Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pitääkö torsen ääntä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Pitääkö torsen ääntä?

    "Uuden, käytetyn" auton ostin tuossa äskettäin (speksit vasemmalla) ja tietty vainoharhaisena kuuntelee kaikkia mahdollisia ääniä. Edelliseen autoon verrattuna monikin asia on muuttunut, kone kasvoi, tullu torsen mukaan, nyt on tippi eikä manuaali ja alla ilma-alusta ja tämä uusi ääni. Kevyellä kaasulla ajaessa varsinkin pihasta lähdön jälkeen (mutta joskus muullonkin) korviin tarttuu sellainen tasainen, ei oikeastaan häiritsevä, uuuuuuuu, ei kovin korkea tai pistävä ääni. Aluksi ajattelin sen tulevan kulahtaneista renkaista, koska on siihen sopivalla taajuusalueella, mutta nyt on uudet kumit alla ja mielestäni ääni kuuluu edelleen. Ääni häviää mielestä, jos siihen ei keskity eikä sitä välttämättä tavoita enää millään. Eli tuskin edes kuuluu koko ajan. Täytyy vielä tarkkailla... voiko tuo tulla jotenkin nelivedosta?

    #2
    Eipä se neliveto pidä ääntä sen enempää ku mikään muukaan veto. Tasainen ulina viittaa yleensä kuluneeseen pyöränlaakeriin tai laahaavaan jarruun.

    Comment


    • #3
      Turbo?

      Comment


        #4
        Tosiaan jos aikaisempi auto ollut vapari, niin ahdettu tuo uusia ääniä:)

        Comment


        • #5
          Kuuluuko sitä ääntä myös moottorin sammutuksen jälkeen, tai yleensä ääntä. Turbokin voisi ääntää tuohon suuntaan...

          Toki "viaton" turbo ei pidä mitään ääntä.

          Comment


          • #6
            Sen verran on liikkuvaa osaa turbossa, että aika seppä saa olla että siitä äänettömän tekee.

            Comment


            • #7
              No tuossa vasemmalla on vastaava "pata" ilmeisesti sellaisen sepän jäljiltä ettei mitään kuulu, siis turbosta ja on kokemusta useammastakin äänettömästä, kuin myös sammutuksen jälkeen ääntävästä...

              Comment


              • #8
                2.0 tdi oli aikasempi ja ei tuo nyt oman käsityksen mukaan turbolta kuulosta. Taitaapi kuulua myös moottorijarrutuksella eli viittais jotenki enemmän auton rullaamiseen kuin vetoon. Ehkä mä tosiaan oon vaan vainoharhainen. Pitää kuitenkin tarkkailla tilannetta, kun vuosi on takuuta. Auto on 52 tkm ajettu.

                Comment


                • #9
                  Millanen on ilma-alustan kompuran ääni ja millon se toimii?

                  Comment


                  • #10
                    Kuuma keli --> Flekti huutaa?

                    Comment


                    • #11
                      Ei se aamulla pihasta lähtiessä moottorin ollessa kylmä voi oikein flekti olla. Kerran se torsen ei pidä (tai ainakaan ei pitäisi pitää) ääntä, niin täytyy nyt havannoida lisää.

                      Comment


                        #12
                        Torsen ei ole mikään ihmelaite. Se on keskitasauspyörästö. Mietipä, että milloin keskitasauspyörästö toimii. Silloin, kun etu- ja taka-akselien välillä on pyörimisnopeuseroa. Muuten se on pelkkä kiinteä möntti siellä välissä, ellei oteta huomioon renkaiden kokoeroja ja kääntymisen aiheuttamaa pyörimisnopeuden muutosta. Sen vaikutus on kuitenkin pienessä nopeudessa aika vähäinen.

                        Turbon äänen havaitsee käyttämällä kaasupoljinta, äänen pitäisi vaihtua.

                        Comment


                        • #13
                          Auto on 52 tkm ajettu.
                          Eiköhän nyt jätetä jo arvuuttelu kuluneista härpäkkeistä kun autoa ei ole edes sisäänajettu vielä kunnolla. Ihan kiinnostaisi mistä noin tallissa pidetyn tuon tasoisen auton voi löytää, onko ns. Kiteen kyläpastorin entinen auto? Vai Schwarzwaldin vastaavan virkamiehen?
                          Mitä tulee Torseniin, tokihan se mötikkä siellä aina pyörii kannatinlaakerinsa varassa ja se voisi ääntä pitää kuten kardaani yleensä, mutta ei noilla matkoilla ellei ole jäänyt öljyt pois jo tehtaalla...
                          Nippa nappa 2 kertaa huollettu pirssi...

                          Comment


                          • #14
                            Kiitos vastauksesta Pasi, mutta olin jo sen verran hyppinyt aiheesta tuossa "millon toimii" kysymyksessä, että tarkoitin sitä ilma-alustan kompuraa. Sekin varmasti jossain vaiheessa ääntää.

                            Comment


                            • #15
                              Pende, onhan näitä vähän ajettujakin, tälläkin pelillä menty 4 tkm vuodessa: http://www.nettiauto.com/5533500. Mutta olin siis hakoteillä tuossa, voihan olla ihan ominaisäänikin, emäntäkin sen huomas ja sano et tässä on edelliseen (oli siis -07 A4 2.0TDI) verrattuna hieman korkeamman sävyinen ääni.

                              Comment


                              • #16
                                Jankataan nyt vielä, eli sanoisin ettei ilman kiihdytystä (äksympää) saa kuulua muuta kuin korkeintaan rengasääniä ja ne tuntee siitä kun ajaa sellaista pintaa jota ei ole nastoilla rouhittu, silloin ei kuulu kuulua mitään. Toki kun autossa on jo moottori niin se kertoo jos isännällä tulee kiire, sanoisin että 2 litraisen jälkeen pitäisi olla siirrytty äänettömämpään suuntaan vaikka puhelinpylväät sakenee paljon tiuhempaan...

                                Comment


                                • #17
                                  Jaaha, poikamaista hätäilyä oli tämä, ajoin tänään n. 600km erilaisilla pinnoilla ja vedoilla jne enkä kuullu sitä ääntä kertaakaan. Kyllä tais kuitenki olla ne kulahtaneet Pirellit, jotka sitä ääntä piti vaikka olin muka noilla uusillakin kumeilla sen havainnu. Ei siis mitään ylimääräsiä ääniä paitsi prkl pelkääjän puolen ovi jostain vähän natisee ;).

                                  Comment

                                  Working...
                                  X