Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A2 ilmastointilaite pimeänä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A2 ilmastointilaite pimeänä

    Hei, nyt olisi hyvät neuvot tarpeen, ensi maanataille varattu inssiaika tällä autolla (opetuslupa) ja nyt yhtäkkiä ilmastointilaite täysin pimeä. Ajokoetta ei oteta vastaan autolla, jossa vika, joka tuottaisi hylkypäätöksen katsastuksessa (tarkistettu asia). Ilmastointilaite mallia 8Z0820043F.

    Eli aamulla tulin töihin ja kaikki ok, kun lähdin töistä, ei ilmastointilaitteelle tule virtaa ja kuljettajan puolen jalkatilan alta kuuluu sellainen releen naputus.

    Availin jalkatilan alla olevaa koteloa ja sieltä löytyi jonkinlainen ohjainlaite , osakoodi 8Z0 959 433 D. Avasin ko boksin, siellä piirilevyllä neljä sellaista kuution muotoista komponenttia, yksi niistä naputtaa koko ajan. Eli kyseessä on varmaankin jokin pieni rele, jonka tehtävänä on varmaankin käynnistää ilmastointilaite. Itse ilmastointilaitteelle ei tule virtaa lainkaan, näyttö pimeä. Tuuletinkaan ei lähde pyörimään. Vika ei ehkä ole tuossa releessä, koska äänestä päätellen ainakin toimii jollain tavalla.

    Onko mitään ideaa mistä vikaa voisi lähteä etsimään? Vikakoodeja järjestelmästä ei saa, varmaan koska koko ilmastointilaitteelle ei tule virtaa, ei anna koodejakaan.

    Aika korjaamolle jo varattu, mutta etukäteen hirvittää mitä tulee maksamaan, auton arvo lienee parin tonnin paikkeilla...

    #2
    En ole vielä kuullut, että autoa hylättäisiin katsastuksesta ilmastointilaitteen toimimattomuuden takia.
    Jos paneeli on kerran pimeänä niin lähtisin etsimään vikaa siitä ja sulakerasian suunnalta, että tuleeko sinne edes virtaa.

    Omassa A8 D2:ssa loppui kylmäaineet vuodon takia ja silloin juurikin rele napsui vähän väliä kun järjestelmä yritti kytkeytyä päälle, mutta painekytkin ei sallinut kompuran käynnistyä. Tosin paneelissa oli kyllä virrat kokoajan.

    Comment


    • #3
      Huurteenpoisto on ihan pakollinen varuste, jos puhallin ei toimi niin hylky tulee. Se että huomataanko sitä niin on toinen asia. Käsitin että tässä nyt ei ole ongelmana etteikö kylmää tulisi, vaan koko järjestelmä on mykkänä.

      Comment

      Working...
      X