Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A6 C7.5 Etupään kolina

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • A6 C7.5 Etupään kolina

  Missä voisi olla vika, vasen etukulma kolisee, mutta vain kiihdyttäessä ja kun rattia on yhtään käännetty. Kolina (kun joku naputtaisi vasaralla alasinta) loppuu heti kun kaasua keventää tai ratin suoristaa. Toi kolina menee selkeästi nopeuden mukaan, mitä enempi nopeutta sitä tiheämmin nuo kolinat tulee sekä mitä enempi rattia on käännetty sitä tiheämmin kolisee.

  Itsellä tuli ekana mieleen vetonivel, mutta kun tänään autoa käytettiin pajalla niin pajan kaverin mielestä ääni ei kuulosta vetoniveleltä. Ääni ei myöskään kuullu jos parkkipaikalla kääntää kaikki ja koittaa ajaa ympyrää.
  Viimeksi muokannut Carl0s; 14.1.2020, 20:31.

 • #2
  Päivitellääs tänne vähän: Eli auto kävi eilen pajalla ja tuomioksi tuli etuperän poskilaakerit. Nopealla googlauksella ei noista pahemmin löytynyt mitään, onko tuo kuinka yleinen vika s troniceissa?
  Viimeksi muokannut Carl0s; 21.1.2020, 11:55.

  Comment


   #3
   Ongelmallinen laakeri lienee DL502:ssa se kuskin puoleinen vetoakselin tukilaakeri. Tuosta löytyy netistä jonkin verrankin kirjoittelua, ja taitaapa olla tehtaankin bulletiini. Itsellä oli vastaavanlaisia epäilyksiä oman C7:n kanssa, mutta pitkällisen arpomisen jälkeen ongelmaksi paikallistui pyöränlaakerit. Ääni oli tuollainen nopeuden mukaan taajuuttaan muuttava tiheä 'naputus' ja selkeästi myöskin kääntämisellä oli merkitystä asiaan. Pahimmillaan ääni alkoi kuulua jossain noin 60km/h nurkilla, ja jatkui jonnekkin reiluun sataseen kunnes peittyi muuhun meluun.

   Comment


   • #4
    päivitellääs tänne tilannetta kun ihan unohtu: Auto meni tuon ekan diagnoosin jälkeen toiselle pajalle tutkittavaksi. Ääni kun kuulu selkeästi ”kuskin jaloista”, ja etuperä sijaitsee vänkärin jaloissa.

    lopputulos: Vasen pyöränlaakeri. Toinen paja vaihtoi tuon, jonka jälkeen ääni hävisi. Tosin, nyt ~1000km myöhemmin huomasin äänen palanneen. Ei niin voimakkaana kuin aiemmin ja ehkä aiempaa ”nirsompi esiintymisolosuhteistaan”. Noh, menin tuonne laakerin vaihtaneelle pajalle, ja melkeen tunti ajettiin autolla ja koitettiin saada ääni kuulumaan. Harmiksi juuri tuolloin alkoi satamaan ja ääntä ei saatu kuulumaan. Seuraavaksi ajattelin kokeilla saisiko go-pron tai vastaavan kiinni alustaan ja sillä nauhoitettua ääntä.
    Viimeksi muokannut Killeri; 13.5.2020, 08:53. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

    Comment

    Working...
    X