Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A5 B8 ikkunaongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A5 B8 ikkunaongelma

    A5 b8 coupen automaattinen ikkunannosto ei toimi kunnolla apparin puolella. Kuskin puolella ikkuna laskee ja nousee noin sentin ja apparin puolella vain hieman nytkähtää eikä nouse täysin ylös asti oven mennessä kiinni. Onko näissä joku yleinen ongelmakohta tai onnistuuko säätämällä?

    #2
    Yläasennon säätö löytyy oven alareunasta tulppien alta, kun ajaa ikkunan aivan ala-asentoon. Tuossa esim. ohjeet viestissä #17: https://www.a5oc.com/threads/wind-no...-window.20771/

    Mutta voi todennäköisesti olla myös ikkunahissi menossa rikki, itsellä meni vm.2010 Coupesta tänä kesänä kuukauden välein molempien ovien ikkunahissit. Apukuskin ovesta tippui ikkuna ala-asentoon, kuskin ovesta toimi käsin avittamalla tuo ovenavaustoiminto, mutta laskea ei ikkunaa enää voinut kun sillon tippui alas. Molemmilta puolilta vaijerit aivan rispaantuneet ja poikki, ja muutenkin tuli osina pihalle koko hissi.

    Comment


    • #3
      Aivan, joo. Onko paha homma tuo ikkunahissin vaihto tuollaiseen? Ikkuna nousee ja laskee kumminkin normaalisti ilman takerteluja tai ääniä nappia painamalla mutta tosiaan jää pikkasen liian alas kun oven lyö kiinni. Voihan se olla että kampeaa ikkunaa myös jotenkin vinoon, pitää koittaa tuota säätöä ensiksi.

      Comment


        #4
        Säätö kannattaa koittaa ensin joo, siinä on kuitenkin jonkin verran sitä säätövaraa. Se ikkuna laskee aina sen saman verran ovea avatessa, sillä säädetään vaan se mihin kohtaan ikkuna ylälaidassa pysähtyy. Lisäksi omassa oli molemmisa täysjumissa nuo säädöt vanhoista, eli ihan hyvä että hajosi..

        Ikkunahissin vaihto ei ole paha rasti, ovipahvi pois ja pääseekin jo kaikkiin muttereihin ja pultteihin käsiksi. Kaiuttimen joutuu irrottamaan (jollain tiivistenauhalla liimattu kiinni, eli kampeamaan joutuu vähän sitä irti) että saa siltä puolelta ikkunan vapautettua kiinnikkeestään ja hissin alamutterin avattua. Ikkunan saa molemman puolen kiinnikkeisiin vähän eri asentoihin, ja ainakaan noissa mitä itselle vaihdoin ei osunut myöskään sivusuunnassa kiinnikkeet samaan kohtaan kun vanhoissa (asento muuttunut vähän). Siinä saa kyllä aikaa palamaan että saa ikkunan suoraan ja säädettyä yläasennon jaja.. :) Mutta ei tosian mikään mahdoton homma.

        Ainiin, molemmissa hisseissä minkä vaihdoin oli toisen puolen ikkunakiinnike M8 -pultilla, kun alkuperäisessä se oli M6. Eli sopiva (~25mm) M8 -pultti ja isohko prikka kannattaa varata jo valmiiksi että saa sen toisen puolen kiinni. Muuten meni vanhoilla pulteilla ja muttereilla nätisti kiinni. Febin tarvikehississä ei ollut yläasennon säätöä, eli välttäisin niitä..

        Comment


        • #5
          Kiitoksia kattavasta ohjeistuksesta! Ei ollut pahan hintainen (alle 100e) tarvike ikkunahissi niin melkeen vaihtaa samaan vaivaan.

          Comment

          Working...
          X