Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 4F FWD multitronic ääntelee.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 4F FWD multitronic ääntelee.

    Taustaa: Vuoden 2006 4F 2.4 V6 multitronic, moottori vaihdettu korjaamolla Lappeenrannassa maaliskuussa. Vaihdossa unohtunut muunmuuassa:

    - iskarin yläpää auki
    - vaihteiston kehäpultti auki, irtonaisena rakenteissa
    - apurunko miltei irti, pystyi ruuvaamaan sormineen auki

    Tilanne nyt:
    Ylämäkeen peruutettaessa pitää tärrärrärr ääntä, ihan kuin jokin olisi löysällä. Eteenpäin lähtiessä resonoi, putki ei hakkaa lämpöpelteihin. Ääni ylämäkeen peruutettaessa kuuluu selkeästi sisälle. Suurinpiirtein etupenkkien kohdalta. Kysymys kuuluukin, että mitkä muut pultit tämä asentaja unohti auki? Vaihdelaatikon ja koneen välisen liitoksen? Lisäksi tärinää ratissa 140kmh/2700rpm. Autossa kaikki kunnossa ennen koneen vaihtoa paitsi itse kone tietysti.

    #2
    Vaikea sanoa mitä kaikkea on voinut jäädä tarpeeksi kiristämättä. En jaksa uskoa että moottorin ja laatikon välinen liitos irti olisi. Jos pääset nosturille tai montun päälle, niin aika helppo on sitä kautta tutkia irti olevia paikkoja. Onko oikeasti ongelma, jos ohjauspyörää vähän tärisyttää 140km/h nopeudessa, suomessa kun suurin sallittu nopeus on 120km/h? Ohjauspuörän tärinä voi tulla vetoakseleista/-nivelistä, vanteista tai renkaista. Eikö tuota kannattaisi remontin tehneessä liikkeessä käydä vähän ihmettelemässä?

    Comment


    • #3
      Ei ole ongelma tuo 140kmh, sillä en tee mitään, harvoin tulee tuollaista haipakkaa työnnettyä. Ajattelin vain josko liittyisi tarinaan. Audilta sanottiin puhelimessa, että voisi esim. olla vetarin laippa mikä ääntää, jos unohtunut auki. En pääse kahteen viikkoon mihinkään, kun vaihdan huomenissa maata ja lähden lomalle.

      Ääni ei kuulosta vaihdelaatikon vialle, se toimii turhankin hyvin multitroniciksi. Joku siellä varmasti on auki, muttakun keksisi että mikä. Kyseiseen korjaamoon en pääse autoa juuri nyt viemään johtuen 300 kilometrin välimatkasta.

      Comment

      Working...
      X