Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

90q alapallonivelen remontti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 90q alapallonivelen remontti

    alkoi olla melko loppu tuo alapallonivel oikealta puolelta, ja kun se on näköjään siellä tolpan alapäässä "sisällä" kiinni, niin mites tuon sais kohtuudella irti? Käytin jo hakua, mutten löytänyt oikein vastausta. Kartion mallisella kiinnityksellä oleva kyllä lähtee vaikka rautakangella/ulosvetäjällä/kiilaamalla, mutta tämä systeemi sai raapimaan päätä. Löytynee vastaava myös 80-mallista.

    #2
    Ei se tapaa niin tuhannen jumissa siellä olla etteikö nitkuttelemalla ja koputtelemalla irtoaisi, kun vaan ns. pultit on nostettu ensin pois. Sehän on sellainen lattapala, jossa 2 tai 3 pulttia hitsattuna kiinni, riippuen tyypistä.

    Comment


    • #3
      samoin ilmeisesti toisessa päässä se yksi ja ainoa poikittain oleva pultti toimii "lukkona" ja pitää vetää ensin kokonaan pois?

      Comment


        #4
        Näin on. Se on ihan tyypillinen ratkaisu ja löytyy lähes joka autosta eli alapallon tapissa on ko. lukituspultille ura.

        Comment


        • #5
          no niin, homma on tehty. Kiitos vaan Porkkiksellekin nopeasta vastauksesta.

          Asiasta kiinnostuneille kerrottakoon että alapallonivel oli jumissa siksi, että tolpan alapäässä niveltä pidättelevä ruuvi (joka on samalla myös se "lukko") oli varmaankin jo vuosia sitten hieman löystynyt ja päästänyt niveltä hieman liikkumaan reiässään. Tämän vuoksi pultti oli hakannut nivelessä olevaa uraa, johon olikin tullut jo pykälä. Noh, eihän se sieltä reiästä ulos tullut ennekuin annoin sille oikein isän kädestä kiilan avulla hakaten, ja tuo pykälä antoi periksi.

          Comment

          Working...
          X