Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A3 1.6 vm. 2004 säännöllisen epäsäännöllisesti ilmenevä ohjaustehostimen sähkövika.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A3 1.6 vm. 2004 säännöllisen epäsäännöllisesti ilmenevä ohjaustehostimen sähkövika.

    Auton ohjaustehostimessa on pätkittäinen sähkövika. Kesän mittaan toimi siten, että käynnistettäessä ohjaustehostin vingahti kolmesti ja oli solmussa viitisen minuuttia, jonka jälkeen alkoi toimimaan.
    Nyt kun kelit viilenivät, niin kun auton antaa seistä tunnin, niin toimii moitteetta niin kauan kun ajaa. Jos sammuttaa ja starttaa uudelleen pian sammutuksen jälkeen, vetää vikatilaan ja ei toimi.
    Itse tehostin siis ilmeisesti toimii, mutta liekö johtosarjassa syy? Vikakoodinluku sanoo, että antaa pätkittäistä tehostimelle.
    Vaihtoehdot käytännössä ilmeisesti on vetää paloiksi, tai vaihtaa koko tehostin, jonka hinnaksi tulee melkein tonni, kun vetäiseen GEN2 tai GEN3 tangon johtoineen sisään pajalla ja ohjelmoi uudelleen. GEN1 palikat ovat niin harvassa, että meni järki yrittää etsiä sellaista.
    Onko mitään järkeä / mahdollista viedä pajalle ja vaihtaa pelkkä johtosarja? Voiko olla akun syy, että antaa skeidaa virtaa, josta johtuisi tuo vika?
    Viimeksi muokannut Killeri; 4.9.2021, 20:49. Perustelu: Otsikko kuntoon.

    #2
    Jossain tapauksissa viallinen servotronic rele aiheuttaa häiriöitä (ohjaus jäykistyy), mutta onko tässä edes servotronicia?
    Viimeksi muokannut Killeri; 4.9.2021, 20:50. Perustelu: Asia kunnossa.

    Comment


    • #3
      Joku isojehu kävi ja muokkasi mun postausta nyt puolestani. Selventääkö tuo automalli ja vm spekulaatiotasi?
      Viimeksi muokannut Killeri; 4.9.2021, 21:26. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

      Comment


        #4
        Sen verran selventi että näissä poikittaiskoneellisissa taitaakin olla aivan erilainen hammastanko ja tehostus kuin pitkittäiskoneellisissa.
        Googlettamalla 'a3 power steering fault' löytyy jotain vastaavia tapauksia, joku on onnistunut kunnostuttamaan vanhan osan ja selvinnyt pienemmillä kustannuksilla.

        Comment

        Working...
        X