Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 80 1.8 venttiilien kumit

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi 80 1.8 venttiilien kumit

    Audi 80 1.8s kone on alkanut viemään öljyä ja tuntuu ettei mikään laatu pysy sisällä moottorissa, vaan aina on takapuskuri pakoputken kohdalta mustana. Muuten ei ajossa näyttävästi pölläyttele, eikä vuoda alleen, mutta kummasti ne öljyt pikkuhiljaa häviää. Autolla on ajettu ikäisekseen ( vuosimallia 86) suhteelisen vähän, elikkä 200 tuhatta on mittarissa.

    Sitten siihen varsinaiseen kysymykseen: Öljyn kulutuksen saa varmasti kuriin venttiilien ohjurienkumien vaihdolla. Mutta onko tähän kyseiseen malliin vaikea vaihtaa venttiilien ohjurienkumeja? Hevosmiesten tietotoimisto kertoi ohjurien olevan hankalan syvällä, joten kuulemma pitäisi oikein kansi ottaa pois?? Pitäneekö paikkansa?

  • #2
    Syvällä kumit ovat, muttei kantta sentään tarvitse pois ottaa. Nokka pois, painimet pois, painetta sylinteriin, jousi alas (joko valmiilla painajalla tai itse tehdyllä), sokat ja jousi pois. Kumin saa irti sopivilla pihdeillä vetämällä. Uusi asennetaan kumien mukana tulevalla muovisella ohjaimella + naputtamalla sopivalla holkilla.

    Comment


    • #3
      Itselle ei ainakaan tullut mitään muovista ohjainta kumien mukana kun tuohon omaan irtokanteen nuo venttiilivarren kumit vaihdoin. Hintaa kumeilla oli muistaakseni 0.80€/kpl.
      Voinen lisäillä tänne kuvan illemmalla josko se vähän selventäisi, kansi siis audin 80 1.8S (-89, NE)

      Comment


      • #4
        kiitos

        Kiitti neuvoista! Kuvat on tietty plussaa jos vain löytyy.

        Eipä nuo kumit paljon maksa, mutta mahtoivatko ne olla orggiskumit? Onko noiden kumien kestävyydessä ylipäätään paljonkin eroavaisuuksia, vai onko väliä jos laittaa tarvike kumit.
        Mihinkä kireyteen nokan kiristitte?

        Comment


        • #5
          Ohjainholkki suojaa kumia asennuksessa kun menee venttiilin päälle. Paketissa taisi niitä olla kaksikin mukana, taisi olla Reinzin sarja. Nyt saa näköjään myös Elringin FPM (Fluoropolymer elastomer/Viton) sarjaa numerolla 702.706, josko kestäisi paremmin.

          Comment


          • #6
            En muista merkkiä mitä ne oli, mutta koivuselta ne tilattiin.
            En muista minne on kansi tullu laitettua... pitänee huomenna koittaa ettiä se jostain.

            Comment

            Working...
            X