Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C6 Bose vahvistin oireilee?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 C6 Bose vahvistin oireilee?

    Morjensta clubilaiset, ensimmäinen postaus tänne meikäläiseltä!

    Elikkäs ongelma on seuravaanlainen: auton äänentoisto oireilee. Ongelmat ilmenevät yleensä vain kylmänä liikkelle lähtiessä ja yleensä häviävät kun ajellut jonkun aikaa ja startannut auton uudestaan. Oireita on muutamaa eri sorttia:

    1. Tämä on yleisin: stereoista kuuluu ääni, mutta laatu on heikko, ei alapäätä juurikaan jne. Tällöin ei myöskään nuo Bose DSP surround-asetukset toimi eli ei reagoi mitenkään kun niitä muuttaa.

    2. Ääntä ei kuulu olenkaan. Stereot ei pihahdakaan, ei radiolla eikä bluetoothilla (bt-palikka AMI-portissa).

    3. Tämä sattui ensimmäisen kerran tänään: vain yksi keskikaiutin toimii. Eli kuulostaa aikalailla samalta kun kuuntelis puhelimesta musaa.

    Ei auta MMI:n reboottaminen eikä tehdasasetusten palauttaminen.

    Onko Bosen vahvari loppunsa edellä vai voiko olla pakkasesta johtuvaa sekoilua? Voiko auton virranhallinta tms. katkaista virrat vahvarista jos akku tarpeeksi tyhjä pakkasen ja webaston käytön vuoksi? Aina on tosiaan loppujen lopuksi lähtenyt toimimaan viimeistään lämpimässä parkkihallissa käyttämisen jälkeen.

    Kiitos jo etukäteen vastauksista!

    ps. Tähän samaan voisin kysyä tosta AMI-porttiin liitettävästä bluetooth-palikasta. Tällä hetkellä käytössä muutaman kympin palikka jonka MMI tunnistaa auxina. Onko noissa kalliimmissa palikoissa mahdollista saada esimerkiksi biisien nimet näkymään auton näytöstä?

    #2
    Kyllä, virranhallinta vetää autosta laitteita sulkuun ja jättää vain autolle itselleen elintärkeät laitteet toimimaan, jos jännite tipahtaa. Eli akku lataukseen, tai uutta tilalle ja koodaus.

    Comment


    • #3
      Jos ääniasetuksissa lukee Bose DSP tilalla esim GALA, on luultavasti vahvistin rikki. Itsellä vahvistin oli rikki kun ei kuulunut mitään ääntä eikä päässyt käsiksi niihin surround asetuksiin. Itsellä myös söi akun niin että ei enään lähtenyt käytiin ilman apuvirtaa ja alkoi tiputtamaan valoja ja muita turhia sähkölaitteita pois. Eli rikkinäinen vahvistin voi oireilla äänen lisäksi myös akun tyhjentymisenä. Joten ei välttämättä ole akku. Akun syönti loppui siihen kun laitoin vahvistimen optiseen kaapeliin optisen silmukan siksi aikaa kun tilasin käytetyn vahvistimen ebaysta.

      Comment

      Working...
      X