Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Bosen vahvistimen ohjelmointi

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Bosen vahvistimen ohjelmointi

    Mmi pimeni ja vika paikallistettu bosen vahvistimeen. Purkuosa tilattu ja saapui juuri postiin. Onko jollain varmaa tietoa tarviiko purku osa ohjelmoida? Marmorilla sanoivat että pitää ja olivat vielä aika epävarman kuuloisia että onnistuuko edes heillä... Vanhan jos olisi korjauttanut niin ei ilmeisesti ohjelmointia olisi tarvinnut mutta 2 paikasta korjausta kyseltyäni päädyin tilaamaan purkuosan kun vanhan kuntoon saaminen kuullosti epävarmalta ja kalliimmalta kuin purkuosa.. Nyt mietin kannattaako purkuosaa alkaa itse asentamaan jos joka tapauksessa joutuu auton marmorille viemään..

  • #2
    Ajoneuvon ja mahdollisesti vahvistimen mallinkin kertominen saattaisi auttaa.

    Comment


    • #3
      Audi q7 2008. Ja 4lo 910 223g on vahvarin osanumero

      Comment


      • #4
        Nyt tuli sitten seuraava ongelma kun purkuosassa olikin eri orkkis numero kun piti olla.. Paperilappuun oli hajottama kirjoittanut saman orkkisnumeron kuin mikä pitäisi olla mutta vahvistimessa lukee jotain ihan muuta. Näyttäs A8 orkkisnumero olrvan. Uskoltaakohan tuota asentaa nyt sitten Q7:an? Oulun merkkiliikkeessä sanoivat tietenkin että ei. Mutta niillä voi olla ola lehmä ojassa jos yrittävät saada ite myytyä oikean.. Vahvistimessa joka tuli on 4E0 910 223R orkkisnumero.. Osaako täällä joku sanoa onko noissa a8 vahvistimissa joku ero q7 vahvistimeen?

        Comment


          #5
          Tuntematta tätä enempää uskaltaisin veikata että laite on raudaltaan ihan sama, ero firmiksessä. Etkan mukaan ne on eri laitteita mutta useammassakin ebay ilmoituksessa samaa laitetta myydään A6/A8/Q7 jne... ja eräällä ilmoittajalla lukee:
          --
          *ALL THE AUDI AMPLIFIERS COMES WITH A FIRMWARE SOFTWARE INSTALLED AND SOMETIMES NEED TO BE REPROGRAMED(COMPONENT PROTECTION). CUSTOMER IS RESPONSIBLE FOR ANY PROGRAMMING (70/30 CHANCE IS JUST PLUG AND PLAY).ALL THE AMPLIFIERS GOES THRU A FULLY TEST IN OUR MMI BOSE TEST SYSTEM.*
          --

          Sinuna kokeilisin mitä se sanoo kun kytkee paikalleen. Ja ellei myyjällä ollut ilmoituksessa yo. tapaista disclaimeria, käy kysymässä Audicenterissä osaako ne siellä ottaa käyttöön ja tinkaa ostoksesta sen verran. Tai sitten kokeilla purkaa kauppa, jos jotenkin löydät evidenssiä että ostit eri laitteen kuin toimitettu.

          Comment


          • #6
            Audicentterissä just sanoivat että eivät uskoltaisi osaa asentaa Q7:an. Nyt pitäisi vaan osata päättää uskoltaako sitä kokeilla siihen autoon.. voiko se aiheuttaa isomman vahingon jos sen menee siihen kytkemään?
            Eli tuossa kuva purkuosan tarroista. Ja tosiaan paketissa oli paperilappu mukana jossa luki taas 4L0 910 223G. Ja sanoivat että q7 purettu...

            Tuossa omasta autosta purettu.
            Attached Files
            Viimeksi muokannut okkim; 11.6.2019, 08:43. Perustelu: Viestit yhdistetty.

            Comment


              #7
              Eipä ne marmorilla uskalla tehdä mitään juttuja mikä ei ole alkuperäisenä autossa. Katso kytkentäkaavasta josko sieltä näkisi eroja noille purkeille, lähinnä virrat. Ja jos ei ole eroa, niin kiinni vaan. Luulen kyllä että se menee kun vaan laittaa kiinni.

              Comment


              • #8
                No nyt on purkuosa asennettu ja komponenttisuoja vapaututtu marmorilla. Joku SVM tarkistus ei onnistu kun väärä ohjsinlaite.. Mmi järjestelmä alkoi kyllä toimimaan ja radio yms muut toimii. Eikä jätä vikakoodia mutta jotain eroa ainakin kytkennoissä tuntuu olevan kun basso on kokonaan kadoksissa.. Kytkentöjä ei viitsi itse alkaa muuttelemaan joten oikeaa osaa etsimään... No vähä rapiat 100€ tuli kokeilulle hinnaksi kun sai purkaamon kanssa sovittua että osa on autossa siihen asti että saan uuden osan vaihdatettua tilalle ettei tarvi erikseen irroituksesta maksaa.

                Comment


                  #9
                  Kytkennöissä vai koodauksessa?

                  Comment


                    #10
                    Sille purkille pitää kertoa, millaisessa ympäristössä se on kiinni. Voi hyvin olla, ettei osaa vaan käyttää subia. Joku kerhon VCDS-omistaja varmaan auttaa asiassa.

                    Comment


                    • #11
                      Eivät pörhöllä saaneet ainakaan toimimaan kunnolla kun se svm tarkistus ei onnistu niin en tiedä pystyykö sitä sillon säätämäänkään. Voi olla että voi säätää mutta pörhöllä eivät ainakaan olleet tietoisia semmosesta. En kyllä tiiä ite mikä tuo svm tarkistus on mutta voisin veikata että jos se ei mene läpi niin vaikea saada ohjelmoitua erillain. Joku joka noista ymmärtää niin varmaan osaa sanoa mutta oulun korjaamot ainakin tuntuu sanovan että vie merkkiliikkeeaeen että ei sille voi mitään tehdä..

                      Comment


                        #12
                        SVM on tehtaan tietokannassa oleva koko auton koodauksien listaus. Käytännössä osien vaihtoa, päivityksiä ja alkuperäisten lisävarusteiden lisäystä varten tehty systeemi, jolloin ei tarvitse varsinaisesti osata koodata mitään. SVM-tarkistuksessa katsotaan, että auton koodaukset on samat kuin tehtaalta lähtiessä (tai lisättynä "virallisilla" muutoksilla).

                        Merkkihuollossa eivät koodaile mitään, vaan ajavat vain SVM:ää. Lisävarusteitakaan eivät varsinaisesti koodaa, vaan lisäävät tohon auton viralliseen SVM:ään esim vetokoukun (vain viralliset varusteet siis mahdollisia) ja ajavat uudelleen, jolloin tarvittavat koodaukset tapahtuvat automaattisesti.

                        Jollain foorumillaisella taisi olla VCP käytössä. Sillä voi ajaa BOSElle parametrit sisään. Ehkä joku pystyy siis auttamaan tai ainakin kokeilemaan.

                        Comment


                        • #13
                          Ok. Hyvä tietää. Ehdin jo uuden osan tilata ja varaus maksun maksaa joten taitaa olla sama jo vaihtaa se uusi osa tilalle. Mutta tietääpä jatkossa että aina ei merkkiliikkeessä kaikkea osata tai haluta tehdä.. Niin osaa täältä kysellä jos tarvii jotain ohjelmoida..

                          Comment


                          • #14
                            Vaihdoin 2007 Q7 bosen vahvistimen uuteen ja nyt kuuluu ainoastaan kahdesta kajarista musat eikä bassoa yhtään.

                            pystyykö tuohon tekemään koodauksen/lukituksen poiston VCDS:llä tai löytyykö foorumilta joku joka tuon osaisi tehdä jollain muulla ohjelmalla? Maksua vastaan tietenkin..

                            Comment


                              #15
                              Komponenttisuojaus käytävä vapauttamassa marmorilla.
                              Viimeksi muokannut Killeri; 9.2.2022, 14:05. Perustelu: Kiitos vinkistä!

                              Comment


                                #16
                                Riittää myös ODIS ja Geko yhteys. Ei pakko marmorille viedä.

                                Comment

                                Working...
                                X