Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Järjestelmä(tuulilasi)kameran vaihto/hankinta Audi A4 B9

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Järjestelmä(tuulilasi)kameran vaihto/hankinta Audi A4 B9

    Eli auto audi a4 b9 2016 järjestelmä kamera rikki. käytetty audi centterillä arviossa uusi kamera 1740noin asennettuna. Onnistuuko miten helposti käytetyn tai uuden laittaminen koodaus/kalibrointi muualla? Audi ei varmaan rupea oma ostamaa laittamaan. Ainakin Puolasta saisi uuttakin noin 300ehintaan ja käytetyt 50-100e. Onko kellään kokemuksia tämmösestä? Vastauksia odotellaan

    #2
    Minkä järjestelmän kamerasta on kyse? Pysäköintiavustin?

    Comment


    • #3
      Veikkaisin nyt puhuttavan siitä kamerasta joka on tuulilasin yläreunassa ja jota käyttää monet eri järjestelmät, ainakin kaistavahti ja liikennemerkkien tunnistus.

      Ensiksi varmaan kannattaisi selvittää onko tuo kamera component protectionin piirissä. Jos on, niin sitä suojaa ei avaa kuin merkkiliikkeen vehkeet. Eikä kyllä nekään jos kamera sattuu olemaan varastetusta autosta tms... Tai sitten on ostettava sellainen josta on kompontenttisuoja poistettu. Jos komponenttisuoja ei koske kameraa, niin sitten ei toki tästä huolta.

      Muutoin sen parametrisointi ja kalibrointi on melkolailla merkkiliikkeen hommia, ellei löydy todella asiaan paneutunutta harrastajaa tai monimerkkikorjaamoa. Varmaan sellaisiakin on, mutta suurimmalta osalta ei kyllä onnistu. Tietenkin oikeilla laitteilla tehtävissä, esimerkiksi tuosta voi vähän hahmotella prosessin kulkua: https://www.youtube.com/watch?v=3JTnel0bqOA

      Comment


      • #4
        Kyllä eli juuri tuo tuulilasin kamera, tässä oli ainakin kaistavahti, adaptiivinen vakkari ja törmäysavustin mitkä itse tiedän. Kuva alempana jos siitä on hyötyä missä näkyy nuo numerot, jos sillä saa selvitettyä onko suojattu osa.
        Attached Files

        Comment


          #5
          Ei pitäisi olla Component Protecting piirissä ja vaati parametrisoinnin, ellei ole jo ollut vastaavassa autossa kiinni aiemmin. Onnistuu joko VCP:llä tai sitten ODISilla, joita löytyy muualtakin kuin merkkihuollolta. Lisäksi pitää aina kalibroida, joka vaatii kalibraatiotaulun (voi myös itse rakentaa, mutta vaatii vähän tekemistä). Luulisi, että tekevät myös merkkihuollossa koodaukset, jos vain kaikki on asennettuna. Siinä kun vain ajetaan oletusasetukset uudelleen sisään automaattisesti tehtaan serveriltä eikä vaadi mitään kikkailua. Joka kerta kun ODIS laitetaan autoon kiinni, niin kysyy joka tapauksessa, että tarkistetaanko serveriltä asetukset.
          Viimeksi muokannut jasso; 22.12.2020, 12:35.

          Comment


          • #6
            Osa tilattu, ja lasiliikkeessä pitäisi onnistua löytyy odisi. Päivittelen kun saanut laitettua että mitenkävi
            ​​​

            Comment


            • #7
              Venähti vähän osan saanti kun ensimmäinen kamera hävisi matkalle mutta toinen tuli 350e. Ja osa paikalleen joutui käyttämään Audilla koodauksessa ja kalibroinissa ja kustannus 350 eli säästi tonnin ku ite hommasi ja laittoi paikoilleen.

              Comment

              Working...
              X