Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 80 2.0e käyntihäiriö

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Ilmavuoto voisi olla yksi syyllinen. Joku huohotus- tai alipaineletku vuotaa, imutorvessa vuotoa ilmamäärämittarin jälkeen tai sitten ISV (tyhjäkäynnin tasausluisti) jumittelee. Lambdavikakaan ei ole pois suljettu, se kyllä luulisi tuntuvan muillakin kierroksilla.

  Comment


   Omassani auttoi tyhjäkäynnin tasaamiseen ISVn puhdistus. Otin irti autosta ja suihkuttelin carb cleanerilla useita kertoja. Luistin aukeamista voi testata laittamalla 12 volttia ISVn liittimiin.

   Comment


   • Kun on lueskellu tätä viestiketjua niin tuntuu että jokaisella B4 ABK moottorisella Audilla on ollu eri oireet käynnin suhteen.. Täältä tulee omani vaikka edellisestä postauksesta on jo pari vuotta.
    Auto on siis -93 80 B4 jolla ajettu n. 240tkm,alkujaan tuotu Saksasta joskus v.2005. Auton mukana tuli todella kattava kuitti kokoelma korjauksista Suomessa ollessaan sekä huoltokirjaakin oli Saksan päässä täytelty. Ongelma kuitenkin ovat olleet tämän auton kohdalla päästöt,melkeinpä joka toisella leima reissulla on tullu hylky juuri päästöistä. Itse olen leimannut auton nyt 2 kertaa ja kumpiki kerta on ollu arpapeliä. Kuittien mukaan lähimenneisyydessä on vaihdeltu kattia ja lambdaa. Auton pakokaasutkin tuoksahtaa nenään pistävän kitkerältä.
    Ennen edellistä katsastusta kävin korjaamolla ottamas päästöt ja ne eivät oikein meinannu mennä sallittuihin rajoihin,varsinkaan tyhjäkäynnillä.
    Lämpimänä kun pysähdyt liikennevaloihin tai risteykseen niin tyhjäkäynti jää n.1100rpm korkuudelle,tasasesti kylläkin. Se pysyy siinä n.30sek ja sitten se tippuu hiljalleen mittarin mukaan n.950 rpm. Onko tämä ominasuus tälle moottorille vai mikä mättää ? Kylmällä koneella kiekat tippuu samantie siihen n.950 rpm.
    Auto on ollu mulla vuoden ja ostin sen leimaamattomana mm päästöt oli metässä.
    Mitä on vaihdettu : Lämpötila tunnistin + lämpömittarin tunnistin,sytkä osat,johdot ja lambda(vanha oli musta) Isv venttiiliä en oo putsannu,johdon kun nykäsee irti niin kiekat tipahtaa tasaseen 500 rpm. Muutama rele joista täälä on keskusteltu. Ilmamäärä mittari lähellä ilmanputsaria. Kansiremppakin osu kohille heti alkuun.
    Auto muuten toimii ok ja kulutuskin kohillaan ainakin matka ajossa.
    Mistä lähtis tota kitkerää pakokaasu juttua viel ettimään ?

    Comment


    • Suuttimet kusee.. Tai autolla hyssytelty.. Tukkeentuu.. Konetielle ja mittaus heti perään.

     Comment


      Tuossa taannoin muistan sellaisen sähköruiskullisen 80 2.0E avantin johon oli tehty täydellinen koneremontti ja remontin jälkeen päästöjä ei saanut millään järkevälle tasolle, vaikka ne ennen remonttia olivat olleet oikein. Auto seisoi montavuotta kun kukaan ei vikaa löytänyt, ennenkun eräs seppä rupesi tutkimaan kaikki läpikotaisin uudestaan ja viimein löytyi joku piuha jita nyg en enää muista tägän hätään muutakun, että se oli laitettu väärään paikkaan kiinni laturin takana. Eli siis se joko olisi pitänyt olla siinä moottorin kannessa kiinni, mutta se käy suoraan myös laturiin jonku pultin alle, tai toisinpäin ja tämän jälkeen vika korjaantui. Itselläni ei ole mitään muistikuvaa mitä siellä laturintakana näissä on kun tästä on aikaa n.15vuotta kun tämä tapahtui. Eikä ole mitään käryä, että mitä kyseiset piuhat toimittaa. Mitä nuihin tyhjäkäynti ongelmiin tulee, niin niinkuin täällä moni on jo vuosienvarrella sanonut, niin omassa mekaanisella ruiskulla olevassa 2.0E:ssä humpaaminen tai tehottomuus johtui yleensä hallanturista, määränjakajan jälkeisestä imuputken vuodosta, jotka aivan kopouroita jo kaikissa tänäpäivänä, isv:stä tai yhdessä oli myös pakoputki tukossa. Myös itse määränjakajissa on vikaa ja sitä ei bälttämättä huomaa, ennenkuin on käynyt useammalla samanlaisella audilla ajamassa, niin toiset on helkkaristi laiskempia kun toiset, kun kunnossa ollessaan tuollainen 80 audi potkii vielä kakkosella tyhjää "kaasusta" sadekelillä.

      Comment


       Lambda mallia biltema tms.?

       Comment


       • Lambda on mallia Bosch ja ihan omilla liittimillä,irti otettukin oli Bosch joka oli ihan musta kärjestään.Jalkaakin se on saanu ku kun sillä on tullu kelkottua jo 9000 tkm. Sjk-Vantaa väliäkin on hinkattu moneen otteeseen. Hall-anturikin on ollu pikkasen kartalla kun on 2 kertaa itellä tehnyt ettei lähe käyntiin vaikka tunti taaksepäin toimi ihan hyvin. Kuiteista päätellen auto on hinattu vissiin kahteen otteeseen korjaamolle samaisen vian takia viimesen viiden vuoden aikana. Kuinkas tollasia suuttimia lähet mittaileen falskaako ne vai ei ?
        Tossa päästöarvoja viime keväältä
        Nopea joutokäynti
        co 0,293
        co2 14,43
        hc 21
        o2 0,47
        lambda 1,003

        Tyhjäkäynti
        co 0,0503
        co2 14,39
        hc 22
        o2 0,47
        lambda 1,019
        Autolla oli ajettu motarilla 30min lenkki ennen päästöjä.
        Leima tuli kun auto oli muuten ok.
        Otattaessa näitä arvoja niin ekaks näytti ihan hyvältä mutta kun jäätiin odotteleen että tyhjäkäynti laskee alla tonniin niin sitten olikin jo muut arvot yli rajojen. Eli onko toi tyhjäkäynnin koholle jääminen 30sekunniksi joku ominaisuus vai joku häikkä ?

        Comment


         Ei se kyllä ominaisuus ole. Aika johdonmukaiset päästöt, CO nousee kun saa kierroksia. Palaminen siis huononee jostain syystä. Onkohan jako varmasti kohdillaan? Happea ei näytä olevan ylimääräistä ainakaan tolkuttomasti, mutta kai se voi ilmavuotokin olla.

         Toinen huonon palamisen syy voisi olla huono kipinä, tai sytkän väärä ajoitus. Oletettavasti myöhäisellä, jos ei ole kohdallaan. Noiden tsekkaus olisi helpohko ja edullinen homma.

         Comment


         • Kiitos Arto S.
          Jako siinä oli vissiin hampaan metässä kun rupesin kantta repiin irti viime syksynä venttivarrenkumien takia auki. Vaikka kuinka pyöritteli myllyä niin merkit ei kohdanneet,siis nokan rattaan piste/nuoli ja kampuran nuoli/viilto hihnapyörällä. Siitä on hihna katkennu ex omistajalla ja uus hihna ja kiristin oli laitettu jossain Delta-autossa tampereella v.2016. Nyt sen pitäis olla kohillaan. Sytkäkin laitettiin silmämääräsesti pyörijän näyttämään merkkiä jakajan runkoon.Öljyn katku hävis siinä rempas mut se kitkerä pakokaasu tuoksu jäi. Taidan seuraavaksi vaihtaa sen Hall anturin ja sen jälkeen mennä sytkän säätöön.

          Comment


          • No niin virranjakajan kanssa kävi sitten niin että oli pureutunu lohkoon oikein kunnolla.. Crc uittelun ja vasaran kanssa se rupes vähä liikkumaan ja sain sitä hieman siirrettyä aikasemmalle. Kierrosten korkealle (n.1100rpm) jäänti 30 sek ajaksi kuumalla koneella hävis ja tyhjäkäynti muutenkin tippui neulan verran. Ajanut en kummemmin muutakun pihassa. Se hall anturi menee sit vaihtoon,otti vissiin osumaa vasaroidessa kun kierroslukumittari kuoli,toimii hetken kun hall töpseliä vääntelöö.

           Osaako kukaan sanoa mikä korjaamo osais säätää sen sytytyksen Seinäjoen seudulla ?(tai joku foorumilaisista) Itseeni en luota enkä omista ajoitus lamppua.

           Comment


            Ettet onnistunut sitä liitintä/johtoja särkemään?

            Comment


            • Anturin pistokkeesta lähti paloja.

             Comment


             • Autoon uusittu tyhjäkäynti venttiili (moottori). Nyt käynti "heijaa" ylös alas. Kun pistokkeen irroittaa moottorilta tyhjäkäynti ok mutta kylmänä tottakai liian pieni. Imuvuotoja ei ole mistä vikaa etsimään.
              Moottori siis 2.0 bensiini.
              Viimeksi muokannut Killeri; 15.5.2020, 10:12. Perustelu: Viestit yhdistetty.

              Comment


               Onko uusittu venttiili uusi, eli varmasti kunnossa? Vian kuvaus vaan sopisi juuri pykeltävään tyhjäkäynnin säätöön.

               https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...-vika-korjattu

               Tuolla ABK-aiheista keskustelua, joka sisältää vinkkejä käyntihäiriöistä, mikäli ei muuten ala vikaa löytymään.

               Comment


               • Uusi paketista otettu ja ongelma tuli samalla kun osa vaihdettiin.

                Comment


                • Autoon uusittu kaasuläpän asentotunnistin tyhjäkäynti venttiili. Kaasuläpän perus-säätö tehty. Uusittu lämpötila-anturit. Tyhjäkäynti ei vaan pelaa jos kytkee tyhjäkäynti venttiilin johdon kiinni niin tyhjäkäynti "humppaa" 500-1500rmp välillä. Olisiko vielä ideoita mitä tehdä. Nyt kun tyhjäkäynti venttiili on irti sähköisesti niin tyhjäkäynti ok mutta kylmänähän se ei jaksa käydä vaan vaatii kaasua.

                 Comment


                  Jos ilmavuotoja ei varmasti ole, seuraavaksi sitten ilmamassamittarin ja lambdan tutkintaan. Oireet kuulostavat kyllä ihan ilmavuotohommille.

                  Comment


                   Eikö siinä ollu joku stoppariruuvi kaasuläpälle mistä pystyi ruuvaamaan lisää tyhjäkäyntiä? Itellä oli kans ongelmaa, että talvisin tahtoi jumittaa se ISV (tyhjäkäynti jäi ylös) niin otin siitä töpselin irti ja ajelin ilman. Tästä on jo jonkun aikaa mutta muistelisin, että ruuvasin sitä stopparia vähän ulos just ettei sammunu kylmänä tyhjäkäynnille. En koskaan raaskinu ostaa uutta orkkis/hella ISV:tä kun ne oli niin sikahintaisia ja parin kympin kinkkimallit vaikutti ihan roskiskamalta.

                   Comment


                   • On ruuvi tyhjäkäynti tosiaan kylmänä liian pieni mutta jos ruuvaa suuremmalle niin lämpimänä "huutaa" liikaa. Nyt kun tyhjäkäynti venttiilin piuha irti niin tyhjäkäynti lämpimänä ok mutta silti välillä jää 1200rpm vaikka venttiili siis ei kytkettynä lainkaan. Taidan kokeilla sitä ilmamäärä mittarin vaihtoa muut temput jo tehty.

                    Comment


                     Ei kai sitä vikaa tarvitse etsiä muualta kuin isv venttiilistä, jos vika on tullut samalla, kun se vaihdettiin.

                     Comment

                     Working...
                     X