Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 C5 2.7 biturbo jäähdytinongelma

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A6 C5 2.7 biturbo jäähdytinongelma

    Nyt kaivattaisiin tietäjien apua! Miulla on auton kanssa sellainen jäähdytinongelma, että vanhan tilalle ei löydy uutta sopivaa mistään. Josko täältä löytyisi joku, jolla on ollut sama ongelma ja on keksinyt siihen ratkaisun.

    Miulla on siis Audi A6 C5 avant quattro vuosimallia 2000. Moottori on 2.7 biturbo ja käsivaihteilla. Jäähdyttimen alkuperäinen varaosanumero on 4B0121251K. Etkasta kun katsoo niin tuon saman numeron antaa varaosallekin. Ongelma vaan on siinä, että nykyisin tuolla numerolla olevan jäähdyttimen leveys on noin 400 mm, kun tämän vanhan jäähdyttimen leveys on 445 mm. Tämä aiheuttaa sen, että jäähdytin ei mene kiinnityspaikoilleen ja yläpuolen letku ei osu eturungon reikään eli jäähdytintä ei saa kytkettyä letkuihin.

    Olen onnistunut löytämään oikean kokoisia jäähdyttimiä tuolla samalla varaosanumerolla ilman lopussa olevaa K-kirjainta. Ongelma niissä on se, että ei ole ilmastoinnin lauhduttimen kiinnityspaikkoja. Nekin pitäisi olla, että saa lauhduttimen kunnolla kiinni.

    Vanhan jäähdyttimen mitat ovat noin 630 x 445 x 30 mm. Laitoin liitteeksi kasan kuvia, joista näkyy mitat ja ilmastoinnin lauhduttimen kiinnikkeet.

    Löytyisiköhän teiltä apua tähän tilanteeseen? Mistä löytyisi sopiva jäähdytin? Tai onko jollakulla ehjää käytettyä myytävänä?

    /Mikko

  • #2
    Jäähdytin korjaamo kennottaa uudelleen jos päädyt on ehjät.

    Comment


    • #3
      Tuntuu siltä, että moni jäähdytinkorjaamo ei suostu kennottamaan muovipäätyihin. Sinäänsä päädyt olisi ehjät.

      Tämä asia saattaa ratketa niin, että tilalle tulee vastaavan auton ja moottorin, mutta automaattivaihteisen, jäähdytin. Niitä nimittäin saa edelleen ja sen koko on oikea. Varaosanumero muuten sama, mutta kirjaimet AE lopussa.
      Viimeksi muokannut Killeri; 17.1.2022, 18:22. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

      Comment


        #4
        Ainakin pikaisen googletuksen jälkeen nissens 60497.

        Comment

        Working...
        X