lähteneet lomille.

            Mutta enää ei kiinnosta selvittää, kuskasin auton tänään vuokrakalustolla tänne 130km päähän korjaamon pihaan. Laittavat kuntoon ja sillä selvä.

            Eri asia jos hajoaa kotiseudulla niin voi rauhassa selvitellä. Mutta nyt lomareissulla 1000km päässä ja auto kattoa myöten täynnä tavaraa, niin on aika lailla muiden armoilla.

            EDIT: ongelman ratkaisu, jos jotain sattuu kiinnostamaan: autosta löytyi jälkiasenteinen hälytinjärjestelmä, jonka olemassaolosta en ollut tietoinen (jonkin verran näitä autoja itsekin räpläilen). Oli hälytin ilmeisesti nyt tullut tiensä päähän, ja lyönyt ajoneston päälle. Ohittivat sen autosähkökorjaamolla, ja homma toistaiseksi sillä selvä.
            Viimeksi muokannut Winter; 5.7.2022, 22:00.

            Comment

            Working...
            X