Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 2.8 Quattro (ACK) polttoaineen kulutus.

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 2.8 Quattro (ACK) polttoaineen kulutus.

    Eli kyseinen auto tuplasi bensan kulutuksen sytytys johtosarjan vaihtamisen jälkeen. Yksi tulpanjohto oli murtunut poikki ja pääsi muutaman kerran käymään viidellä pytyllä. Uusien johtojen jälkeen kulutus pysyin noin päivän normaalina (kevyt kaupunki ajo alle 12l/100km mutta nyt pintakaasuajolla kulutus on 22l/100km.

    vcds näytti että moottorin lämpötila-anturi koneen ollessa lämmin n.+97,5C.
    Ei nyvi eikä pätki, vetää hyvin mutta mistä tuo kulutus nyt voi oikein johtua?

  • #2
    onkos uudet tulpat minkä väriset ? siis onko edes liki normaalia vai umpimustat ?

    Haiskahtaa vähän siltä että ois ottanu katti / lambda itseensä tuolloin kun on käynyt viidellä ja samalla särkenyt jommankumman / molemmat.

    mitä vcds näyttää pitkänajan lambda-trimmiksi ? onko maksimissaan plussan puolella ? jos se on normi niin epäilisin että ois vastapaineet nousseet sulaneen katin takia.

    Comment


    • #3
      Tulpat vaihdettu 6kk sitten ja ovat mustan väriset. ne putsailin ja laitoin takaisin. Tänään otin molemmat lambda anturit irti ja hehkutin karstat pois sekä mitattii samalla niitä propaanipolttimen liekistä ja kutakuinkin samanlaiset arvot molemmista saatiin. Katti on 3" kisakatti puolessä välissä auton koria.
      Bensan käry on reilu kun tallissa käyttää autoa ja polkee kaasua.

      Comment


        #4
        En usko että yhden tulpanjohdon pätkiminen tuhoaa kattia tai noh, mulla ei noin ainakaan käynyt saman koneen kanssa vaikka useampi sata kilometriä sillä oli ajettu viallisella tulpanjohdolla.

        Lambda-anturit ja lämpötila-anturin vaihtaisin ensin...ja päästömittaukset/vikakoodinluku vois kans kertoa jotain...
        Viekö se oikeasti noin paljon vai näyttääkö mittari väärin ?

        Comment


        • #5
          vcdsllä kateltu ja lämpöanturi näytti normaaleja arvoja eikä sieltä löytynyt yhtään häiriö koodia? :O
          1/4tankillinen 40km. bensamittarista arvioiden... akun johtoja käytetty irti että nollais lambdojen 'perusarvot' häiriö tilanteiden jäljiltä. Ei vaikututsa.

          Comment


          • #6
            Mulla ainakin bensamittari tippuu puoleen n.200km matkalla. Toisella puoliskolla ajaa n.350-400km. En tiedä onko tankin muoto vai mikä. Hesarin autojen tyyppiviat kertoo saman.

            Comment


            • #7
              En tiedä onko tankin muoto vai mikä.
              nelivedoissa taitaa olla muoto kun kardaani menee siitä välistä. Ainain VW:ssä oli kolme anturia yhden sijaan (joista muuten yhdenkin hajoaminen saattaa saada mielenkiintoisia efektejä aikaan mittarissa).

              Mitä taas tuohon kulutuksen nousuun ja bensanhajuun tulee niin omassa ACK:ssa aikoinaan nimenomaan lämpöanturi auheutti samankaltaisia oireita. Tosin kulutus ei ollut ihan tuota luokkaa (<18). Näytti Climatronicilta katsottuna 40-50 astetta kun olisi pitänyt olla jo lämmin (60+). Koodeja ei tosiaan tullut.

              Comment


              • #8
                Mullakin ailahtelee bensamittari tosi typerästi A4 B5 Sedan 2,4 30v v6:ses. 40 euroa 98:sia tanakates pääsee sen n.200km. litra hinta tääläpäin 1.6 - 1.7,- euroa. Tällä hetkellä ennätyksellisen alhaalla. 1.583,- :-P

                Comment


                • #9
                  Hesarin tyyppiviat sivusto on näköjään päivitetty. En tajunnut tutkia ensin. Ennen siellä ilmoitettiin bensamittarin ihme näytöistä(quattro) Kai nykyjään uskotaan enemmän Autobild suomi juttuja, joissa ei puututa ko. ongelmiin.

                  Comment


                  • #10
                    TMnetistä löytyi tyyppivikalista ja siellä mainitaan tämä quattron bensamittari ongelma. Jos olet miettinyt kulutusta vain mittarinäytön perusteella, niin ei syytä huoleen. TMnet: Onpas Audeissa paljon vikoja.

                    Comment


                    • #11
                      Kulutus korjaantui.

                      Vaikea sanoa miten mutta, normaalilla ajolla yht'äkkiä n.100km ajon jälkeen kulutus tippui alle 12l/100km kaupungissa ja matka ajossa mennään n.8.4L/100km...

                      Comment


                      • #12
                        Nämä tyyppiviat, lukeeko ja uskooko joku niitä?
                        Todennäköisesti anturi kettuillut, ja ne näytön kulutus lukemat ei aina oo luotettavia.

                        Comment

                        Working...
                        X