Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 2006 Multitoric öljyvuoto, mistä vuotaa?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • A6 2006 Multitoric öljyvuoto, mistä vuotaa?

    Alkoi multitronic tiputtelemaan aika reilusti öljyä ja pikaisen kuikistelun perusteella näyttäisi tulevan jostain oikean puoleisen vetarin tienoilta. Tosin hankala tässä vaiheessa arvioida, kun öljyä on sen verran laajalla alueella ja autoa ei ole vielä nostettu ylös, mutta vasen puoli laatikosta on kuiva. Mitähän vuotopaikkoja tuolla on, vuoto alkoi aika nopeasti ja öljyä tulee kohtuu reilusti, tietäis aloittaa tutkimisen niistä. Onko tuossa vaihteiston öljymäärän varoitusta? 2.0 TSFI. Vai vuotaako tuo nyt vetopyörästöstä?
    Viimeksi muokannut Juke350; 13.7.2021, 07:42.

  • #2
    Vetoakselin stefa siellä näköjään vuotaa.

    Vetoakselin stefan vaihto, meneekö näin? Ekaksi siis ne 6 kpm M10 XZN pulttia irti ja vetoakseli pois laipasta. Mutta miten tuo laippa lähtee irti? Onko siellä keskellä napapultti vai joku sokkasysteemi, mikä lähtee voimalla?
    Viimeksi muokannut Killeri; 13.7.2021, 16:28. Perustelu: Viestit yhdistetty.

    Comment


      #3
      Jos siellä ei ole pulttia, niin siellä on sokka.

      Comment


      • #4
        Eipä ollut pulttia eikä sokkaa, vaan laippa on kolmella T45 torx:illa kiinni laatikon (perän) kyljessä. Torxien irroittamisen jälkeen laippa lähtee irti hieman kampeamalla ruuvarilla laatikon kylkeä vasten. Mutta jotta se mahtuisi tulemaan kokonaan pois pitää vetoakselin päällä oleva lämpösuoja irroittaa, 3 kpl 6mm kuusiokoloja hankalassa paikassa lämpösuojan päällypuolella. Keskimmäiseen ylettää alta etukautta nippa nappa. Sitten kun lämpösuoja on irti, mahtuu vetoakselin pää siirtymään taaksepäin sen verran että laipan akseleineen saa vedettyä pois. Laipan mukana tulee n 25 cm pitkä akseli, jonka sisäpäässä boorit. Stefaan pääsee käsiksi kun irrottaa laipan sisäpuolelta lukkorenkaan ja lyö akselin irti laakerista. Samalla kannattaa vaihtaa laakerikin ja laipan O-rengas.
        Attached Files

        Comment


        • #5
          O-rengas Audi center 35,80€. Tasanto 1,07 €, laakeri 12 €... Stefa Tarviketori 5 €

          Comment


            #6
            Kappas, tuollaisiakin on. Aina oppii uutta :)

            Comment


            • #7
              Ja vuoto ei ilmeisesti ollutkaa stefassa, vaan sen yläpuolelle tuleva vaihteiston putken hitsaus on murtunut ja vuotaa siitä vaihteistoon tulevan korvakon ulkopuolelta. O-renkaat jo vaihdoin. Mutta saako noita lauhduttimelle meneviä putkia muualta kuin alkuperäisvaraosana? Tuo selittää sen miksi vuoto alkoi äkillisesti. Se vaan valuttaa suoraan tuon vetarin laipan päälle ja se levittää öljyn tehokkaasti ympäristöön.

              Comment

              Working...
              X