Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 vuotaa öljyä ja sytytys temppuilee

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 vuotaa öljyä ja sytytys temppuilee

    Elikkäs A4 alkoi temppuilla pari viikkoa sitten. Lähin normaalisti liikkeelle ja kone alko käyä kolmella pytyllä. Autoon vaihdettiin uudet tulpat, vanhat oli jo aikansa eläneet. Ykköspytyn tulppa oli täysin karstottunu mustaksi ja pytyn sisällä näky öljyä ja bensaa. Tulpan vaihon jälkeen auto toimi normaalisti sata kilometriä, kunnes vika palas. Uus ykköspytyn tulppa oli jälleen karstottunu mustaksi, muissa ei mitään vikaa. Myös tulpanjohot on vaihettu, ei vaikutusta.. Välillä toimii normaalisti ja sitten taas kolmella pytyllä.

    Tulpan vaihon yhteydessä huomattiin öljyvuoto koneen vasemmalla puolella, pakosarjan päällä oli öljyä. Venttiilikopantiiviste on vaihettu ja toiseen kertaan tarkastettu. Samalla on vaihettu huohotinputki (lyhyt pätkä) ja eilen vaihdettiin vielä öljyt ja suodatin. Kone on puhistettu Bräkleenillä kuivaksi ja vuotokohtaa etitty. Ei tunnu löytyvän ylhäältä eikä alhaalta, pakosarjan päälle tiputtaa edelleen öljyä. Pakosarjan alapuolella vuotoa ei ole. Öljynpaineet on mitattu ja ne oli ok.

    Auto on vuoden 2000 A4, 1.6 koneella. Jakopään remppa on tehty viime kesänä.

    Mitä seuraavaksi? Auto on menossa vikakoodien lukuun huomenna kun EPC-valokin tuntuu temppuilevan.

    #2
    Yhdessä tutussa samankoneisessa 3B Passatissa oli hyvin samat oireet. Vaihdettiin vikaa etsiessä nokkien asentotunnistin ja kampiakselin asento tunnistin.
    Lopulta pääteltiin että männän renkaat olisi niin loppu että öljyt pääsisi sylinteriin ja tämä karstoittaisi aina sen yhden tulpan pilalle. Ohivuoto mittauksella tuota mahdollisuutta voi alkaa pois sulkemaan.

    Comment


    • #3
      Tulipa tänään tutkittua autoa tarkemmin ja neste joka valuu pakosarjan päälle onkin bensaa. Sitä näyttää tulevan moottorin ja pakosarjan välistä tihkuamalla. Voiko olla joku tiivistevika? Ykköspytyssä on tosiaan bensaa ja se toimii välillä ja välillä ei.

      Comment

      Working...
      X