Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

Eri pari renkaat vs torsen 4-veto

Collapse
Tämä aihe on suljettu.
X
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Eri pari renkaat vs torsen 4-veto

  Saattaa olla tyhmä kysymys:
  Multa jäi etuvetoisesta A4:sta kesärenkaat, joissa on kaksi miltei uutta ja kaksi "puoliksi" käytettyä. Eli käytetymmät lienevät halkaisijaltaan useita millejä pienemmät kuin uudemmat. Kysymys kuuluu, että jos laitan paremmat eteen ja kuluneemmat taakse. Voiko tällaisesta yhdistelmästä olla vahinkoa torsenille erilaisesta pyörimisnopeudesta johtuen?

  #2
  Laitappa hakuun sanat torsen renkaat. Tästä on keskusteltu monesti aiemminkin. Myös käyttöohjekirjasta pitäis löytyä tieto.

  Comment


   #3
   Käsittääkseni se ero saa olla juuri sen kulutuspinnan verran. Jos et halua yöunia menettää niin eikun rengaskauppaan :D

   Comment


   • #4
    Ainahan se parempi, jos renkaat suht yhtä paljon kuluneet. Mutta kannaattaa huomioida, että normaalitilanteessakin kaikki renkaat pyörivät eri tahtiin mm. kääntyessä, koska renkailla eri kääntösäde ja mahdollisesti pitokin eri. Enemmän nelivetoisessa Audissa näkisin hyödyksi sen, että renkaissa olisi pitoa yhtä hyvin, niin ajettavuus ei sen kautta kärsi. Uudemmissa torseneissa veto on takavetopainotteinen. Tuosta 2004 A4:sta en osaa sanoa minkä sukupolven quattro se nyt on.. joku viisaampi kertonee :)

    Comment

    Working...
    X