Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 1.9 TDI vinkaisee hihnan suunnalta (vika korjattu)

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 1.9 TDI vinkaisee hihnan suunnalta (vika korjattu)

    Olen tuore A6:n omistaja, vasta alle 1000 km takana. Profiilin A6 1.9 TDI (AVF) -03, aj. 189 tkm on alkanut pitää heti käynnistyksen jälkeen muutamia kertoja vink -ääniä hihnan suunnalta ja sen jälkeen on taukoa ennenkuin ääni kuuluu uudelleen. Laturin vapaakytkin on vaihdettu 152 tkm kohdalla ja jakohihna 188 tkm. Edellinen omistaja epäili että tuo laturin vapaakytkin/pyörä olisi tullut uudelleen tiensä päähän, eli voisi olla susi yksilö (Bosch).

    Haulla löytyi pari ketjua:
    http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=66216
    http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=89956

    Pihassa pääsen tutkimaan vähän, mutta isommat täytyy teettää korjaamolla. Vinkkejä?
    Viimeksi muokannut Jani R.; 22.5.2013, 08:21.

  • #2
    Laturin vapaakytkimen saat testattua helposti. Hihnan kiristin löysälle (muista lukita, äläkä päästä siis puristamaan ilman hihnaa) ja hihna pois laturin päältä. Pyöräytä laturia voimakkaasti normaaliin pyörimissuuntaan ja pysäytät siitä hihnapyörästä. Laturin pitäisi jatkaa sisällä pyörimistä ja tuon hihnapyörän pysähtyä. Näkyy ja kuuluu kahinaa. Jos koko paketti pysähtyy, niin vapaakytkin on kaput. Korjattu laturi (kun vie vanhan vaihdossa) maksaa jonkun 120€.

    Seuraavat testikohdat: Jos hihna oli kauan saanut kitistä, on ne hihnapyörien urat aika täynnä sitä kuluneen hihnan jäämiä. Esim. itsellä se nytkytteli jonkin aikaa, ennenkuin sain vihiä laturin vapaakytkimestä (en tajunnut tutkia laturia). Kun se hihna hyppyytteli ja luisteli siinä päällä, oli sitä kuonaa ohjaustehostimen rullassa jne. Eli kaikki rullat pesuaineella pesu ja jollakin jäykällä hammasharjalla hinkkaus. Sillä parani. Onhan hihnakin uusittu laturin yhteydessä?

    Kiristin kunnossa?

    Sitten onkin seuraavaksi ohjaustehostin ja ilmastoinnin kompuran tutkiminen.

    Comment


    • #3
      Kiitos. Tässä ei oikein ole aikaa pudottaa keulaa huoltoasentoon, joten silmäilin vain yläkautta ja moniurahihna näyttää hyvältä urapuolelta. Tasainen puoli on vähän kiilloittunut. Mitään kuluneen hihnan jäämiä ei kauheasti näkynyt, mutta se johtuu siitä että huomasin tämän ajoissa.
      Vika oli 2-3 päivää poissa ja nyt palasi, mutta ääni muuttui alle 10 sekuntia kestäväksi kriiiik -ääneksi, joka alkaa minuutti tai reilu käynnistyksen jälkeen.

      Pyörimisuunta on siis myötäpäivään ja edellisessä Volkkarissa kiristin toimi ihan vääntämällä.


      Todennäköisesti pelkkä pyörä/laturin vapaakytkin (ei koko laturia) on uusittu (37 tkm sitten) ja laturi on edelleen alkuperäinen.

      Netistä löytyy hyvin ohjeitakin:
      http://penti.org/~harald/audi/audi-a4-b6-altenator.pdf

      Comment


      • #4
        Tulin sopivasti kipeäksi ja vein huoltoon. Huolto korjasi tämän pikkuvian ilman eri veloitusta samalla kun laittoi kuopan takia tyhjentyneen renkaan ja vetonivelen suojakumin kuntoon. Syynä oli ilmastoinnin kompuran apulaitehihnan löystyminen, joka on kuulemma tyyppivika myös Passateissa. Täytyy antaa täydet pisteet Powerbytelle.

        Comment

        Working...
        X