Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

1.8t A4 liiallinen bensan kulutus?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    1.8t A4 liiallinen bensan kulutus?

    Tervehdys!!

    Hommasin juuri kysyisen audin(1996) ja bensaa menee noin 12l/100km. Olen ajanut autolla ihan normaalisti enkä repinyt lainkaan ja tuntuu että bensamittari laskee silmissä. Missä voisi olla vikaa??

    #2
    Mulla ainakin ko. vaivaan auttoi lambdan vaihto.

    Täällä palstalla on ollu juttua melko paljon aiheesta, jotenka vanha kunnon "sööts" käyttöön vaan rohkeesti.

    Comment


      #3
      Itselläni ollut sama homma, että audi ryypännyt yli 10 litraa ihan sama miten ajanu. Tällä viikolla vaihdoin uuden Boschin lambdan, ja samoihin aikoihin huomasin, että takajarrut laahaavat, eivät paljon, mutta sen verran, että varmasti vaikuttaa kulutukseen. Pitää takajarrut vielä herkistellä ja sitte alkaa katsomaan paljonko se + lambdan vaihto on vaikuttanut kulutukseen?

      Comment


      • #4
        pitänee perehtyä asian kans..mun TQ on kuluttanut 30000 km keskiarvona myöskin luokkaa 12 litraa/100km mikä on näillä bensahinnoilla ja kuitenkin tollaiselle singerille kauheesti! Kulutuslukemat lähes samat (lue: yhtä korkeat) ennen ja jälkeen lastuttamisen..

        Lamda anturiko? muita ideoita?..älkää ehdottako oikean jalan/kaasupolkimen käyttöä:-)

        Comment


          #5
          Hello,

          Nyt on lambda uus, takajarrut herkistelty ja alut (17" 225/45) vaihtuneet (15" 185/55) kitkoihin.
          Kävin tankilla ja tein laskutoimituksia ja yllätys oli enemmän kuin SUURI !

          Ollut seka-ajoa, enimmäkseen kaupunkiajelua, ja keskikulutus 8.1 litraa / 100km. Ennen toimenpiteitä ei tahtonut päästä alle 11 litran millään. Eli n. 3 litraa /100km kulutus putosi, ja se on aika paljon.

          Sitä on vaikea sanoa kuinka paljon mikäki vaikutti kulutukseen, mutta olen enmmän kuin tyytyväinen.

          Comment


          • #6
            Mulla sama homma. Sekalaisessa ajossa 144tkm ajettu -99 1.8tQ imasee sen 11,5l. Täytyy varmaan koittaa tuota lambdan vaihtoa. Vikakoodit on luettu ja kaikki näyttäis olevan ok.

            Comment


            • #7
              Itsellä on myös ruvennut syömään normaalia enemmän. Ennen meni keskimäärin 10 litraa satasella, nyt on keskikulutus ollut lähellä 11 litraa.

              Haen tänään uuden Boschin anturin, saas nähdä miten käy.

              Comment


              • #8
                Ilmotelkaas sitten auttoko lampdan vaihto. Itsellä keskikulutus tuossa 10.5l tienoilla. Tosin saattaa nuo kylmenevät kelit ja kylmästartitkin ruveta haukkaan tähän vuodenaikaan ja nostaa kulutusta hitusen.

                Comment


                • #9
                  Aiheesta ulkona hieman, mutta en malta jättää mainitsematta. Mulla kulutus laski noin puoli litraa kun vaihdoin talvirenkaat ja lumet tuli maahan. Liekö tuo kaasujalka keveni valkeiden teiden myötä ja onhan nuo talvirenkaat niin kauhean kapeatkin. Tulis nyt vielä pakkasiakin niin näkis mihin tuo kulutus tästä lähtee.

                  Comment


                  • #10
                    Enpäs hakenutkaan lambdaa tänään, kun eräällä nimeltämainitsemattomalla yrityksellä olikin hyllyssä käytetty/testattu lambda, jota puhelimessa kuitenkin myivät uutena. Jäi sitten ostamatta.

                    No kuitenkin kerron vaikutuksen kun olen saanut tuon jostain muualta ja testattua pari kuukautta.

                    En sitten tiedä kohdallani kylmäkäynnistysten vaikutusta kuukauden keskikulutukseen kun ajomatkat on kuitenkin suht pitkiä ja kone on lämpimänä suurimman osan matkasta.

                    http://www.tankkaus.com/graph_yearcons.php?car=3934

                    Comment


                    • #11
                      Samaa asiaa olen pohdiskellut tässä viimeaikoina, bensa palaa vähän turhan nopeaa tahtia Laitetaan lukemalle pohjat, edellisen tankillisen keskikulutus oli tasan 13l. kokonaisuudessaan kaupunkiajoa, mutta sievää sellaista. Ajamani matkat ovat lyhyitä, joten moottori ei ehdi lämmetä normaalilämpöön. Koneen jatkona on tiptronic, joten sekin varmaan vaatii veronsa.

                      Eroa syntyy kun ajetaan pidempää matkaa, mutta kulutus on sittenkin liian korkea, 70%:a pitkää matkaa ja loput kaupungissa on kulutus siltikin 10,1l. Lambdojen vaihto voisi auttaa asiaa, mutta ei kehtaisi arvailujen perusteella lähteä niitä vaihtamaan kun tuntuu olevan aika kallista lystiä. Paikallinen tarvikeliike antoi boschilaisten hinnaksi 250-300?/ kappale ja tähän kapistukseen menee 2 kappaletta. Minkälaisia lambdoja olette laittaneet ja millä hintaa?

                      Lisäksi autoa vaivaa kierrosten vaeltaminen sekä kylmällä että lämpimällä koneella. Kierrokset vaeltavat tyhjäkäynnillä ja myöskin silloin kun yrittää pitää kierrokset esimerkiksi tasan kahdessa tonnissa. Kävi mielessä jos kaasuläpän sopeuttaminen auttaisi tähän kierrosten vaeltamiseen vai voiko tämäkin oire viitata lambdoihin?

                      Comment


                        #12
                        Sinulla on oletettavasti ANB, APU tai AWT -moottori.

                        Etummainen uutena merkkiosana 170e (ANB, APU), APU jälkimmäinen suunnilleen saman verran ja ANB noin 140e.
                        Jos AWT-moottori niin näyttäisi hinnat noin 140e/kpl.

                        Osasin ehkä jopa tulkita oikein.

                        Paikallinen tarvikeliike yrittää ryöstää sinua. Takuulla löytyy halvemmalla tarvikkeita kuin merkkiosia.

                        Comment


                        • #13
                          Aika hyvin, moottori on ANB. Onko juuri näin että ykkös- ja kakkoslambdan välillä on eroa? Kattelin tuosta toisesta lambda-topicista, että Tampesterista sais VPV motorracingilta kohtuu hinnoilla noita boschin lambdoja. Onko tietoa, että montako johtoa tässä ko. mallin lambdoissa on ja kävisikö joku noista VPV:n lambdoista suoraan heittämällä eli joku näistä ja hinnat täällä

                          Niin ja onko tietoa, että onko nämä alkuperäiset osat boschin valmistamia?

                          Comment


                            #14
                            Ei se tarvikeliike välttämättä aseetonta ryöstöä yritä. Noiden boschin osien hinnat on jostain syystä kääntyneet niin että osat saa halvemmalla merkkiliikkeen tiskiltä kuin tarvikebasaarista. Ei edes saksasta tilaamalla tunnu pääsevän mainittavasti merkkiliikehintojen alle. Esim vitoskoneen orkkissytytystulpaa tarvikeliikkeestä tingittynä reilu 20e/kpl, merkkiliikkeestä listahinta jotain 16-17e. Jälkijäähdytyksen vesipumppuakin joskus kyselin tarvikkeena, hinta oli jonkin 100e kalliimpi kuin alkuperäisosana (n.170e). Varsinkin sähköosissa kannattaa tarkistaa alkuperäisosahinta ennenkuin "säästää" tarvikeosia ostamalla.

                            Comment


                            • #15
                              En ole saanut aikaiseksi vaihtaa noita lambdoja, mutta nykimistä ja kierrosten vaeltelua ei ole enää esiintynyt, voimatkin tuntuu olevan tallessa. En ollut silmiäni uskoa kun kävin tankkaamssa auton ja laskin keskikulutuksen, vaivaiset 16,1 litraa. Alkaa olla lukemat ihan kasikoneen luokkaa.

                              Ajo on ollut juuri samanlaista kuin aiemmassa viestissä kirjoitin eli muutama kilometri suuntaansa ja parkkiin. Aamulla ja iltapäivällä lähden aina roikan nokasta ja kylmäkäynnistyksiä tulee vain satunnaisesti. Voi olla, että kahden tunnin lämmitys jopa näillä alle kymmenen asteen pakkasilla on liian vähän kun kyse on tuosta letkulämmittimestä.

                              Käytin auton pari viikkoa sitten katsastuksessa ja labda-arvot oli ihan kohdallaan. Täytynee siis uhrata muutama satanen ja kokeilla jos vika olis sittenkin noissa lambdoissa.

                              Comment


                              • #16
                                Jukka: Myös viallinen maffi voi näkyä kulutuslukemissa, mutta ei välttämättä vagcomilla vikakoodina. Oletko logannut maffin arvoa eri kentistä, että onko suunnilleen sitä mitä pitäisi?

                                Samaa ongelmaa. Matka-ajossa siedettävillä lukemilla (n.8-9L), mutta kaupungissa ei alle 13 litran juuri millään. Ja edellisillä ajopeleillä olen päässyt asiallisiin lukemiin, omaan siis todistetusti taloudellisen ajotavan. ;) Olen arvellut tuon kuuluvan asiaan, kun omat ajoni ovat niin ikään erittäin lyhyttä työmatka-ajoa taajamassa. (reilu 5km) Toisaalta minullakin tyhjäkäynti elää ja on pitänyt puhdistaa kaasuläppäkotelo, josko se auttaisi. Maffin arvot on logattu ja ne on ok eikä vikakoodeja. Myöskään kulkupuolessa ei ole ongelmia. Alkoi nyt epäilyttämään entistä enemmän nuo lambdat...En tiedä onko pelkkää vainoharhaisuutta?

                                Comment


                                • #17
                                  No nyt on sitten lambda vaihdettu (kattia ennen oleva).

                                  Ennen lambdan vaihtoa tankillisen keskikulutus oli 11 litraa. Lambdan vaihdon jälkeen tankillisen kultus oli 9.5 litraa. Olen tyytyväinen.

                                  Comment


                                  • #18
                                    Kerrotko purr mikä sulla on moottorin koodi, paljonko kilometrejä, mistä ostit lambdan ja paljonko maksoi? Oliko alkuperäinen vai tarvike? Siinäpä pari kysymystä näin kärkeen ;)

                                    Comment


                                    • #19
                                      Kone on APU, anturi on ihan Boschilainen, LMS:llä vaihdetiin samalla kun kävin vaihdattamassa alustan.

                                      Tilaavat kuulemma ihan VV-autosta alkuperäisvaraosat. Hintaa tuolla oli suunnilleen 170 e, kuten täällä on jo pariin otteeseen mainittu.

                                      Niin, kilometrejä on n. 140t.

                                      Tällaista vikakoodia pukkasi aika tiheään vanhalla lambdalla:

                                      17521 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S1: Internal Resistance too High

                                      Comment


                                      • #20
                                        Se on todettu, että lambdojen elinikä on max 160 tkm. Valitettavasti minulla on niitä kaksi, jotka jouduin vaihtamaan.

                                        Bensankulutuksen pienentyminen ei ole tiedossa, koska ei ole ajotietokonetta.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Terse onkohan kukaan yrittäny tilata tälläsest paikast noit lambdoi, olis meinaan suht edullisesti NTK:n lambda jotain 65 euroo, ja BOCSH 78 erkkiä. hintaan tuli visiin viel postikulut 5 euroo

                                          http://www.ntklambdasensors.co.uk/main/audintk.htm

                                          Comment


                                          • #22
                                            Hitto noi hinnathan olikin puntina... mut 70 puntaa on jotain 102 euroo... löytyyköhän noit suomest jostain halvemmalla???

                                            Comment


                                              #23
                                              löytyyköhän noit suomest jostain halvemmalla???
                                              Löytyy, ja onhan mm. tuo VPV jo mainittukin tuossa ylempänä.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Käykö joku noista VPV- lambdoista Audi 1.8tq AEB koneeseen:Miten se liitetään ja mistä johdot poikki jos niin joutuu menettelemään.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  nii eihän nois VPV:n lambdois oo valmist johtoo et joutuu tinaileen vanhasta, ku tos olis valmis setti, senkun lykkäis paikalleen......

                                                  Comment


                                                    #26
                                                    Eikä sitten missään nimessä tinaa lambdan johtoihin, vain puristeliitoksia.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Niin ootteko jotenki sopeuttanu tota uutta lambdaa, vai sopeutuuko itestään? Vaihoin ton vpv:n yleislambdan, ja ainakaan tähän mennes en oo havainnu oikeen mitään muutosta kulutuksessa... akku ei kyl ollu kyseisen operaation aikana irti, et vaikuttaisko se...

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Oman auton la... (vaihto) ei irroitettu akkua järjestelmästä. Joten se ei vaikuta.

                                                        Comment


                                                          #29
                                                          Löytyiskö tästä viestiketjusta vastaus tohon sopeutukseen^^
                                                          http://www.audiclub.fi/phpBB2/viewto...&highlight=vpv

                                                          Comment


                                                            #30
                                                            Bensan kulutus Audi A4:ssa ?

                                                            Omistan Audi A4 1,6 (bensa) vm. -98 ja olen ihmetellyt autoni bensankulutusta. Autoni kulutti nyt keväällä reilut 9 litraa satasella kaupunkiajossa ja maantiellä noin 7,5 litraa. Talvella menee noin litran enemmän, mikä on luonnollista. Onko tämä normaali kulutus ? - Käytin autoni viime kesänä 150 000 km:n merkkihuollossa, eikä silloin ilmennyt mitään erikoista. Katalysaattorin jouduin vaihtamaan vuodenvaihteessa.
                                                            terveisin nimimerkki "Onko autoni juoppo ?"

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X