Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 (C6) 4.2 FSI putkisto

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    A6 (C6) 4.2 FSI putkisto

    2006 A6 Allroad (C6) 4.2 FSI:stä pitäisi saada vähän enemmän veekasin ääntä ulos. Autossa on tällä hetkellä alkuperäinen vakioputkisto, joka on etenkin auton sisälle kohtuullisen paljon vaimentava.
    Auton on perheen ihan normaalina käyttöautona, eli mikään prkleellinen äänimaailma ei ole hakusessa, mutta olisi mukava saada kaikilla kierrosalueilla vähän enemmän ääntä ulos.

    Nykyään tuolle moottorille ja C6-korille ei näyttäisi löytyvän valmista (ja kallista) ratkaisua perinteistä putkistovalmistajista kuin SuperSprintiltä ja siitäkään ei tunnu löytyvän ääninäytteitä netistä (toki samansukuisen moottorin omaavalle S5:lle löytyy näytteitäkin, mutta nekin lähinnä paikallaan kaasuttelusta).

    Kysymys tässä lähinnä on siis, että miten asiaa kannattaisi lähteä ratkomaan?
    Hyvää lopputulosta ei varmaan saa vain viemällä johonkin nyrkkipajalle ja pyytämällä taikomaan lisää ääntä. Jos siis haluaa tehdä sen jotenkin laadukkaasti eikä vain vetämällä suoraa putkea ja tarvikepönttojä randomilla.
    Mielellään kuulisin kokemuksia ja näytteitäkin siitä, mihin ratkaisuun saman koneen tai sen johdannaisten kanssa ovat muut päätyneet.

  • #2
    Martelius Exhaust osaa varmasti auttaa.

    Comment


      #3
      Mulla saman korimallin auto moottorina vaan on 3.0tfsi, siihen tilasin marteliukselta Simonsin RST loppupätkän. Tuli takapöntöt ja vähän putkea, noin taka-akselin kohdalta taaksepäin. Äänet juuri sopivat, tyhjäkäynnillä juuri huomaa että putki ei ole vakio mutta reippaammin polkiessa tulee kyllä ääntä. Ei kumise tai resonoi matka-ajossa. Enempää tuota V8 tuntematta veikkaisin että tuo sama loppupätkä kävisi siihenkin.

      Comment

      Working...
      X