Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 3.0Tdi -08, oudot jyrinät kiihdyttäessä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A4 3.0Tdi -08, oudot jyrinät kiihdyttäessä

    Satatonnia pääsin ilman mitään ongelmia ja nyt taas vaikuttaa isommalta rempalta. Olin myöhässä ja tuli ajettua sata kilometriä todella kovaa todella töyssyisellä tiellä. Sen jälkeen tuo alkoi. Tuntuu että pakoäänet voimistuu epätavallisen kovaa kun vedättää ja samalla ratissa ja varpaissa tuntuu jyrinää. En ole aivan varma, mutta välillä tuntuu jopa että voimansiirto nykisi hieman, ehkä joka viidennessä kiihdytyksessä yksi tai kaksi todella lyhyttä nykyä. Tehot entisellään ja maltillisessa ajossa ei huomaa mitään. Kytkin tuntuu normaalilta. Korjaamoilla niin kiireistä että parin viikon päästä saisi vasta ajan, niin yritän nyt ainakin tutustua vikaan tarkemmin.

    Tässä video pölyisestä kojelaudasta:

    https://photos.app.goo.gl/CqbPtVZuzvYdcJau8

    #2
    Pakoputki todennäköisesti ottaa kiinni runkoon/vaihdelaatikkoon, eli tarkasta pakoputken kiinnitys. Samalla tarkastaa myös vaihdelaatikon kumityynyn kunto. Kun kerran kytkin tuntuu normaalilta niin noilla oireilla en ensimmäisenä epäilisi mitään vakavampaa.

    Comment


    • #3
      Kiitos vastauksesta. Möngin tutkimaan ja pakoputki ja vaihdelaatikon tuenta vaikutti olevan ihan asiallisessa kunnossa. Sen sijaan tukivarsista löytyi yksi täysin antautunut pusla. Toisellakin puolella vastaava melkein loppu. Voisiko tuo jurmuttaa kiihdyttäessä niitä tärinöitä koko autoon? Kyllä siinä ottaa metalli kiinni metalliin. En osaa sanoa onko tuo nyt alatukivarsi vai poikittaistukivarsi vai miten ne on oikeasti nimeltään. 8ko 407 156 c ja 8ko 407 155 b.

      Tämähän selittää myös miksi saman reissun jälkeen molempien takarenkaiden sisäreunat oli kuluneet aivan naruille. Olin ajatellut sitä erillisenä vikana, mutta voisihan tuo selittää molemmat ongelmat. Kuvia viihteeksi.Click image for larger version  Name:	IMG20220808202250.jpg Views:	0 Size:	58,0 Kt ID:	1945079Click image for larger version  Name:	IMG20220808202115.jpg Views:	0 Size:	61,2 Kt ID:	1945080

      Comment


        #4
        No kyllähän tuollainen puslavika aiheuttaa hyvinkin ääniä ja tärinää autoon kun siellä metalli vasten metallia lyö. Ei ne pyörien kulmatkaan pysy kohdillaan tuollaisilla puslilla. Kannattaa tarkistaa kaikki tukivarret ja myös apurunkojen puslien kunnot, koska ovat todennäköisesti samanikäisiä ja mahdollisesti vaihtokunnossa.

        Comment

        Working...
        X