Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi S4 B5 bensavuoto

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi S4 B5 bensavuoto

    Auton ostin tuossa pari viikkoa takaperin ja ensimmäisiä vikoja rupes esittelemään. Elikkä audin käynnistin kylmän yön jälkeen -25 - 30C 3 tuntia tolpassa olleena ja siinä tyhjäkäynnillä auton lämpiämistä odotellessa rupes hirvee bensan katku tulemaan.

    Auton sisälle puhalti aikamoisen käryn. Avasin konepellin ja siellä se bensa sitten vasta kärysikin. Katselin siinä auton alle ja huomasin, että pohjapanssarin päältä lorottaa ihan reippaanlaisesti bensaa maahan.

    Ajoin riskillä kuitenkin lähellä olevalle työpaikalle lämpimään talliin ja rupesin purkamaan konehuonetta kuitenkaan märkiä letkuja ynm. löytämättä.

    Elikkä onko porukalla ollut samantyylisiä ongelmia joskus?
    Täytyy yrittää päästä auton alle katselemaan löytyisikö vuotokohta sieltä suunnalta, kun sitä ei yläpuolelta ainakaan pitkän tirkistelyn jälkeen havainnut.

    Auto siis tiputtaa bensaa moottorin kohdalta EI bensansuodattimen/tankin suunnalta. Suuttimia yritin katsella olisiko sillä suunnalla vuotoa, mutta ei nyt ainakaan heti pistänyt silmään.
    Viimeksi muokannut okkim; 12.1.2021, 16:28. Perustelu: Otsikko

    #2
    Siinä koneen päällä on bensaletkujen liitokset. Kannattaa katsoa ne ekana. Eli siitä ilmanputsarikotelon päältä menee ne kolme letkua.

    Comment


    • #3
      Joo ne liitokset kaikki katsoin läpi mitkä yläpuolelta näki. Kaikki näytti kuivalta ja ehjältä. Pitää yrittää päästä nosturille katselemaan jos joku letkuista olisi alapuolelta halennut tai vastaavaa. Ihmetytti vaan tuo kun auton kun käynnisti yön jälkeen tolpassa oltuaan niin silloin bensaa valuu jostain, mutta kun moottori on lämmin ja antaa tyhjäkäynnillä jurnuttaa, niin vuoto häviää tai se muuttuu niin pieneksi että ei panssaria pidemmälle kulje.

      Comment


      • #4
        Onko noissa 3 bensaletkussa tuon yläpuolelta näkyvien liitosten lisäksi vielä koneen kohdilla tuolla alempana liitoksia vai jatkuuko letkut yhtenäisenä perälle päin ? Tiistaiksi sain korjaajalle ajan jos siinä sais sitten selvitettyä tämän.

        Haiskahtaa vaan joltain liitos vuodolta, kun kylmänä lorisee mutta moottorin lämmittyä vuotokohta tyrehtyy kokonaan umpeen.

        Comment


          #5
          Kaksi niistä letkuista on bensaletkuja, yksi on EVAPin höyryjä varten. Ne letkut menee pyöränkoteloon, jossa ne on muovia. Vaihtuu jossain siinä lokarin nurkalla letkusta muoviksi. Mitään avattavia liitoksia siellä ei ole. Jos olisin tallilla, eikä olis näin saakelin kylmä, niin voisin katsoa paremmin.

          Comment


          • #6
            Ei löytänyt korjaaja setäkään vuotokohtaa mistään. Sen sijaan jäähdytysnestettä tiputtaa aikalailla jostain. Pitää jatkaa vuotokohtien etsimistä sitten.

            Jännä homma, kun kelit lauhtu -25C -> -10C niin bensavuotoki ilmeisesti tyrehty. Mutta sitten taas eilen illalla, kun pakkanen rupesi puremaan -22 astetta niin parkkiin ajaessa taas tuoksahti pieni bensan katku.

            Tulispa kesä jo.

            Comment


            • #7
              Hei! Osaisiko joku kertoa kyseisen bensaletkun tuon liittimen mitat? Auto S4 B5 2.7 Bit

              Comment


              • #8
                En osaa kertoa liittimen kokoa, mutta itse olen korjannut nuo vanhalla liittimellä. Leikkaa tuon puristeholkin päältä pois niin saa vaihdettua uuden letkun, kunnon klemmarilla sitten vaan kiinni.

                Comment


                • #9
                  Mulla jää ylimääräseks omasta koko linja jos tarvetta..

                  Comment


                  • #10
                    Kiitos, mutta homma jo hoidossa, nappasin letkun irti ja kävin teetättämässä uuden tilalle.

                    Comment

                    Working...
                    X