Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Opel Ampera -13

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Maksaa helposti tuommosten mittareiden asennus ja ylläpito niin paljon ettei yrityksiä varmasti erityisesti kannusta. Laite+asennus, säännöllinen lukeminen, kohdistaminen, yrityksen kirjanpito- ja verojutut... varmasti yrittäjäkin olisi tyytyväinen johonkin ennakkoratkaisuun joka perustuu arviokulutukseen ja siitä helposti toistettavaan ja ennakoitavaan paperinpyöritykseen.

  Comment


  • Meillä on itseasiassa työpaikalla type 2 latausasemat, mutta ne on tarkoitettu asiakkaiden käyttöön. Sikäli koomista touhua. Ja tässä kun ei pikalatausta ole niin minulle niistä ei kovin suurta iloa ole. Samapa tuo toisaalta on latailla kotona, olen jo katsellut 16A type 2 portillista latauspönttöä kotiin, ihan tulevaa ajatellenkin. Kyllä tuon yöllä täyteen lataa, mutta jos siitä saa pari tuntia pois nipistettyä, saa opelilla heitettyä sähköllä toisen reissun helpommin sähköllä.

   Naapuri on alkanut katsella sähköautoja myös :D
   Viimeksi muokannut LauriJT; 3.12.2018, 17:08.

   Comment


    Asiakkaille sen voikin tarjota ilman veroseuraamuksia vaikka markkinointi- tai muuna yrityksen kuluna ja vähentää täytenä tuloksesta. Ja se siitä juuri koomista tässä tapauksessa tekee :(

    Comment


     Tämän osto aikanaan avasi kyllä sellaisen pandoran lippaan ettei sitä nyt saa enää kiinni. Tänään kävin tankkaamassa urssia ja kaadoin samalla injector cleaneria pullon tankkiin. Sen pikkupullon kyljessä luki "lisää tankilliseen 5000km välein". Välittömästi välähti ihan tahtomattaankin mieleen että patterikadetin kanssa siinä voisi lukea "lisää joka tankkauksella" ja olisi käytännössä sama asia :)

     En tiedä mikä sisäänrakennettu vika on kun ei voi koskaan olla tyytyväinen siihen mitä on. Nyt on koko ajan pikkuisen harmittanut kun myin tämän pois vaikka auton tarve poistuikin. Aivan hulluutta olisi ollut pihassa seisottaa kun pakollista ajoa tulee nykyään ehkä 100km kuussa kun Amperan aikaan sitä tuli vähintään 110km päivässä. Silti. Oli se vaan kiva keksintö.

     Comment


     • Niin tähänhän voi ihan hyvillä mielin tankata 95E kun ei sillä ole mitään merkitystä mihinkään. Luukussakin lukee että sille tehty. Hurjimmat on saaneet kulkemaan jopa E85, koska flexfueliksi tämä moottori alkujaan oli suunniteltukin. Jostain ihme syystä se on ohjelmasta poistettu. Tavallaan kyllä ajatus kiehtoo, vaikka taloudellisempi taitaa olla ajaa bensalla kuin etanolilla tässä tapauksessa.
      Internetsi väittää jopa että etanolikartat olisi valmiina mutta vain pois päältä.

      Comment


      • Väliaikatieto taviajosta. -20 ja toimintamatka akulla nyt noin 36km. Tosin pysähtelyiden takia, jatkuvaa ajoa niin pysyy siinä 40km tietämillä. Bensakone käynnistyy käytännössä jokaisen pysähdyksen jälkeen joksikin aikaa. Sisällä riittää lämpö, mutta automaattiasento ei jostain syystä osaa pitää laseja kunnolla sulana, joutuu suunnat asettamaan manuaalisesti. Sisälämpönä olen pitänyt nyt 19 astetta, kuvitellen sen vähentävän ilmastoinnin energiankulutusta. Puskurin alaritilä on maskisuojalla peitetty, jotta kenno ei turhaan jäähtyisi.

       Comment


        Eli ihan linjassa ennakkoarvioiden kanssa kun laskin aikanaan että kesällä pääsee 50-60km ja talvella 30-40km. Kuluttaa ne muutkin voimanlähteet kylmillä keleillä suhteessa lähes saman verran enemmän jos tuollaista pätkäajoa ajaa.

        Comment


        • Talvi iski vuodenvaihteessa kunnon voimalla. Lunta tippui vuorokaudessa parikymmentä senttiä joten talviautoilua ooppelilla on saanut harrastaa. Ajossa ei ole ongelmaa ollut, kulkee paksussa lumessakin vakaasti ja vakiona maavaraa piisaa auraamattomalla tiellä ajoonkin. kiiinni ei ole jääty. Lämpöäkin riittää. Omassa ajossa koko lumisen ajan ajot, noin 2000km on ollut tankillinen bensaa eli noin 35 litraa. Sisältää muutaman pitemmän reissun mitkä on paljolti menty sitten bensalla. Kesällä pelkkä bensankulutus tyhjällä akulla olisi 4,8-5 litraa sadalla ja talvella 5,6-5,8. Nämä omalla ei niin raskaalla kaasujalalla.

         Muutamia muita huomiota talviajoon ooppelista on kertynyt mitkä kannattanee huomioida.
         -perä peittyy lumesta pirun nopeasti, samalla menetetään kameran ja tutkien apu. Valot lakkaa näkymästä läpi suht nopeasti myös.
         -alusta, kaaret, helmat ja etenkin vanteet keräävät lunta melkoisesti. Vanteistakaan se ei oikein sula kun jarrut ei oikein lämpene, sillä niitä ei juuri tarvita. Eipä oikein muukaan ulkopinta lämpene.
         - lasit huurtuu takaa yllättävän herkästi, vaikuttaa aika ikävästi takanäkyvyyteen. Peilit onneksi on isot ja hyvät.
         - regeneroiva jarrutus, liukas keli ja kitkat yhdessä tekee risteysten lähestymisen toisinaan jännittäväksi. Auto kun pääsääntöisesti jarruttaa generaattorilla eikä levyillä, saattaa regenerointi ollakin niin voimakas että etupyörät menevät jo sen takia lukkoon. Tästä seuraa ikävän jyrkästi "low traction" herja ja fyysisillä jarruilla liinat kiinni jarrutus. Tämä tapahtuu yleensä kun jarrupolkimella risteyksen lähellä voimistaa regenerointia. En tiedä auttaisiko nastakumit asiaan, kitkat nyt tuli mukana niin niillä mennään.

         Comment


         • Uusi takapuskuri ilmestyi tammikuun puolivälin jälkeen viimein maalaamoon ja pistin seuraavana päivänä paikoilleen. Tuli samalla korjattua jenkkitoleransseja tasaisemmiksi takapään rakojen osalta. Puskuri istuu nyt valojen lisäksi tasaisin raoin paikoilleen symmetrisesti. Vaati hieman kiinnikkeiden vääntelyä kuumailmapuhaltimen avulla. Akkurojektista ei ole vielä kuulunut mitään. Meinasin tilata korkeamman etulipan puskurin alle mutta vähemmän yllättäen niidenkin saatavuus on olematonta, niinkuin näköjään lähes kaiken muunkin suhteen näissä. Jonkinlaisen moottorinalusmuovin tekisi mieli tehdä tähän, jos se vähän hidastaisi konehuoneen jäähtymistä talvella. Nyt se on alta täysin avoin.

          Comment


           Ebay myyjä, Klarksonas, Liettuasta tarjoaa aika hyvin keulan osia Volt/Ampera.
           Tässä etupuskurin spoileri https://www.ebay.co.uk/itm/CHEVROLET...FNPL:rk:7:pf:0

           Itse tilasin tuolta myyjältä Challenger osia jonkin verran ja taisi kolme päivää ottaa Liettuasta kotipihaan toimitus. Tavara oli hyvää tarvikelaatua ja homma pelasi kaikin puolin.

           Comment


           • No kiitoksia! Itseasiassa tarkoitin sitä air dam lärpäkettä vielä tuon alla, mutta tuokin osa kaipaa kyllä uusimista. Pitääkin selailla sen tarjonta.

            Comment


            • Nyt on paikoillaan korkeampi lippa etupuskurin alla. Raapii kyllä herkemmin, mutta vaatii edelleen aika ison töyssyn. Edessä kuului kopinaa nimismiehen kiharaa ajaessa, uudet pystytangot ei vaivaan auttaneet. Astran osistahan tämä alusta pitkälti koostuu, joten pitää kai katsella satuloiden liukuja tai iskarin yläpäitä. Erdtt huijauspalikka asennettu, nyt -8 lämpötila on lukemassa +4, pitäisi lämpimällä kelillä näyttää taas oikein. Kanadasta tuli sujuvasti ja nopeasti. Sytytystulpat uusin samalla, vaikka oikeaan vaihtoon olisi vielä 30tkm. Ei vanhat vielä pahat olleet mutta kylmänä käynnistyksen käyntiääni hiljeni kuitenkin. Orkkistulpat on iridium ngk, nyt pistin boschit.

             Tällä hetkellä kulutus 12tkm ja vajaa vuosi ajalta näytön mukaan 1,9 L/100km. Lyhyt nyt 1500km, tankattu helmikuun alussa ja nollattu siinä. Kulutus siitä 0,6. Eli 8litraa ja sekin käytännössä vain tuon erdtt takia, eli aivan turhaa kulutusta.

             Akkua odotellaan edelleen, toimitusvaikeuksia ja toimitusajasta ei siis vielä tietoa.

             Comment


             • Edellinen tankillinen piisasi lähes 4000km kunnes tärväsin sen helsingissä käydessä loppuun. Työajoa se olisi piisannut helposti helmikuun alusta syksyynkin. No mutta nyt ollaan ilman pallosalamaa hetki sillä akkuja saa viimein, kevyen puolen vuoden odottelun jälkeen. Akku pitää kuulemma olla valmiiksi irrotettuna, sillä vanha lähtee uuden tultua samalla kyydillä takaisin saksaan tai minne meneekään. Huhua on että korvaavat akut on uudempaa 16,5kwh painosta, jää nähtäväksi. Myös huhua on liikkunut että tulevaisuudessa rikkoutuvat lämpöanturit poistetaan softasta.

              Comment


               Jokos on uusi akkupaketti paikoillaan? Vaikuttiko rangeen millään tavalla?

               Comment


               • Olikos nämä nyt etuvetoisia vai joka pyörällä moottori?

                Paljonko maavaraa löytyy?

                Comment


                • Ei ole akkua vieläkään. Tämä ooppelin touhu alkaa olla jo naurettavaa, jos ei ärsyttäisi niin paljon. Eikä ole kyllä autoakaan, sillä se on nyt kuukauden ollut akku irrotettuna ollut pajalla odottamassa että saksalaiset saisi akun hoidettua paikanpäälle. Toimintasuunnitelma kun on että vanha akku lähtee samalla kyydillä saksaan kun uusi tulee, niin se on sitten tällaista kun aikataulua ei ole kellään antaa. Ei ole korjaamon syytä vaan maahantuojan ja valmistajan. Oishan tällä kiva ajaa, sillä jo parissa viikossa on palanut polttoainetta saman mitä ensimmäisen puolen vuoden aikana kun on saabilla ajellut. Kieltämättä vaikka tämä tätä osien saatavuutta lukuunottamatta on todella hyvä auto, niin veljen e-golfilla viikon ajelun jäljiltä polte sellaiseen on kyllä suht kova.

                 Maavarasta en kovin tarkkaan osaa sanoa, etulippa nyt raapii herkästi, mutta se kun on pehmeä niin ei se haittaa. Mutta en ole saanut vielä mahasta tätä talvellakaan kiinni huonosti auratuilla teilläkään. Etuvedoksi tässä on kyllä melkoisen hyvä etenemiskyky.

                 Comment


                  Hyvin tuo kyllä etenee, liekö johtuu massasta joka antaa kitkaa renkaille (etuvedoksi siis). Maavara ei ole kovin häävi,meillä käytössä vähän suuremmat renkaat kuin orig, niin saa vähän sitä kautta maavaraa tänne pönden sivuteille.
                  Itsellä ei vielä ole rahkeita, mutta katse kääntyisi kyllä vahvasti bolt / ampera-e suuntaan, jos pitäisi täys sähköön siirtyä. 60 kWh akku vs e-golf 35? kWh. + tietty 100kW vs 150 kW tehoa. Kunhan noita alkaa joskus käytettynä tulemaan järkeviin hintoihin, lie sellainen itsellä yksi vahva vaihtoehto. Tuollahan pääsee jo talvellakin ihan kohtuullisen matkan yhdellä latauksella, joten päivä ja mökkireissut hoituisi ilman latauspaikan metsästyksiä.

                  Comment


                  • Tuo gm tuote oli kyllä houkutteleva tulevaisuuden sijoitus kun niitä alkoi tulla, mutta sen jälkeen kun boltia ja ampera- e ei käytännössä enää voinut saada euroopassa, tuo harvinaisuuskerroin tulee itselle olemaan liikaa. Siksi 35kWh egolf on minun valinta. Lisäksi luotan siihen että vuoden päästä kun id on saatavissa, painaa se golfin hintaa lähemmäs 20k nykyisestä. Se vanhempi alkaa olla jo houkuttavan hintainen.

                   Comment


                    sidenote: Kävin tänään ajamassa 100tkm rullattua Amperaa. En yhtään ihmettele että joku on semmoisen "sortunut" ostamaan, kuten aiemmin ajattelin. Hieno auto ajaa ja nopealla analyysillä kyllä rahalle vastinetta.

                    Comment


                     Kyllä ja kyllä.

                     Comment


                     • Nyt sen verta tilannepäivitystä, että uusi akku on saapunut pajalle ja auton luultavasti saa takaisin ensi viikolla.

                      Comment


                       Alkuperäinen kirjoittaja aakman Näytä viesti
                       sidenote: Kävin tänään ajamassa 100tkm rullattua Amperaa. En yhtään ihmettele että joku on semmoisen "sortunut" ostamaan, kuten aiemmin ajattelin. Hieno auto ajaa ja nopealla analyysillä kyllä rahalle vastinetta.
                       Uskoisin, että suurimmalla osalla koeajaneista käy näin (paitsi vannoutuneet jenkki-/ japsiharrastajat). Loppuunasti mietitty kokonaisuus.

                       Comment


                        Joko se on taas ajossa?

                        Comment


                        • Eilen haettu ja hienosti pelaa. Näyttäisi tosiaan olevan uudemman mallin akku, käyttää ainakin nyt alkuun jopa 11kwh varausta ja suht helposti pääsee 70km sähkökantamaan. Sanoivat kyllä että sopeutus on vielä käynnissä, eli saa nähdä pysyykö tuo käytettävissä oleva varaus noissa lukemissa. Pieni mutta mukava ele oli korjaamolta ladata akku täyteen ennen luovutusta ihan pyytämättäkin. Konttiin pitää askarrella lisää äänieristystä seuraavaksi. Toisinaan tulee noita ominaisuudeksi luokiteltavia herjoja, "service steering lock", jotka ei aiheuta mitään oireita. Pitää kysellä onko asiaan tiedotetta ja auttaako rattilukkomoduulin vaihto tuohon. Ei tuosta haittaa ole ollut kertaakaan vielä mutta jos sen saa suht helposti häiritsemästä niin hyvä. Tuli myös ennen pajalle vientiä suunnattua pyörät. Ratti suorassa on kivempi ajaa ja ohjaus parani tuntuvasti.

                         Hieman on ollut polte korvata passatti toisella amperalla tai e-golfilla. Täyssähkö olisi prioriteetti, mutta moni on vielä omalle kohdalle liian kallis.

                         Comment


                          Kävin ajamassa Amperaa jokunen viikko sitten. Kyseinen yksilö oli ilmeisesti rikki, kun liike ei ollut saanut ladattua akkuja ja polttomoottori kävi koko ajan. Ajo-omituisuudet oli jokseenkin kohdallaan, jämäkkä ja tukevan oloinen, eikä paljoa eronnut C5 bitin ajotuntumasta.

                          Comment


                           Sen mitä minä näistä olen opiskellut niin latausportin vika on oikeastaan ainut joka voisi lataamisen estää ja sekin on lopulta aika harvinainen, lähinnä murheena voi talviaikaan olla luukun jäätyminen. Huomattavasti todennäköisempää on latauskaapelin tai laturin vika. Minullakin oli tämän ketjun Amperan mukana kontissa tullut 16A latauskaapeli valmiiksi rikki. Mukana oli perus 10A schukolaturi jolla sai ladattua niin pärjäsi sen aikaa että sai tilattua uuden.

                           Tätä on ollut jännä lukea kun tähän ketjuun yksi jos toinenkin rohkenee avautumaan kun on käynyt kokeilemassa. Minäkin kävin ensin kokeilemassa ja taisin seuraavana päivänä käydä tekeen kaupat kun olin heti myyty. Muunmuassa kukaan ei uskonut miten toimiva konsepti on kyseessä silloin ja sitä puolitotisen (ja muutaman kenobiitin kohdalla ihan totisenkin) vittuilun määrää jota sai kuunnella kun yritti hankintaa perustella ;)

                           Nelivedon puute ehkä merkittävin miinus, sitä mielessä pitäen nettiautosta on minun putkella yhä useammin hybridien kohdalta auki Volvo. Saksalaisella konsernilla vaan ei ole ~20k€ hintaluokassa tarjota yhtään mitään vastaavaa vielä pitkään aikaan ja se on kyllä harmi. Q5 bensahybridi pääsee hintalapussa lähelle mutta mitä sillä pääsi sähköllä, maksimissaan kuuttakymppiä jonkun pari kilometriä? Ei ihan sama kuin 60km maantienopeudella. Toisin sanoen, vajaavetoisista Ampera varmaan yksi parhaista, nelikoissa ruotsalaiset menee viiden vuoden etumatkalla menojaan.

                           Comment


                            Eikös Volvoissa ollut sellainen ominaisuus liittyen nelivetoon ja sähköön, että sähkön loputtua takapää lopettaa vetämisen? Vai saako jostain pakotettua takaisin päälle?

                            Comment


                             Alkuperäinen kirjoittaja Tekniikan Maailma - TM-ajettua: Volvo V90 T8 AWD Inscription 2018
                             Vaikka akku olisi tyhjä, takasähkömoottori saadaan nelivetotilassa tai pidon uupuessa käyntiin polttomoottorin pyörittämän generaattorin avulla.
                             Ei ollut.

                             Comment


                              Alkuperäinen kirjoittaja Buuhiz- Näytä viesti
                              Eikös Volvoissa ollut sellainen ominaisuus liittyen nelivetoon ja sähköön, että sähkön loputtua takapää lopettaa vetämisen? Vai saako jostain pakotettua takaisin päälle?
                              Pahempi (?) ongelma (?) on se, että sähköajossa Volvo on takavetoinen. Polttomoottorin käynnistyminen tapahtuu viiveellä ja auto on hetken "eriparinen". Toki tämä on lähinnä talvikauden ja liikennevalojen sekä risteysten ongelma.

                              Comment


                               Tuo pitäisi päästä käytännössä itse kokemaan. Tosiaan tilanne on just noin kun Tero kuvaili. Polttomoottori vetää etupyöriä ja sähkö takapyöriä. Pelkällä sähköllä mennään takavetona ja kun tarvitaan lisää kulkua tai pitoa niin bensakone starttaa. Tämän sivukeskustelun voisi oikeastaan siirtää jo sähköautoketjuun kun ei liity enää mitenkään otsikon pallosalamaan.

                               Comment

                               Working...
                               X