Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A3 -05 ja mittariston SAFE-teksti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A3 -05 ja mittariston SAFE-teksti

    Ongelmana ajonesto vuoden 2005 Audi a3 autossa joka hankittu käytettynä autoliikkeen huutokaupasta.
    Autossa ei toimi lasinnostimet, eikä keskuslukitus kauko-ohjauksella, sekä vain yksi avain joka käy kaikkiin lukkopesiin autossa. Mittariston oikeassa näytössä teksti SAFE ja ajonestossa vikakoodi avaimesta, sekä ajoneston ja moottorinohjauksen paritus puutteellinen measure blockeista katsottuna. Mittaristoa käytetty irti ja sen kuorissa on merkintöjä ja sinettiä, joten pääteltiin että kyseinen mittaristo ei ole enää auton alkuperäinen. Auto kuitenkin käy ja sillä voi huoletta ajella pitkiäkin matkoja, joten ajonesto taitaa olla ecusta pois päältä.
    Kysymys kuuluukin, että kuinka saadaan hommat taas pelaamaan? Merkkiliikkeestä tilattu kaksi uutta avainta jota ei saada opetettua autolle ennenkuin ecu ja mittaristo on paritettu ja PIN-koodit selvillä näistä, yrittivät jo Käyttöautolla huonoin tuloksin. Kaupattiin jo sieltä uutta mittaristoakin hintaan 830e ja ei pystyneet antamaan takuuta että välttämättä homma saataisi toimimaan senkään vaihdolla.

    Tässä jonkinverran lueskellut ja tähän mennessä tullut seuraavia ajatuksia:
    Alunperin ecun ja mittariston PIN olleet samat, jote alkuperäisen mittariston PIN pitäisi saada ongittua myös ecusta esille...?
    Nykyisestä mittaristosta PIN saadaan VAG-tacho tai VAG-commander ohjelmalla ulos...?
    Näillä kahdella PIN-koodilla tuo paritus pitäisi saada suoritetuksi ja uudet avaimet saadaan sopeutettua autoon?

    Onko täällä foorumeilla ketään joka pystyisi auttamaan tämän kanssa?



  • #2
    ota amalin käyttäjään yhteyttä.

    Comment


    • #3
      Joo sinne jo otin, mutta pitäisi auton kanssa ajella Helsinkiin, niin jos tästä lähempää löytyisi joku muu? Mennään sitten sinne jos ei muita keinoja keksitä. Tästä Kauhavalta kun ajelee Helsinkiin sen 5-6 tuntia...

      Comment


      • #4
        Homma on edennyt, mutta en aivan kaikkia vaiheita viitsi tähän selostaa liian tarkkaan, joten hieman tiivistetysti. Amalin suostui koittaa kaivella nuo pin koodit irto osista, joten ecu ja mittaristo lähetettiin tutkittavaksi helsinkiin. Mittaristo ilmeisesti oli helppo, kun alle tunnin päästä paketin hausta oli koodi sähköpostissa, mutta ECU oli vähän toinen juttu. ECU vaati immon eeprommin irrotuksen piirilevyltä, josta sitten otettiin ohjelma talteen. Ohjelmasta sitten selvisi, että ajonesto todellakin oli poistettu käytöstä ja se "koodattiin" sitten takaisin käyttöön, sekä pin koodi kaivettiin bittien välistä talteen. Eeprommiin uusi ohjelma sisään ja takaisin piirilevylle -> paketti postiin ja nyt sitten odottelen josko viikonloppuna pääsisi testailemaan taas osia autoon.

        Amalinille iso kiitos tehdystä työstä ja edelleen jatkossakin suosittelen hänen palveluksiaan muille.
        Attached Files

        Comment

        Working...
        X