Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Jäähdytysnestevuotoa A4 ADR

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Jäähdytysnestevuotoa A4 ADR

    Talvi tuli ja toi pakkaset. Audilla (1.8 20v ADR) ajellessa loppui lämpimän ilman tulo hyttiin ja vedenlämpötila alkoi nousta. Kipinkapin varovasti kotiin. Ensiksi epäilin vesipumpun hajonneen tai järjestelmässä vuoto. Tämä jälkimmäinen se sitten oli. Vettä myllyyn ja tarkkailin josko heti alkaisi jostain tirahtaa tai kohista. Sitten näkyi lievää punaista G12 vanaa koneen takaosasta imuilmatorviston alta. Näyttää siltä, että vesi vuotaa vedenlämpötila-anturin ja jonkin toisen anturin "kotelosta", joka on kovaa mustaa muovia. Havaintojeni perusteella tämä nk. kotelo on haljennut tms. ja ruikkii nyt nestettä ulos.

    Onko muilla kokemusta vastaavasta? Voineeko tuon kotelon itse vaihtaa? Osa on kiinni lohkossa parilla 10 mm:n ruuvilla, joiden kireyttä jo tutkin.

    Oletan, että kotelo on VAG-tavaraa, joten ostosretki sinne on kaiketi edessä.

    #2
    Se kotelo luultavasti halki. Useampi ku yksi tai kaksi vastaavaa tapausta ollut. Uusi kotelo maksaa muistaakseni 20e pintaan.

    Comment


      #3
      Kotelonvaihto-operaatio onnistui yli odotusten. Diileriltä löytyi tavara hyllystä ja hintakin, tuon edullisen palttiarallaa parikymppiä. Aloittaessani vaihtotyöt piti jälleen kurkistaa maskia, josko työn kohde oli tosiaan länsimainen laatuauto. Oli se. Sitä mekanaakkeritilaa tuntui vain olevan samaa luokkaa kuin japanilaisvalmisteisissa.
      Nooo, vanha kotelo lähti hyvin pois. mitään ei rikkoutunut. Poistin vanhasta kotelosta anturit, jotka putsasin hienoon kuntoon. Silmäillessäni vanhaa koteloa, en havainnut mitään rikkoa tuotteessa?!! Johtopäätökseni oli, että todennäköisesti lohkoa vasten istuva o-rengas on kaputt/kulunut jne.

      Loppujen lopuksi sain uuden paikalleen ja ruuvit ja piuhat sun muut paikoilleen. laitoin sitten nesteet säiliöön. Ensin ei mitään, mutta jo vain vuotaa taas. Vuodon aiheuttaja ei olekaan itse kotelo vaan sen alaosan haaraan tuleva letku, joka taasen tulee sisäilman lämmittimen kennolta. Letkun tiiveys, vaikka on liukupinnillä lukittuna on liian horo. Sitä irroittaessa ihmettelin jo hieman, miten siinä ei ole o-rengasta tms. Aukossa oli vain mustaa rengasta muistuttava ilmiö, jota lähti rapsuttamalla. Eli seuraavaksi on vuorossa uuden letkun sovittaminen kohteeseen, jonka vaihtotyö on todennäköisesti koteloa miellyttävämpi.

      Comment


        #4
        Mulla oli tämmönen tilanne sen letkun kans.. :)
        Attached Files

        Comment


          #5
          Näyttää erittäin tutulta. Uusi letkupätkä tilattu ja hintaa sillä koteloa kaksi kertaa enempi. Kallista on "luonnonkumi". bonuksella vissiin kaulus haljennut vai?

          Comment


            #6
            Jep, tuo muovikaulus oli halki.. Enkä edes heti huomannut tuota.

            Comment


              #7
              Huoli hallinnassa. Tuli vissiin tehtyä vähän liiankin laaja remontti. Lämppärinletkua vaihdettaessa ja sitä vanhaa uuteen vertailessa havaitsin, että vanhasta versiosta oli oikeastaan tuhoutunut vain tuo O-rengas. Rengas oli kantiltaan sen verran kulunut, sulanut jne., että vesi vuoti siitä ohi. Letku oli kyllä helppo vaihtaa. Onneksi.

              Tulipahan koko setti päivitettyä ja vanhat osat putsattua. Sinne ne tyrkkäsin varaosalaatikkoon.

              Comment


              • #8
                Omassa adr-koneessa pientä vajausta jäähdytysnesteissä. Nesteen väri juuri tuollaista oranssia kuin bonuksen kuvassa eikä ole mitään tietoa milloin vaihdettu, voi olla vaikka alkuperäistäkin. Olen vain odotellut vesipumpun laukeamista vaihtaakseni. Onkohan tuo jotakin versiota niistä vag:n punaisista G12 nesteistä vai mitä siihen uskaltaa lisätä?

                Comment


                  #9
                  Kyllä tuo mulla ihan sitä punasta on. Kamera vaan niin huono ja kuvakulma ja ja.. :) Ja tais muutenkin olla tossa vaiheessa aika vahvat seokset. Eiköhän sinne voi lisätä mitä vaan punasta, g12 ja mitä niitä nyt muita olikaan.

                  Comment

                  Working...
                  X