Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 C5 (2004) Quattro tiptronic vuotaa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Audi A6 C5 (2004) Quattro tiptronic vuotaa

    Moi

    Auto on Audi A6 C5 (2004) Quattro 3.0 30v V6 5-vaihteinen tiptronic. Moottori ja vaihteisto toimii normaaliajossa, ei mitään ongelmia. Ei vuoda mistään. Mutta nyt vuoden sisään vaihteisto on kaksi kertaa kovassa kuumuudessa ja rasituksessa heittänyt vaihteistoöljyä ulos kattienpäälle - savut ulos. Koneen jäähtyessä ei taas mitään ongelmaa. Elektroniikka toimii ja vaihteisto ei anna vikasignaalia tai vikakoodeja.

    1. kerralla ajattelin että jotkut vanhat öljyt paloi pois ja en kiinnittänyt asiaa suurempaa huomiota. Nyt viime viikolla helteissa teki saman homman uudestaan. Moottoritieajoa 30 min. ja kun lähdin ohittamaan rekkaa kickdown pohjassa niin huomasin että autosta on tullut savustuskone. Ei muuta kuin auto stop ja tutkimaan. Savut tulee kateista, Vuotaa nättiä kirkkaan punaista automaattilaatikkoöljyä myös pienen määrän maahan. Vuota näyttäisi olevan laatikon päällä tai tulee vaihteiston takapäästä. Kun auto on jäähtynyt niin taas toimii normaalista ja ei vuoto missään. Vuoto tapahtuu kun moottorin lämpötilan on noussut öljymittarin mukaan hitusen n. 10 astetta. Moottori käy kuitenkin ihan normaalilämmössä.

    Jotenkin siis liittyy kovaan kuumuuteen ja paineen keräntymiseen laatikon sisään. Mutta normaaliajossa tai viileämmässä kelissä ei mitään ongelmaa.

    Arvauksia:
    - jonkun asteinen ylitäyttö ja kovassa kuumuudessa heittää huohottimesta tavaraa ulos? Misä muualta voi yläpuolelta vuotaa?
    - takapään output tiiviste vuotaa? Mutta tuleeko sieltä automaattiöljyä, eikös siellä ole ns. vihreät väliööjyt?
    - jäähdytys on osittain tukossa josta seuraa kuumentuminen ja nesteen laajentuminen ja ylivuoto.

    Onko viisaampia arvauksia tähän hätään?

    Auto on menossa laatikkopajalle kunhan saan ajat sovittua. Mutta olisi kiva kuulla jos jollakin on ollut samanlaisia ongelmia tippilaatikon kanssa ja miten se on korjattu.

    Thx!

  • #2
    Lähtökohtaisesti väärät öljyt? Vain harvoin nelivedon laatikossa on punaiset öljyt. Laatikon päällä on vain huohotin.

    Comment

    Working...
    X